Kroppen ett Tempel för Den heliga Anden

Din kropp är helig därför att du är skapad till Guds avbild och därför att Guds Ande bor i dig. Detta betyder att du är älskad av Gud och helig för Honom.

Kroppen är till för Herren, skriver Aposteln Paulus i 1 Korinthierbrevet 6:13 (...) Men kroppen är inte till för otukt utan för Herren, och Herren är till för kroppen.

Gud har höga tankar om människans kropp; den skall uppväckas till evigt liv, skriver Aposteln Paulus: Gud har uppväckt Herren, och genom sin makt skall han uppväcka oss. ( 1 Kor 6:14)
En kropp som är bestämd till att gud ska uppväcka den från de döda ska användas till omoral. Människan består av Ande och kött, och Gud har bestämt att uppväcka kroppen.

Aposteln Paulus skriver till församlingen i Korint, som hade minst 12 tempel. Under aposteln Paulus tid var flera av dem i bruk. Ett av dem mest kända templen var invigt åt Kärlekens gudinna Afrodite, vars tillbedjan omfattade religiös prostitution.
Staden Korinth var med andra ord välkänd för prostitution i religionens namn och otyglad och öppen omoral, vilket gjorde att församlingen i Korinth plågades av många problem.

Men hur ser samhället (=människor) på kroppen idag? Den exploateras inom mode och skönhets branscher och människor utsätter sig själva för många osunda och rent av farliga sexuella relationer därför att samhället förväntar sig det av människorna. Detta gör människor idag i den nya religionens namn: frihet.

Inom kristendomen är äktenskapet  instiftat av Gud och alla sexuella relationer utanför äktenskapet en grov förvrängning av det.


18Håll er borta från otukten. All annan synd som en människa begår lämnar kroppen utanför, men den otuktige syndar mot sin egen kropp. 19Vet ni inte att er kropp är ett tempel för den heliga anden, som ni har inom er och som ni har fått från Gud? Ni tillhör inte er själva. 20Gud har köpt er och priset är betalt. Ära då Gud med er kropp. 1 Korinthierbrevet 6:18-20


Viktoria.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0