Ändrade planer

 
I kväll var båda Bönegrupperna samlade hemma hos vår medsyster N. Leyla ringde och meddelade att vi ska till N för gemensam lovsång, Bibelläsning och Bön för att ge henne stöd och uppmuntran i hennes tro på Herren Jesus Kristus.
Jag skulle ha min föreläsning för båda grupperna nästa vecka, på torsdag, istälet och vi skulle hjälpas åt med kvällens gemenskap. Men Leyla fick förhinder och kunde inte vara med oss. Dock var vi över tretio personer, kvinnor, en man och flera ungdomar hemma i Ns lägenhet.
Jag ledde andakten men fick stor hjälp av vår sångledare, Mona och den andra Bönegruppens sångledare, Georget.
Gund Heliga Ande ingav mig att läsa om Jesus vän Lasaros och hans systrar i Joh 11:17-37.
 
17 När Jesus kom fram, fann han att Lasarus redan hade legat fyra dagar i graven. 18 Betania låg nära Jerusalem, ungefär femton stadier därifrån. 19 Många judar hade kommit ut till Marta och Maria för att trösta dem i sorgen över deras bror. 20 När Marta fick höra att Jesus hade kommit, gick hon ut och mötte honom. Men Maria stannade kvar hemma. 21 Marta sade till Jesus: "Herre, om du hade varit här, skulle min bror inte ha dött. 22 Men också nu vet jag att Gud kommer att ge dig vad du än ber honom om." 23 Jesus sade: "Din bror skall uppstå." 24 Marta svarade: "Jag vet att han skall uppstå vid uppståndelsen på den yttersta dagen." 25 Jesus sade: "Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör, 26 och var och en som lever och tror på mig skall aldrig någonsin dö. Tror du detta?" 27 Hon svarade: "Ja, Herre, jag tror att du är Messias, Guds Son, han som skulle komma till världen."

28 Då hon hade sagt detta, gick hon och kallade på sin syster Maria och viskade till henne: "Mästaren är här och kallar på dig." 29 Så snart hon hörde det, reste hon sig och gick ut till honom. 30 Men Jesus hade ännu inte kommit in i byn utan var kvar på det ställe där Marta hade mött honom. 31 Judarna som var hemma hos Maria och tröstade henne, såg att hon hastigt reste sig och gick ut. De följde då efter henne i tron att hon skulle gå till graven för att gråta där.

32 När Maria kom till den plats där Jesus var och fick se honom, föll hon ner vid hans fötter och sade till honom: "Herre, om du hade varit här skulle min bror inte ha dött." 33 När Jesus såg att hon grät och att judarna som följde med henne grät, blev han häftigt upprörd 34 och frågade: "Var har ni lagt honom?" De svarade: "Herre, kom och se." 35 Och Jesus grät. 36 Då sade judarna: "Se, hur han älskade honom!" 37 Men några bland dem sade: "Kunde inte han som öppnade ögonen på den blinde ha hindrat att Lasarus dog?"
Joh 11:17-37
 
Och om Job, Job 1:1
1 I landet Us levde en man som hette Job. Han var en from och rättsinnig man, som fruktade Gud och undvek det onda. 2 Han fick sju söner och tre döttrar. 3 Han ägde 7.000 får, 3.000 kameler, 500 par oxar och 500 åsninnor, dessutom tjänare i stor mängd. Han var mäktigare än någon annan i Österlandet. 4 Hans söner hade för vana att hålla fester i sina hem, var och en i tur och ordning. De sände bud och bjöd in sina tre systrar för att äta och dricka tillsammans med dem. 5 När en sådan omgång av festdagar hade avslutats, sände Job bud efter dem för att helga dem. Han steg upp tidigt på morgonen och offrade ett brännoffer för var och en av dem. Ty Job tänkte: "Kanske har mina barn syndat och i sina hjärtan förbannat Gud." Så gjorde Job varje gång.

Jobs första prövning

6 En dag hände det att Guds söner kom och trädde fram inför HERREN, och Åklagaren* kom också med bland dem. 7 Då frågade HERREN Åklagaren: "Varifrån kommer du?" Åklagaren svarade HERREN: "Från en färd utöver jorden där jag har vandrat omkring." 8 Då sade HERREN till Åklagaren: "Har du lagt märke till min tjänare Job? Ty på jorden finns ingen som är så from och rättsinnig, ingen som så fruktar Gud och undviker det onda." 9 Åklagaren svarade HERREN: "Är det utan orsak som Job fruktar Gud? 10 Har du inte på allt sätt beskyddat honom och hans hus och allt vad han äger? Du har välsignat hans händers verk, och hans boskapshjordar breder ut sig i landet. 11 Men räck ut din hand och rör vid allt som han äger. Helt säkert kommer han då att förbanna dig rakt i ansiktet." 12 HERREN sade till Åklagaren: "Nåväl, allt vad han äger är i din hand, men du får inte räcka ut din hand mot honom själv." Satan gick då bort från HERRENS ansikte. 
13 När sedan Jobs söner och döttrar en dag åt en måltid och drack vin i den äldste broderns hem, 14 kom en budbärare till Job och sade: "Oxarna gick för plogen, och åsninnorna betade i närheten. 15 Då slog sabeerna till och rövade bort dem, och folket slog de med svärd. Jag var den ende som kom undan för att berätta det för dig." 
16 Medan han talade kom ännu en budbärare och sade: "Guds eld föll från himlen och slog ner bland småboskapen och folket och förtärde dem. Jag var den ende som kom undan för att berätta det för dig." 
17 Medan denne talade kom ännu en budbärare och sade: "Kaldeerna ställde upp sitt manskap i tre avdelningar och överföll kamelerna och rövade bort dem, och folket slog de med svärd. Jag var den ende som kom undan för att berätta det för dig." 
18 Medan denne talade kom ännu en budbärare och sade: "Dina söner och döttrar åt en måltid och drack vin i den äldste broderns hem. 19 Då bröt en stark storm fram från öknen och tog tag i husets fyra hörn, och det rasade samman över folket, så att de dog. Jag var den ende som kom undan för att berätta det för dig." 
20 Då reste sig Job, rev sönder sin mantel, rakade sitt huvud och föll ner på marken och tillbad. 21 Han sade: 

"Naken kom jag ur min moders liv, och naken skall jag vända tillbaka dit. 
HERREN gav och HERREN tog. Lovat vare HERRENS namn!"
22 Vid allt detta syndade inte Job, han kom inte med någon anklagelse mot Gud.
 
Job 1:1-22
 
Det var flera som bad med mig  och några vittnade om Herrens Kärlek i deras svåra perioder i livet.
Tack Herre för att Du är med oss och leder oss dit Din Far har kallat oss.
Selma har en underbar sångröst och gåvan att vittna för andra om sitt möte med Herren och förbönens gåva, tack för henne Herre!
I kväll följde även min mamma med oss och hon blev rörd och berörd över den goda genemskapen vi har funnit i Herren Jesus Kristus. Tack Gud för att du leder mig och alla som tror på Dig genom livet.
 
Viktoria. 
 

Korsets kraft

 
I kväll hade vi vårt Bönemöte i Södertälje, hemma hos Besima. Vi var fem syrianska kvinnor församlade för att äta oss hungriga på Guds Ord.
Tack Herren Jesus Kristus för din närvaro mitt ibland oss!
 
Ämnet i kväll var: Korsets kraft. Jag hann inte mer än hälften på drygt 40 minuter, jag fortsätter om samma ämne nästa onsdag. 
Det viktigaste är vaken antalet deltagare eller kvantiteten i andakten, utan längtande deltager som törstar efter att lära känna sin Herre och Frälsare; Jesus Kristus.
 
I morgon håller jag i andakten för vår Bönegrupp och för Leylas Bönegrupp i Södetälje. Du som följer mig på in blogg och kan ta dig dit, är välkommen att vara med oss.
 
Viktoria.

Det nya förbundet

 

31 Se, dagar skall komma, säger HERREN, 
då jag skall sluta ett nytt förbund med Israels hus och med Juda hus, 
32 inte ett sådant förbund som jag slöt med deras fäder 
den dag då jag tog dem vid handen 
och förde dem ut ur Egyptens land - 
det förbund med mig som de bröt fastän jag var deras rätte herre - 
säger HERREN. 
33 Nej, detta är det förbund som jag efter denna tid skall sluta med Israels hus, 
säger HERREN: Jag skall lägga min lag i deras inre 
och skriva den i deras hjärtan. Jag skall vara deras Gud 
och de skall vara mitt folk. 
34 Då skall de inte mer behöva undervisa varandra, 
ingen sin broder och säga: "Lär känna HERREN!" 
Ty alla skall känna mig från den minste bland dem till den störste, 
säger HERREN. Ty jag skall förlåta deras missgärningar 
och deras synder skall jag inte mer komma ihåg.
Jer 31:31-34
 
Viktoria.

Guds löfte

22 Säg därför till Israels hus: Så säger Herren, HERREN: Inte för er skull gör jag detta, ni av Israels hus, utan för mitt heliga namns skull, det som ni har vanärat bland de folk ni har kommit till. 23 Jag vill helga mitt stora namn, som har blivit vanärat bland folken, därför att ni har vanärat det bland dem, och de skall inse att jag är HERREN, säger Herren, HERREN, när jag bevisar mig helig bland er inför deras ögon. 
24 Ty jag skall hämta er från folken och samla er från alla länder och föra er till ert land. 25 Jag skall stänka rent vatten på er, så att ni blir rena. Jag skall rena er från all er orenhet och från alla era avgudar. 26 Jag skall ge er ett nytt hjärta och låta en ny ande komma in i er. Jag skall ta bort stenhjärtat ur er kropp och ge er ett hjärta av kött. 27 Jag skall låta min Ande komma in i er och göra så att ni vandrar efter mina stadgar och håller mina lagar och följer dem. 28 Så skall ni få bo i det land som jag gav åt era fäder, och ni skall vara mitt folk och jag skall vara er Gud. 29 Jag skall frälsa er från all er orenhet. Jag skall kalla fram säden och låta den bli riklig och skall inte mer låta er drabbas av hungersnöd. 30 Jag skall låta trädens frukt och markens gröda bli riklig, för att ni inte mer skall förödmjukas bland folken genom hungersnöd. 31 Då skall ni tänka på era onda vägar och på era gärningar, som inte var goda, och ni skall känna avsky för er själva på grund av era missgärningar och era vidrigheter. 32 Men ni skall veta att det inte är för er skull jag gör detta, säger Herren, HERREN. Ni skall skämmas och blygas för vad ni har gjort, ni av Israels hus. 
Hes 36:22-32
 
Viktoria.

Gud är med dig

 

 

 

 

8 HERREN går själv framför dig och han skall vara med dig. Han skall inte lämna dig eller överge dig. Var inte rädd eller förfärad."

5 Mos 31:8

 

                                                                        Viktoria.

 
 

 


Evangelisera

 
 
Jag känner till en speciel kvinna som jag har berättat om Jesus för i flera år, men hon var inte villig att tro av hela sitt hjärta. Hon talade alltid om att hon var döpt och gick i kyrkan och älskade sin fader i himlen. hon var nöjd med att bara ha en död relation till vår Skapare och Gud.
Men livet är alltid i rörelse och kommer i fatt oss hur snabbt vi än vill fly ifrån det...
Denna medsyster har tidigare både hånat och nfnyst åt vår Bönegrupp och vår hemma-möten.
Men idag sökte hon min uppmärksamhet och ville veta mera om hur man kan lära känna Jesus. Hon var ensam, hennes vänninor var inte med henne och hon vågade ställa sina frågor och lyssna på Guds Ord genom mig.
Det var en ny och underbar glädje jag kände under vårt samtal och hon tackade mig för att jag tog mig tid att lyssna på hennes frågor och berätta om det nya livet med Herren Jesus Kristus.
 
När vi samtalade tänkte jag på Nikodemus i Johhanesevangeliet kap 3:
 
Jesus och Nikodemus
1 Bland fariseerna fanns en man som hette Nikodemus, en av judarnas rådsherrar. 2 Han kom till Jesus om natten och sade: "Rabbi, vi vet att det är från Gud du har kommit som lärare, ty ingen kan göra sådana tecken som du gör, om inte Gud är med honom." 3 Jesus svarade: "Amen, amen säger jag dig: Den som inte blir född på nytt* kan inte se Guds rike." 4 Nikodemus sade: "Hur kan en människa födas när hon är gammal? Inte kan hon väl komma in i moderlivet och födas en gång till?" 5 Jesus svarade: "Amen, amen säger jag dig: Den som inte blir född av vatten och Ande kan inte komma in i Guds rike. 6 Det som är fött av köttet är kött, och det som är fött av Anden är ande. 7 Var inte förvånad över att jag sade att ni måste födas på nytt. 8 Vinden* blåser vart den vill, och du hör dess sus, men du vet inte varifrån den kommer eller vart den far. Så är det med var och en som är född av Anden."
Joh 3:1-8
 

Viktoria.

Döden är inte slutet

 
I dag var det begravning av Ns dotter och de flesta i Bönegrupoem var i Mor Yakoub Katedralen i Södertälje.
Den stora kyrksalen var full och hallen och många fick inte sittplatser så de fick stå mot sidovägarna i kyrkan. Det var stor sorg, mycket gråt och många ledsna människor, men det var en väldigt bra Gudstjänst med god lovsång och bra predikan. Gudstjänsten leddes av Ärkebiskop Mor Yolius Abdullahad Gelli Shabo. Det är ett Guds mirakel att ärkebiskopen har blivit så helad art han kan leda Gudstjänst.
Vi viste att det skulle ta lång tid i kyrkan och med begravningen idag och därför skulle vi inte hinna ha bönemöte ikväll. Vi bad, deltog, sörjde och var flrhoppningsvis till tröst för N och hennes familj.
 
Viktoria.

Guds Heliga Ande

 
Kom Guds Heliga Ande och håll mig i handen, 
för jag vill lära känna Dig nu och alltid.
Kom Helige Ande för jag vill vandra med Dig, nu och alltid.
Kom min Skapare och Guds Heliga Ande, 
gör det är först idag som jag ingavs att vandra med Dig.
Jag vill göra Guds vilja i mitt liv tillsammans med Dig. Jag vill tjäna Herren Jesus Kristus och bana väg för Hans löften i mitt liv, tillsammans med Dig är allting möjligt i mitt liv.
Guds Heliga Ande inger mig detta som svar på min lovsång idag:
"Jag ÄR redan inneboende i dig, kom ihåg att Jag är med dig igår, nu och alltid. Kom, se Jag ÄR hos dig och vill gå med dig, nu och alltid. 
Tro på mig, lita på mig och ta ditt ansvar i Guds vilja i ditt liv."
Tack Gud för Din  Helige Ande! som Du ger var och en som tror på Dig genom Jesus Kristus.
 
 
Viktoria.
 
 
 
 

Lika Jesus

Vi lever vårt liv för att lära känna Gud den  Treenige.
Vi lever våra liv för att lära känna oss i Herren Jesus Kristus.
Vi ska leva våra liv med hjälp av Den Helige Ande så att vi blir mer och mer lika Jesus.

Viktoria.

Var på er vakt

 
 
 
 
8 Var nyktra och vaksamma. Er motståndare djävulen går omkring som ett rytande lejon och söker efter vem han skall sluka. 9 Gör motstånd mot honom, orubbliga i tron, och tänk på att era bröder här i världen utstår samma lidanden. 10 All nåds Gud, som har kallat er till sin eviga härlighet i Kristus, han skall upprätta, stödja, styrka och befästa er, sedan ni en kort tid har lidit. 11 Hans är makten i evighet, amen.
1 Petr 5:8-11
 
 

Viktoria.

Tack Gud!

 
Ikväll var vår Bönegrupp på besök hos Leylas  Bönegrupp i Södertälje.
Nurten ville åka dit och bad mig och Mona att följa med henne. Hennes syster och Besima kom 
också.
Det var lovsång, Bibelläsning,
 uppmuntrande och god gemenskap.
Det är alltid gott att träffas över Gudg Ord.
Vi var över tjugo syrianska kvinnor i bön och tacksägelse i Jesus Namn.
Tack för Dig Herre Jesus Kristus och tack för varandra.
 
Viktoria.

Tack Jesus!

 
 
I kväll var vi tre syrianska kvinnor och två blyga ungdomar på vår Bönemöte. Vi bad och tackade Herren för att Han inte släpper taget om oss och överger oss som gemenskap i Hans namn.
Vi sökte efter några som längtar efter att lära känna Herren och Herren sände oss en medsyster ikväll; Bessima. Det är en stor glädje att ha henne i vår bönegrupp. Vi har informerat henne om Leylas Bönegrupp också, som är närmare henne, för hon törstar verkligen efter gemenskap i Herren Jesus Kristus! Tack Jesus, Guds Son för att Du håller Dina löften.
 
Ämnet var " Lära känna Jesus." och vi läste i Joh 14:1-14:

Jesus är vägen till Fadern

1 "Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig. 2 I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag då ha sagt er att jag går bort för att bereda plats åt er? 3 Och om jag än går och bereder plats åt er, skall jag komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är. 4 Och vart jag går, det vet ni. Den vägen känner ni."

5 Thomas sade: "Herre, vi vet inte vart du går. Hur kan vi då känna vägen?" 6 Jesus sade till honom: "Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. 7 Om ni har lärt känna mig, skall ni också lära känna min Fader. Och härefter känner ni honom och har sett honom." 8 Filippus sade: "Herre, låt oss få se Fadern, så räcker det för oss." 9 Jesus svarade: "Så länge har jag varit hos er, och du har inte lärt känna mig, Filippus. Den som har sett mig har sett Fadern. Hur kan du säga: Låt oss se Fadern? 10 Tror du inte att jag är i Fadern och att Fadern är i mig? De ord som jag talar till er, talar jag inte av mig själv. Fadern förblir i mig och gärningarna är hans verk. 11 Tro mig: jag är i Fadern och Fadern är i mig. Om ni inte kan tro det, så tro för gärningarnas skull.

12 Amen, amen säger jag er: Den som tror på mig skall utföra de gärningar som jag gör, och större än dessa skall han göra, ty jag går till Fadern. 13 Och vad ni än ber om i mitt namn, skall jag göra, för att Fadern skall bli förhärligad i Sonen. 14 Om ni ber om något i mitt namn, skall jag göra det.
Joh 14:1-14
 
Viktoria.

Var vaksamma

 
Vem är rädd för djävulen? Alla vi som inte känner vår Herre Jesus Kristus.
 
8 Var nyktra och vaksamma. Er motståndare djävulen går omkring som ett rytande lejon och söker efter vem han skall sluka. 9 Gör motstånd mot honom, orubbliga i tron, och tänk på att era bröder här i världen utstår samma lidanden. 10 All nåds Gud, som har kallat er till sin eviga härlighet i Kristus, han skall upprätta, stödja, styrka och befästa er, sedan ni en kort tid har lidit. 11 Hans är makten i evighet, amen.
1 Petr 5:8-11
 

Apsoteln Petrus varnar sina församlingsbarn och oss troende i alla tider för djävulens vrede och snara angrepp. Men han uppmanar oss att se upp för desamme och hålla ut i tron på att Jesus är Guds utlovade Son och Mässias som ska rädda oss till evigt liv.
 
 
Viktoria.
 
 

Guds vilja

Vad är Guds vilja?
Guds vilja är den samma gör alla människor och i alla tider; nämligen att vi ska tro på Honom som Fadern har sänt till oss i världen.
Guds vilja är att vi ska tro att Jesus är Guds Son, som Herren själv säger i Joh 6:28-29.
I Joh 14:1 säger Herren: Känn ingen oro. Tro på Gud och tro på mig.
 

 
Viktoria.

Jesus är livets bröd

 
 
 
22 Nästa dag stod folket på andra sidan sjön. De hade sett att det bara hade funnits en båt där och att Jesus inte hade stigit i den och följt med sina lärjungar, utan att de hade gett sig i väg ensamma. 23 Andra båtar kom från Tiberias och lade till nära platsen där de hade ätit brödet, sedan Herren hade uttalat tacksägelsen. 24 När folket såg att Jesus inte var där och inte heller hans lärjungar, steg de i båtarna och kom till Kapernaum och sökte efter Jesus. 25 De fann honom på andra sidan sjön och frågade honom: "Rabbi, när kom du hit?" 26 Jesus svarade dem: "Amen, amen säger jag er: Ni söker mig inte därför att ni har sett tecken, utan därför att ni fick äta av bröden och blev mätta.

27 Arbeta inte för den mat som tar slut utan för den mat som varar och ger evigt liv och som Människosonen skall ge er. På honom har Gud, hans Fader, satt sitt sigill." 28 De frågade honom: "Vad skall vi göra för att utföra Guds gärningar?" 29 Jesus svarade: "Detta är Guds gärning, att ni tror på den som han har sänt."
Joh 6:22-29
 
 
Viktoria.

Det handlar om att tro

 
 
 
 
2 Men åt alla som tog emot honom gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. 13 De är inte födda av blod eller av köttets vilja eller av någon mans vilja utan av Gud.
Joh 1:12-13
 
 
Viktoria

Kärlek s vapen

Kärlek är vägen till Frid
Frid är vägen till  Gemenskap 
Gemenskap är vårt Kall i Herren
För  vi inte har Herrens Frid inom oss själva kan vi inte träda in i Treenighetens Gemenskap. 
Utan gemenskap med Fadern, Sonen och Den Helige  Anden kan vi aldrig berätta om Glädje budskapet att Gud vill Frälsa alla människor på ett kraftfullt sätt, som bara Guds Ande i oss kan göra så att människor kommer till tro på Herren Jesus Kristus.
Gud vill rädda alla till evigt liv, men alla vill inte tro det... Och bara de som tror har fått rätten att bli Guds barn.
Joh 1:12
 
Viktoria.

Jesu i Templet

 
 

 Ämnet i vår Bönegrupp för ikväll hade jag planerat ut ifrån nedanstående Bibelverser. Men vi fick be var och en av oss där vi var istället för att samlas i ett hem  i gemenskapen med Jesus Kristus.
Fienden gör allt för att splittra oss men hans  främsta mål är att skrämma oss till tystnad om Jesus Kristus. Hjälp oss Herre att hålla ut i tron på Dig!
Bara Gud vet hur många människor som har kämpat tron kamp, men gett efter för "folks skull."
 
Jag mötte en kvinna i centrum i eftermiddags som stoppade mig för hon hade något viktigt att säga mig, sa hon. Hon var så lycklig för att vår hemkyrka har startat bönestunder i kyrkan och undrade vaför i i hela världen jag inte var den som ledde den. "Jag har frågat efter dig där och pratat med prästen om varför du inte är med, men han sa att han har ringt och pratat med dig men att du inte vill vara med. Vad ska detta betyda; först ville ni vara i kyrkan och när de erbjuder er kyrkans rum så vill ni inte det!" sa hon uppjagad.
 
Herren har gått före oss; när folket ville göra Honom till kung, flydde han undan människorna för Han ÄR kung, men inte den som de ville ha Honom som.
Folket vill ha mig som huvudansvarig för bibelstunderna i kyrkan, men de vill inte betala för vad det kostar att leva sina liv med och för Jesus Kristus...
Folket vill ha någon som kan underhålla dem, någon som kan ösa kärlek, glädje och uppmuntran över den och bara höra om att Gud är Kärlek och Jesus förlåter alla våra synder. Det är sant, men det räcker inte alls för att vinna ett evigt liv. Att tro på Gud genom Jesus Kristus och leva i den tron kostar var och en av oss vårt liv. Men det är inte alla i kyrkan beredda att stå öppet för eller betala med sitt "köttsliga liv..."
 
41 Hans föräldrar gick varje år vid påskhögtiden upp till Jerusalem. 42 När Jesus var tolv år gick de som vanligt upp till högtiden. 43 Då festdagarna var över och de vände hem, stannade pojken Jesus kvar i Jerusalem, utan att hans föräldrar visste om det. 44 De trodde att han var med i ressällskapet och gick en hel dag innan de började söka efter honom bland släktingar och bekanta. 45 När de inte fann honom, vände de tillbaka till Jerusalem och letade efter honom. 46 Efter tre dagar fann de honom i templet, där han satt mitt ibland lärarna och lyssnade på dem och frågade dem. 47 Och alla som hörde honom häpnade över hans förståndiga svar. 48 När föräldrarna fick se honom blev de bestörta, och hans mor sade till honom: "Mitt barn, varför har du gjort så här mot oss? Din far och jag har varit oroliga och letat efter dig." 49 Då sade han till dem: "Varför har ni letat efter mig? Visste ni inte att jag måste ägna mig åt det som tillhör min Fader?" 50 Men de förstod inte vad han sade till dem. 51 Sedan följde han med dem ner till Nasaret, och han var alltid lydig mot dem. Hans mor bevarade allt detta i sitt hjärta. 52 Och Jesus växte till i vishet, i ålder och välbehag inför Gud och människor.
Luk 2:41-52
 
Viktoria.

Tjäna Gud

 Luk 9:57-62
Bilden är s den är gör att du ska ta fram din Bibel och slå upp kapitel och vers.
God läsning!
Viktoria.

Tack Petrus!

Tack Guds utvalde och Kallade tjänare, Simon Petrus, för att du har följt Herren Jesus Kristus och skrivit ner din tro och din relation med Herren. Så att vi kan använda oss av dina "sjökort," karta, stigar och vägval nästa två tusen år efter din vandring med och för Herren.

13 Vem kan göra er något ont, om ni ivrar för det goda? 14 Ja, även om ni skulle få lida för rättfärdighetens skull, är ni saliga. Var inte rädda för dem och låt er inte skrämmas. 15 Herren Kristus skall ni hålla helig i era hjärtan. Var alltid beredda att svara var och en som begär att ni förklarar det hopp ni äger. 16 Men låt det ske ödmjukt, med respekt och ett rent samvete, så att de som talar illa om er goda livsföring i Kristus får skämmas för sitt förtal. 17 Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petr 3:13-17
 

Viktoria.

Gud ÄR

 
 
Var starka och frimodiga, var inte rädda eller förskräckta för dem. Ty HERREN, din Gud, går själv med dig. Han skall inte lämna dig eller överge dig." 
5 Mos 31:6

Din Guds bild

Beroende på vilken bild vi har av Gud därefter speglas våra handlanden.
Är vi rädda för Gud och vill gömma oss för Honom, liksom Adam och Eva gjorde efter att de kom på att de trotsat Honom genom att lita på ormen. Ja då har vi en orätt bild av Gud. Dessutom så har vi både tjänst och ärat oss själva då istället för att tjäna och öra Herren.
Men när vi frimodigt lyder Guds förmaningar och går i tron på att Han är sann och barmhärtig, utan att veta hur löftet leder oss till Källan då fruktar vi Gud för att vi vet att Han älskar oss och vill oss gott.
 
Viktoria

RSS 2.0