Gud ser bortom alla mänskliga begränsningar

Så här skriver aposteln Paulus i Romarbrevet kap 10 verserna 9-13:

9
Ty om du med din mun bekänner att Jesus är herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli räddad. 10Hjärtats tro leder till rättfärdighet och munnens bekännelse till räddning. 11Skriften säger ju: Ingen som tror på honom skall stå där med skam. 12Det är ingen skillnad på jude och grek; alla har samme herre, och han ger av sin rikedom åt alla som åkallar honom. 13Ty var och en som åkallar Herrens namn skall bli räddad.

Viktoria.

Vad är välsignelse?

Välsigna betyder "tala väl om" Guds Ord är alltid skapande ord och när Gud välsignar en människa gör han gott mot henne.

I Illustrerat Bibellexikon så står det att "Välsignelse är ett begrepp som har sitt ursprung i Gud och är ett uttryck för Skaparens nåd och godhet i förhållande till sin skapelse. Det är ett omfattande begrepp som både andligt och materiellt sett innehåller det lyckliga resultatet av Guds aktiva välvilja mot människor."

I 4 Mos 6:22-27 kan vi läsa om hur Gud vill att vi ska välsigna varandra:

Herrens välsignelse

22Herren talade till Mose:

23Säg till Aron och hans söner: Med dessa ord skall ni välsigna Israels folk:

24Herren välsignar dig och beskyddar dig.
25Herren låter sitt ansikte lysa mot dig och visar dig nåd.
26Herren vänder sitt ansikte till dig och ger dig sin fred.

27De skall uttala mitt namn över israeliterna, och jag skall välsigna dem.



Detta betyder att Guds välsignelse är en levande närvaro i, med och för den välsignade individen och att Välsignelsens godhet sprider sig till de människor som kommer nära den. Den välsignade individen sprider Guds välsignelse till de människor som hon/han lever nära.
Guds välsignelse är en andlig närvaro som inte påverkas av de situationer eller människor som den kommer nära eftersom den är en del av Guds godhet så "gör" den gott vart den än kommer, men den är inte knuten till tid och rum utan bara till den levande och troende människa som har sökt och tagit medvetet emot Herren Jesus Kristus i sitt liv.

Abraham var en välsignad människa då och idag kan du och jag vara välsignade av Gud.
I Första Moseboken 12:1-15 kan vi läsa om när Gud välsignar Abraham:


1Herren sade till Abram: "Lämna ditt land, din släkt och ditt hem, och gå till det land som jag skall visa dig. 2Jag skall göra dig till ett stort folk, jag skall välsigna dig och göra ditt namn så stort att det skall brukas när man välsignar. 3Jag skall välsigna dem som välsignar dig, och den som smädar dig skall jag förbanna. Och alla folk på jorden skall önska sig den välsignelse som du har fått."

4Abram bröt upp, som Herren hade befallt, och Lot följde med honom. Abram var 75 år när han lämnade Harran. 5Han tog med sig sin hustru Saraj och sin brorson Lot, all egendom och alla slavar som de hade förvärvat i Harran. Så började de sin vandring mot Kanaan.

Viktoria.


Orättvisa väcker Guds vrede

När människor är eller handlar orättvist gentemot sina medmänniskor väcks Guds vrede. Vi kan läsa om det på flera ställen i Bibeln, här nedan är ett av dem.

Jeremias tempelpredikan

7 1Detta ord kom till Jeremia från Herren: 2Ställ dig i porten till Herrens hus. Där skall du ropa ut detta budskap:

Hör Herrens ord, alla från Juda som går in genom dessa portar för att tillbe Herren! 3Så säger Herren Sebaot, Israels Gud: Ändra era liv och era gärningar, så skall jag bo bland er på denna plats. 4Lita inte på lögner som "Här är Herrens tempel, Herrens tempel, Herrens tempel." 5Men om ni verkligen ändrar era liv och era gärningar, om ni handlar rätt mot varandra, 6om ni inte förtrycker invandraren, den faderlöse och änkan, inte låter oskyldigt blod flyta på denna plats och inte skadar er själva genom att följa andra gudar, 7då skall jag bo bland er på denna plats, i det land som jag gav åt era fäder från urminnes tid och för all framtid. 8Men ni litar på lögner som inte är till hjälp. 9Tror ni att ni kan stjäla och dräpa och begå äktenskapsbrott och svära falskt och tända offereld åt Baal och följa andra gudar som ni inte känner 10och sedan träda fram inför mig i detta hus, som mitt namn är utropat över, och säga "Vi är räddade", och sedan fortsätta med alla dessa vidrigheter? 11Detta hus, som mitt namn är utropat över, tar ni det för ett rövarnäste? Det är det också i mina ögon, säger Herren.

Jeramia 7:1-11



Älskade Jeremia!

Älskade. älskade Guds profet Jeremia!

Du led något enormt när du kallades av Gud att vara Hans sändebud, men eftersom gud lovade att ständigt vara med dig och inte låta någon vinna mot dig, eller slå ner dig till döds, kanske jag ska säga, så litar jag på att du idag lever och är tillsammans med Herren.

Du undrar kanske varför jag skriver till dig, nej, så klart inte, för du vet att dina skrifter är förevigade i Bibeln och kanske fick du veta, genom en levande himmelsk vision av Herren att Gud gav mig en vision om dig, som hans lidande profet och en uppmaning att läsa din bok i Bibeln. Jag fick den visionen natten till igår.

Jag kan absolut inte skryta om mitt kall, när jag nu har läst ut din bok, för vilken gång vet jag inte, men denna gång läste jag den enbart för att förstå vad Gud ville få mig att förstå genom visionen om dig.
Jag har läst din bok och led med dig. Jag mindes en annan bok som jag läste om dig, den var skriven i romanform och jag tyckte att jag lärde känna dig som person då för flera år sedan. Efter den romanen var det lättare att läsa om dig och ditt kall i din bok i Bibeln. Inte för att jag har vågat kämpa så som du gjorde eller har den övertygelsen som du hade, men jag kan känna igen mig hos dig som människa, som möter Gud och pendlar mellan himmel och helvete en lång tid på jorden.
Jag tänker särskilt på när Gud sänder dig till människor som ska angripa dig, men inte slå ner dig i kap. 1:17-19.

17Fäst upp dina kläder,
res dig och säg till dem
allt vad jag befaller dig!
Var inte förskräckt för dem,
ty då slår jag dig med skräck inför dem.
18Se, jag gör dig i dag
till en befäst stad,
en pelare av järn, en mur av koppar,
som håller stånd mot hela landet,
mot Judas kungar och dess stormän,
mot prästerna och folket i landet.
19De skall angripa dig,
men de skall inte besegra dig,
ty jag är med dig,
säger Herren,
och jag skall rädda dig.

Viktoria.

"Gå din väg, satan!"

I Matteusevangeliet 4:8-10 kan vi läsa om hur Jesus tillrättavisar satan:

8Nu tog djävulen honom med sig upp på ett mycket högt berg och visade honom alla riken i världen och deras härlighet 9och sade: "Allt detta skall jag ge dig om du faller ner och tillber mig." 10Då sade Jesus till honom: "Gå din väg, Satan. Det står ju skrivet: Herren, din Gud, skall du tillbe, och endast honom skall du dyrka."

Vi ska komma ihåg att även om djävulen är lögnens herre så talar han ibland sanning, ja mycket sanning för att kunna sprida en liten, liten lögn och omkullkasta en hel gemenskap av medarbetare på en arbetsplats eller i hem.

Häromdagen, när jag samtalade med Herren om att det är orättvis och hemskt att Makbuls ska behöva lida mera och känna smärta utan att hon kan skrika ut det.
Jag och alla som är nära Makbula acceptera Guds vilja för henne vad det än är, men jag tillåter mig att samtala med Gud om meningen med hennes lidande. Makbula är glädje och gemenskap för oss och vi är hennes stöd och hjälp och förhoppningsvis ger vi henne glädje och mening i hennes tillvaro också.

Jag var vaken och stod på Infektionskliniken terras och blundade iför solen när jag såg denna bildvisison:
djävulen låg på sängen och grymtade av ångest. han var avklädd, naken och ful. hans kropp såg ut att vara på väg att dö, den såg ut att ha varit utan syre och började få blå-marmorerad färg. han kröp ihop och vädja till Gud om att inte dö.

Denna bild och händelseförlopp varade i några sekunder bara men budskapet var klart: djävulen ville inte dö och förlora makten, den makt som vi tillåter honom att ha, över oss som är nära Makbula.
djävulen dör först när Herren Jesus Kristus kommer tillbaka för att ta död på honom, men han kan dö i vissa situationer då de befintliga tillfällen försvinner för honom att splittra så många som möjligt i Gud. Som bekant återkommer han och finns överallt, men han har ingen makt över den medvetna människan. Desto mera makt har han över människor som är omedvetna och tror att allt som glimmar är guld.

Jag tror att alla lögner som människor ljuger för att förstöra för andra och särskilt för troende människor är ett satans verk. men de troende vet om att satan inte har makt över dem och därför kommer lögnaren att falla på sina egna snaror, förr eller senare. Men inna dess ska de troende be satan vika hädan, så som Herren har gjort det.

Viktoria.

" Det är heroiskt."

Idag kom vi hem, jag och min syster Makbula från en veckas sjukhusvistelse.
Denna gång var det lättare infektion som spökade i Makbulas kropp. Vi kände oss mera hemma denna gång då vi låg på samma vårdavdelning som sist. Det kändes tryggt att känna igen läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och städare och annan personal.
De tyckte det var bra att vi assistenter var med Makbula hela tiden, för allting fungerade så smidigt och bra då.
- Det är jobbigt ibland att ha så stort ansvar för anhöriga, sa jag i ett samtal med en sjuksköterska. Hon tycktes känna igen sig och sa; det är verkligen heroiskt att orka bära så stort ansvar.

Ja, det håller jag med. jag tror att alla som har eller gör det nu, tagit ansvar för någon sjuk anhörog som bor hemma förstår vart samtalet tog vägen mellan mig och sjuksköterskan.

Nu behöver jag vila ut mig, men först måste en hel del ordnas upp för Makbulas bästa. Makbula mår bra och jag fick genast börja med att ringa runt och ordna sånt som vi inte kunde göra medan vi var på sjukhuset. oöppnad post väntade på oss och remisser för Sondmat och hygeinartiklat måste förnyas och beställas.
  


Viktoria.

RSS 2.0