Förlåtelsen är frivillig

 
 
 

Gud handlar av kärlek till sin Skapelse, till dig och mig, när han gav oss sin Enfödde Son som blodsoffer, som tog bort vår synder. Jesus gav sitt liv för hela mänskligheten, för att alla som tror på Honom ska få evigt liv. Han gjorde det av kärlek till Fadern. Guds vilja är att Han älskar oss alla lika mycket och vill ha oss in i sitt Eviga Rika som eviga varelser. Men Gud tvingar inte på oss sin Kärlek. Herren Jesus Kristus tvingar inte heller på oss sin offerdöd.
Att ta emot förlåtelsen av Gud innebär att man först måste tro på Honom och Hans verk i Jesus. 
Att förlåta vår nästa är frivilligt. Att ta emot förlåtelse av vår nästa är lika frivilligt. Detta betyder att förlåtelse och försoning är ömsesidig för att vi och vår nästa ska ingå i Guds gemenskap och bli upprättade. Men att förlåta enkelriktat är också gott och leder till Guds gemenskap och upprättelse, bara vi gör det frivilligt och av Kärle till Gud och till vår nästa. Gud ser till att vår nästa, som varken förlåter eller vill ta emot förlåtelse, används i Guds plan, enligt Guds vilja också...
 
17 Fadern älskar mig därför att jag ger mitt liv för att sedan ta det tillbaka. 18 Ingen tar det ifrån mig, utan jag ger det av fri vilja. Jag har makt att ge det, och jag har makt att ta det tillbaka. Det budet har jag fått av min Fader."
Joh 10:17-18
 
Viktoria.

Förlåtelsen ger gemenskap med Gud

 
 

När Herren Jesus kristus dog på korset  revs förlåten i Templet ner, och det som skiljde oss från Gud, vår synd som hindrade oss att gå direkt till Gud, tvättades rent och vi fick tillträde till Gud, genom Jesus Kristus, vår Frälsare.
51 Och se, då brast förlåten* i templet i två delar, uppifrån och ända ner, jorden skakade och klipporna rämnade, 
Matt 27:51

Nedan kan du läsa om Guds regel för Förlåten som händge i Templet och skilde Guds närvaro från människorna.
 
 
31 Du skall göra en förlåt* av mörkblått, purpurrött och karmosinrött garn och tvinnat fint lingarn. Den skall göras i konstvävnad med keruber på. 32 Du skall hänga upp den på fyra stolpar av akacieträ. Stolparna skall vara överdragna med guld och ha krokar av guld, och de skall stå på fyra fotstycken av silver. 33 Du skall hänga upp förlåten i hakarna och föra dit vittnesbördets ark och ställa den innanför förlåten. Förlåten skall för er skilja det heliga från det allra heligaste. 34 Och du skall sätta nådastolen på vittnesbördets ark inne i det allra heligaste. 
2 Mos 26:31-34
 
Steg 1: det börjar med att förlåta
När vi har tagit emot Guds förlåtelse får vi gemenskap med Gud.  Sedan när vi i vår tur ger den till andra: att vi själva förlåtit eller tagit emot förlåtelse av andra så får vi gemenskap med varandra i Gud.
Steg 2: Jesus upprättar oss
För att Herren ska rena oss från vår synd och skuld måste vi ta emot Guds förlåtelse och förlåta vår nästa. Om vi ska kunna förlåta andra, så måste vi ha Guds förlåtelse i och med oss och först förlåta oss själva. Därefter kan Herren tvätta oss rena från vår synd och skuld och upprätta oss. 
 
 
 
 
 
8 Om vi säger att vi inte har synd, bedrar vi oss själva och sanningen finns inte i oss. 9 Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. 
1 Joh 1:8-9
 

När vi har förstått vad förlåtelsens innebörd är då är vi villiga att låta Herren tvätta oss rena!
 
2 De åt kvällsmål, och djävulen hade redan ingett Judas, Simon Iskariots son, den tanken att han skulle förråda honom. 3 Jesus visste att Fadern hade gett allt i hans händer och att han hade utgått från Gud och skulle gå till Gud. 4 Han reste sig från bordet, lade av sig manteln och tog en linneduk och band den om sig. 5 Sedan hällde han vatten i ett fat och började tvätta lärjungarnas fötter och torka dem med linneduken som han hade bundit om sig. 6 När han kom till Simon Petrus, sade denne till honom: "Herre, skall du tvätta mina fötter?" 7 Jesus svarade: "Vad jag gör förstår du inte nu, men längre fram skall du förstå det." 8 Petrus sade: "Aldrig någonsin skall du tvätta mina fötter." Jesus svarade: "Om jag inte tvättar dig, har du ingen del i mig." 9 Simon Petrus sade: "Herre, inte bara mina fötter, utan också mina händer och mitt huvud!" 10 Jesus svarade: "Den som har badat, behöver sedan bara tvätta fötterna. Han är helt och hållet ren. Så är också ni rena, dock inte alla." 11 Han visste vem som skulle förråda honom. Därför sade han att de inte alla var rena.
 
Joh 13:2-11

Viktoria.
 

Tack Herre för Förlåtelsen!

 
 
Gud har gett alla människor förmågan att förlåta sin nästa, och man kan förlåta sin nästa öga mot öga eller på avstånd, i tanke, känsla och handling. Man kan även förlåta genom Jesus Kristus försonings förlåtelse, genom att uttala sin förlåtelse och överlåta sin nästa i Herrens händer. Förlåtelsen ska alltid ske i Jesus namn, men det är en process som kan vara kort eller lång, beroende på vår tro och tillit till Herrens allmakt. Men det är alltid en befrielse att förlåta någon dennes skuld till en.
Som troende kristna ska vi ju förlåta så som Herren har förlåtit oss och löst oss från vår synd och skuld. Detta är endast möjligt om vi vill det, och när vi gör det, att vi gör det i Jesus namn. Det spelar ingen roll om vår nästa(mottagaren) tar emot det eller inte. Vi handlar på Guds löftes Ord och resten tar Herren hand om. Han förlåter dem vi förlåter, som Han lovar, Joh 20:23, och befriar oss från vår synd, att inte förlåta.
 
19 På kvällen samma dag, den första veckodagen, var lärjungarna samlade bakom låsta dörrar av rädsla för judarna. Då kom Jesus och stod mitt ibland dem och sade: "Frid vare med er." 20 När han hade sagt detta visade han dem sina händer och sin sida. Och lärjungarna blev glada när de såg Herren. 21 Jesus sade än en gång till dem: "Frid vare med er. Som Fadern har sänt mig sänder jag er." 22 Sedan han sagt detta, andades han på dem och sade: "Tag emot den helige Ande! 23 Om ni förlåter någon hans synder så är de förlåtna, och om ni binder någon i hans synder så är han bunden."
Joh 20:19-23
 
Viktoria.

Lär känna fienden


Gud vet vad satan gör med Hans utvalda därför ligger Herren alltid steget före och bär oss när vi frestas av fienden att misa Guds vilja i vårt liv. Som troende kristna måste vi ligga steget före och samla all kunskap som vi kan få om vår fiende så att vi stannar upp och ber om Herrens vishet i frestelsens stund. Det är bara då vi kan besegra satan mitt i hans mest listiga iver att få oss att göra som han eller vi vill.
 
 
 
31 Simon, Simon, se, Satan har begärt att få sålla er som vete. 32 Men jag har bett för dig att din tro inte skall bli om intet. Och när du en gång har omvänt dig, så styrk dina bröder." 33 Då sade Petrus till honom: "Herre, med dig är jag beredd att gå både i fängelse och i döden." 34 Jesus svarade: "Jag säger dig, Petrus, tuppen skall inte gala i natt, förrän du tre gånger har förnekat att du känner mig."
Luk 22:31-34
 
 

Viktoria.

Gud har gett oss vår tro

 
Ikväll var vi 12 personer i Bönegruppen och vi tackade Gud för Hans närvaro och vilja att samla oss i Sitt eget namn.
 
Ämnet var "Tro och leva av Tron"
Jag hämtade Guds Ord från flera Bibelställen, som
 
9 Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren* och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst. 10 Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst.
 
 
Rom 10:9-10,
 
22 Var ordets görare, inte bara dess hörare, annars bedrar ni er själva. 23 Om någon är ordets hörare och inte dess görare, liknar han en man som betraktar sitt ansikte i en spegel, 24 och när han har sett sig själv i den, går han sin väg och glömmer genast hur han såg ut. 25 Den som däremot blickar in i frihetens fullkomliga lag och blir kvar i den och inte är en glömsk hörare utan en verklig görare, han blir salig i sin gärning.
Jak 1:22-25,
 
14 Mina bröder, vad hjälper det om någon påstår sig ha tro men saknar gärningar? Kan väl en sådan tro frälsa någon? 15 Om en broder eller syster inte har kläder och saknar mat för dagen 16 och någon av er säger till dem: "Gå i frid, klä er varmt och ät er mätta", men inte ger dem vad kroppen behöver, vad hjälper det? 17 Så är också tron i sig själv död, när den är utan gärningar.

18 Nu säger kanske någon: "Du har tro." - Ja, men jag har också gärningar. Visa mig din tro utan gärningar, så skall jag visa dig min tro genom mina gärningar. 19 Du tror att Gud är en. Det gör du rätt i. Också de onda andarna tror det, och bävar. 20 Men vill du inte inse, du tanklösa människa, att tron utan gärningar är död?
2:14-20, med flera.
 
Gud har gett oss den tro vi behöver. Det är upp till var och en av oss att få den att växa och befria oss från allt slaveri i våra liv.
 
Viktoria.
 

Tack Herren oavsett omständighet

 
 
 
 
 
 
2 Jag vill tacka HERREN av hela mitt hjärta, 
jag vill förkunna alla dina under. 
3 Jag vill vara glad och jubla i dig, 
jag vill lovsjunga ditt namn, du den Högste. 
Ps 9:2-3
 
Viktoria.

Lita på Herren

 
 

 
"Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig. 2 I min Faders hus finns många rum. 
Joh 14:1-2
 
Viktoria.

Jesus Kristus är dörren

 
 
 
 
 
9 Jag är dörren. 
Joh 10:9
 
Herren är dörren till Fadern. Lägg märke till att Han betonar substantivet i bestämt form, alltså finns bara en dörr som vi måste gå i genom för att komma fram till Fadern.
Dörren till Fadern är låst och öppnas bara för den som söker efter Herren för att komma in genom den.
Ingen bedragare, tjuv eller listigkurre kan komma in genom den dörren.
Det är så mäktigt att Gud är rättvis, barmhärtig och förlåtande på samma gång, för så fort vi syndiga människor vänder om och söker Gud genom Jesus Kristus, så stor Han själv och håller upp dörren för oss, så att vi kan komma in och bygga på vår relation till Sonen.
 
Tack Gud, Fadern!
I Jesus namn, amen!
 
 
Viktoria.

Det gäller att vara i Faderns hand

 
 
 
22 Nu inföll tempelinvigningens högtid* i Jerusalem. Det var vinter, 23 och Jesus gick omkring i Salomos pelarhall i templet. 24 Då samlades judarna omkring honom och frågade: "Hur länge vill du hålla oss i ovisshet? Om du är Messias, så säg det öppet till oss!" 25 Jesus svarade: "Jag har sagt er det, och ni tror det inte. Gärningarna som jag gör i min Faders namn vittnar om mig. 26 Men ni tror inte, därför att ni inte hör till mina får. 27 Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig. 28 Jag ger dem evigt liv, och de skall aldrig någonsin gå förlorade, och ingen skall rycka dem ur min hand. 29 Vad min Fader har gett mig är större än allt, och ingen kan rycka dem ur min Faders hand. 30 Jag och Fadern är ett."
Joh 10:22-30
Viktoria.

Livet

Tack Herre för att livet inte står stil.
 
Viktoria.
 

Liv

Tack Herre Jesus Kristus för livet!
Viktoria.

Tack Jesus!

 
 
 
 
 
 
Amen säger jag er: Allt vad ni binder på jorden skall vara bundet i himlen, och allt vad ni löser på jorden skall vara löst i himlen.
Matt 18:18
 
Viktoria.

Tack Herre för Förlåtelsen

 
 
Ikväll  var vi åtta medsystrar som samlades i bön, Bibelläsning och samtal hemma hos en medsyster.
Ämnet för mötet var : Älska era fiender. och Bibelställen var hämtade från Luk 6:27-36,  1 Kor 13 och med flera. Men vi hann bara läsa Luk 6:27-36 och samtala en kort stund om processen att fölåta sina fiender. En relativ ny medsyster berättade om en kortfil som handlar om förlåtelse, och alla ville vi höra hela berättelsen. Så det tog tid  och sedan fick samma medsyster förlakara, gestalta och vittna om det befriande och underbara livet i Kristus.
Bönemötet var lite annorlunda ikväll, men vår medsyster delade med sig av sin tro på Herren och uppmuntrade oss att våga vittna om Jesus Kristus för alla vi möter på ett naturligt sätt.
Tack Herre Jesus Kristus för vår medsyster och alla andra som Du Kallar att tjäna Dig i världen.
 
 
Viktoria.

Älska dina fiender...

 
 
 
 
35 Nej, älska era fiender, gör gott och ge lån utan att hoppas få igen något. Då skall er lön bli stor, och ni skall vara den Högstes barn, eftersom han är god mot de otacksamma och onda. 36 Var barmhärtiga så som er Fader är barmhärtig.
Luk 6:35-36
 
 
 
Viktoria.
 
 

Livet finns i Guds Son

6 Det är han som kom genom vatten och blod, Jesus Kristus, inte bara genom vattnet, utan genom vattnet och blodet. Och det är Anden som vittnar, eftersom Anden är sanningen. 7 Ty det är tre som vittnar: 8 Anden, vattnet och blodet, och de tre säger ett och detsamma. 9 Om vi godtar människors vittnesbörd, så skall vi veta att Guds vittnesbörd är förmer, eftersom detta är Guds vittnesbörd: att han har vittnat om sin Son. 10 Den som tror på Guds Son har vittnesbördet inom sig. Den som inte tror på Gud gör honom till en lögnare, eftersom han inte tror på vittnesbördet som Gud har givit om sin Son. 11 Och detta är vittnesbördet: Gud har skänkt oss evigt liv, och det livet är i hans Son. 12 Den som har Sonen har livet. Den som inte har Guds Son har inte livet. 1 Joh 5:6-12 Viktoria.

Frukta Gud mer än människorna

Dessa barnmorskor gjorde sitt val med livet som insats. Kungen av Egypten kunde halshugga dem när som helst när han fick reda på att de valde att lyda sin Gud mera än kungen. De måste ha vetat att det handlade om en tidsfråga innan kungen fick reda på deras olydnad, men ändå valde de att lyda Gud och besegra sin rädsla för kungen, deras slavägare...
15 Kungen i Egypten talade med dem som förlöste de hebreiska kvinnorna, en av dem hette Sifra och den andra Pua, 16 och han sade: "Se efter vad de hebreiska kvinnorna föder, när ni förlöser dem: Om det är en son så döda honom, om det är en dotter så låt henne leva." 17 Men barnmorskorna fruktade Gud och gjorde inte som den egyptiska konungen hade befallt dem utan lät barnen leva. 2 Mos 1:15-17 Viktoria.

Längtan att tro på Gud...

Officern var en av dem andra, ockupations makten, men han valde att lära känna Judarnas levande Gud och litade på att Jesus kan hela och rena. Han drog sig inte för att be Honom om helande för sin son, eller han ville det, men det judiska folket som kände denne mans Guds längtan jagade Jesus för honom... 1 När Jesus hade hållit hela sitt tal till folket, gick han in i Kapernaum. 2 En officer där hade en tjänare som han satte stort värde på. Tjänaren var sjuk och låg för döden. 3 Då officeren fick höra talas om Jesus, skickade han några av judarnas äldste till honom och bad honom komma och bota hans tjänare. 4 De kom till Jesus och bad honom ivrigt: "Han är värd att du gör detta för honom. 5 Han älskar vårt folk, och det är han som har byggt synagogan åt oss." 6 Jesus gick med dem. Han var nästan framme vid huset, då officeren skickade några vänner och lät hälsa honom: "Herre, gör dig inte besvär. Jag är inte värd att du går in under mitt tak. 7 Därför ansåg jag mig inte heller värd att komma till dig. Men säg ett ord, så blir min tjänare frisk. 8 Jag är själv en man som står under andras befäl, och jag har soldater under mig. När jag säger till en: Gå, så går han, och till en annan: Kom, så kommer han, och till min tjänare: Gör det, så gör han det." 9 När Jesus hörde detta förundrade han sig över honom och vände sig om och sade till folket som följde honom: "Jag säger er: Inte ens i Israel har jag funnit en så stark tro." 10 Och de som skickats ut vände tillbaka och fann tjänaren frisk. Luk 7:1-10 Viktoria.

Dagens Bibelord

7 Då sade Jesus än en gång: "Amen, amen säger jag er: Jag är dörren till fåren. 8 Alla som har kommit före mig är tjuvar och rövare, men fåren har inte lyssnat till dem. 9 Jag är dörren. Den som går in genom mig skall bli frälst, och han skall gå in och gå ut och finna bete. 10 Tjuven kommer bara för att stjäla, slakta och döda. Jag har kommit för att de skall ha liv, ja, liv i överflöd. Joh 10:7-10 Viktoria.

David och Goljat

Ikväll var ämnet "David och Goljat." Historien är väldigt intressant och har dubbeltolkning och är av evig karaktär; den är historisk och tolkas som en del av den verkligheten och den är levande och tolkas på det andliga planet. Goljats härkomst är från Gat, den "bara några" spillran som lämnades kvar istället för att ge åt spillo, så som Gud hade befallt Josua, i Josuabom 11:21-22. Men David är Guds utvalde och smorde kung. David stridet i Guds namn och med Guds kraft, medan Goljat krigade i egenkraft och av egen vilja. Läs gärna hela berättelsen i 1 Sam 17 och följ med David i hans friska och rena tro på Gud. Viktoria.

Sakarias lovsång

67 Hans far Sakarias blev uppfylld av den helige Ande och profeterade och sade: 68 "Välsignad är Herren, Israels Gud, som har besökt och återlöst sitt folk. 69 Han har upprättat åt oss ett frälsningens horn* i sin tjänare Davids släkt, 70 så som han för länge sedan hade lovat genom sina heliga profeters mun. 71 Han har frälst oss från våra fiender och från deras hand som hatar oss. 72 Han har visat barmhärtighet mot våra fäder och tänkt på sitt heliga förbund, 73 enligt den ed han gav vår fader Abraham, 74 att vi, frälsta ur våra fienders hand, skulle få tjäna honom utan fruktan, 75 i helighet och rättfärdighet inför honom under alla våra dagar. 76 Och du, barn, skall kallas den Högstes profet. Ty du skall gå före Herren och bana väg för honom 77 och ge hans folk kunskap om frälsning, att deras synder är förlåtna 78 för vår Guds innerliga kärleks skull. I kraft av den skall en soluppgång från höjden besöka oss, 79 för att ljus skall skina över dem som sitter i mörker och dödsskugga och styra våra fötter in på fridens väg." Luk 1:67-79

Livet är vackert

Tack för Herre för livet! Viktoria.

Hannas lovsång

1 Hanna bad och sade: "Mitt hjärta fröjdar sig i HERREN, mitt horn är upphöjt genom HERREN. Min mun är vidöppen mot mina fiender, ty jag gläder mig i din frälsning. 2 Ingen är helig som HERREN, ty ingen finns utom dig. Ingen klippa är som vår Gud. 3 Tala inte så högmodigt, låt inte fräcka ord komma från er mun. Ty HERREN är en Gud som vet allt, och hos honom vägs gärningarna. 4 Hjältarnas bågar är sönderbrutna, men de stapplande rustar sig med kraft. 5 De mätta måste tjäna för bröd, men de hungriga hungrar inte mer. Den ofruktsamma föder sju barn, men den som fick många söner tynar bort. 6 HERREN dödar och gör levande, han för ner i dödsriket och upp därifrån. 7 HERREN gör fattig och han gör rik, han ödmjukar och han upphöjer. 8 Han reser den ringe upp ur stoftet, ur dyn lyfter han upp den fattige för att sätta honom bland furstar. Ja, han låter honom ärva härlighetens tron. Ty jordens grundpelare är HERRENS, och på dem har han byggt världen. 9 Sina frommas fötter bevarar han, men de ogudaktiga tystas i mörkret, ty av egen kraft är ingen stark. 10 De som strider mot HERREN blir krossade, mot dem dundrar han i himlen. HERREN dömer jordens ändar och ger makt åt sin konung. Han upphöjer sin smordes horn." 1 Sam 2:1-10

Tranor

Denna Guds underbara morgon är flyttade för många tranor. Viktoria.

Guds rika Nåd

Var och en som för mitt namns skull har lämnat hus eller bröder eller systrar eller far eller mor eller barn eller åkrar skall få hundrafalt igen och ärva evigt liv. Matt 19:29 Viktoria.

Gud är trofast

9 Rasa, ni folk, ni skall ändå krossas. Lyssna, alla länder i fjärran. Rusta er, ni skall ändå krossas. Ja, rusta er, ni skall ändå krossas. 10 Gör upp planer, de går ändå om intet. Avtala vad ni vill, det kommer ändå inte att lyckas. Ty Gud är med oss.* Jes 8:9-10 Viktoria.

Gå direkt till Jedus

För den som tar omvägar till Herren tar det längre tid att komma fram. Viktoria.

Abrahams tro och Lot

I kväll var vi först 8 kvinnor, sedan kom parets dotter med man och tre barn och mot slutet kom en syster till värdinnan. Ämnet var Abrahams tro och Lot och deras skilda vägar i livet. Det var många intressanta frågor som lyftes fram om tron, särskilt om den individuella tron och helgonens förbön. Det fanns olika inställningar till dessa frågor bland några relativt nya medsyskon, men även bland några som varit med från starten av bönegruppen. Jag hänvisade till Herrens löftesord: i Joh 14:6 Jesus sade till honom: "Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. och förklarade att jag står för min tro, men förstår även deras sätt att tro, för jag har varit där själv en tid, innan jag blev andedöpt. Jag fick starkt medhåll av flera av de andra och vi ledde samtalet till att var och en ska läsa sin Bibel dagligen och be Herren Jesus Kristus visa henne den sanna vägen till tron på Honom. Tack Herre för Din närvaro bland oss! Viktoria.

Syrien brinner...

USAs president; Barak Obama har intagit Stockholm idag och ett dygn framåt. Han ger presskonferens just nu, kl.15.28 och han ser både trött och utmattad ut av alla frågor om ett militärt ingripande i Syrien eller inte. Han är då inte ensam om att ta ett så svårt beslut, vi hoppas att Kongressen och Nato kommer fram till ett fredligt lösning i Syrien. Och att Saddam regimen skyddar folket i Syrien och att rebellerna tänker om... nu! Det är ett önsketnkande men inte helt omöjligt... Att vara Nobels Fredspristagare och beredd att gripa in militärt i ett krigshärjat land kan ha flera svar... men lätt är det inte. USA har mångårigt erfarenhet av att ha sänt sina unga män att försvara civila och tvekar nog mer än en gång att sända militärt stöd till rebeller i Syrien. Viktoria.

Psalm 34

Herrens godhet och hjälp 1 Av David, när han låtsades vara vansinnig inför Abimelek, som drev bort honom så att han gick sin väg. 2 Jag vill alltid välsigna HERREN, hans lov skall ständigt vara i min mun. 3 Min själ skall berömma sig av HERREN, de ödmjuka skall höra det och glädja sig. 4 Lova med mig HERREN, låt oss tillsammans upphöja hans namn! 5 Jag sökte HERREN och han svarade mig, ur all min förskräckelse räddade han mig. 6 De som ser upp till honom strålar av fröjd, deras ansikten behöver ej rodna av blygsel. 7 Här är en betryckt som ropade och HERREN hörde honom, han räddade honom ur all hans nöd. 8 HERRENS ängel slår sitt läger omkring dem som fruktar honom, och han befriar dem. 9 Smaka och se att HERREN är god. Salig är den människa som flyr till honom. 10 Frukta HERREN, ni hans heliga, de som fruktar honom lider ingen brist. 11 Unga lejon lider nöd och hungrar, de som söker HERREN saknar ej något gott. 12 Kom, barn, och lyssna till mig, jag skall lära er att frukta HERREN. 13 Är du en människa som älskar livet och som vill se goda dagar? 14 Avhåll då din tunga från det som är ont, dina läppar från att tala svek. 15 Vänd dig bort från det onda och gör det goda, sök friden och jaga efter den. 16 HERRENS ögon är vända till de rättfärdiga och hans öron till deras rop. 17 Men HERRENS ansikte är emot dem som gör det onda, han vill utplåna minnet av dem från jorden. 18 När de rättfärdiga ropar hör HERREN, han räddar dem ur all nöd. 19 HERREN är nära dem som har ett förkrossat hjärta och frälsar dem som har en bedrövad ande. 20 Den rättfärdige måste lida mycket, men HERREN räddar honom ur allt. 21 Han bevarar alla hans ben, inte ett enda av dem skall krossas. 22 Det onda skall döda den ogudaktige, de som hatar den rättfärdige skall stå med skuld. 23 HERREN friköper sina tjänares själar, ingen som flyr till honom skall stå med skuld. Viktoria.

Gud väcker de döda

Människan är ingen evighetsvarelse per automatik, men hon kan få evigt liv om vi tror på den Levande Guden och lever i tron på Guds verk i Jesus Kristus. Viktoria

RSS 2.0