Håll dig till sanningen

Sanningen är den att Jesus är Guds Enfödde Son.
Den som har Sonen har sanningen, för Sonen har gett sitt liv för dig och mig för att vi ska ha ett evigt liv tillsammans med Honom, med försmak av det redan nu i detta vårt liv på jorden.
Jesus är Kristus, alltså människa och Gud samtidigt och det är bara genom Honom vi kan få det eviga livet, för Han är Sanninge och livet. Och för dig och mig är det bara att tacka och ta emot det, för han har gjort allting.
Allt är redan gjort och vi behöver inte lägga till mera, vi ska inte och vi kan inte lägga till mer än vad Gud redan har gjort i och genom Jesus Kristus.

9Ty om du med din mun bekänner att Jesus är herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli räddad. 10Hjärtats tro leder till rättfärdighet och munnens bekännelse till räddning.
Rom 10:9-10

Sanningen är till för alla människor och alla får lika mycket, eller hela paketet utan åtskillnad. Och vilkoret är också det samma för alla; att vi ska tro på Jesus Kristus som vår Herre och Frälsare och bekänna Honom inför oss själva och inför andra att Han är vår Herre och Frälsare.


11
Ingen kan lägga en annan grund än den som redan finns, och den är Jesus Kristus. 12På den grunden kan man bygga med guld, silver eller ädelstenar, trä, gräs eller halm, 13och det skall visa sig hur var och en har byggt.
1 Kor 3:11-13



 
Viktoria

Foibe, församlingsledare

Jag tcyker väldigt mycket om Aposteln Paulus ärlighet i sina brev. Han är trogen Gud i ord och handling och går mot den rådande kulturen i sin samtid.
Aposteln Paulus var imponerad av Jesus och när han mötte Jesus på Damaskusvägen ( Apg 9 ) så förvandlas hans liv och han blev en väldigt frimodig människa. Han var inte längre rädd för människor.
Idag törstar Herren Jesus Kristus Kyrkan efter  församlingsledare som är orädda för människor. 

1
Jag vill lägga ett gott ord för vår syster Foibe, som tjänar församlingen i Kenchreai. 2Ta emot henne i Herren på ett sätt som anstår de heliga. Hjälp henne med allt hon kan begära av er. Hon har själv varit ett stöd för många, också för mig.
Rom 16:1-2

I dessa verser kan vi läsa det andra slutet i Romarbrevet. Först avlustar Paulus brevet vid Kap. 15:33, men så fortsätter han med ett helt kapitel med en massa namn, män och kvinnor som är försmlingsledare/tjänare.
Man tror att Paulus och hans medhjälpare hittade en brevbärare som de skulle skicka detta brev med till de kristna i Rom. Denna brevbärare är en kvinna och hon heter Foibe.

Han ber församlingen i Rom att ta emot henne i Herren och så som det anstår de heliga, med andra ord så är hon lika viktig och oersättlig för Guds församling liksom de manliga församlingsledarna.

Foibe är diakon/tjänare i församlingen Kenchreai. Hon har varit till stor hjälp för många och även för Paulus, förklarar han i brevet. Detta betyder att när Aposteln Paulus kom till församlingen Kenchreai så var det inte han som var ledaren utan hon. Hon fanns i församlingen och ledde den och alltså tog emot Paulus och vägledde honom i församlingslivet där.


Viktoria.


Dagens Bibelcitat

 


19
Jag tillrättavisar och tuktar alla dem jag älskar. Visa iver och vänd om! 20Se, jag står vid dörren och bultar. Om någon hör min röst och öppnar dörren skall jag gå in till honom och äta med honom och han med mig. 21Den som segrar skall jag låta sitta hos mig på min tron, liksom jag har segrat och sitter hos min fader på hans tron. 22Du som har öron, hör vad Anden säger till församlingarna!”
Upp 3:19-22




Viktoria.


Citat

Alla sanningar går igenom tre stadier.
Först blir de förlöjligade. Sedan blir de våldsamt motarbetade.
Slutligen blir de accepterade som alldeles självklara.

Arthur Schopenhauer




Viktoria.


Se på Jesus, och du blir förvandlad

Längtar också du efter Gud? Gud finns nära dig, i ditt hjärta, och där vill han alltid bo.
Gud som är så ofattbar mäktig och god, Han har förminskat sig själv och blivit människa i Jesus Kristus,
för att bo i ditt och mitt hjärta och gå med dig igenom hela livet.

Din längtan efter Gud är inte ditt påfynd, nej, det är Gud som kallar på dig till att bli en bättre människa.
Dock är det du som har valt att öppna ditt hjärta för Guds verk, så att han kan göra mirakel av dig och ditt liv.
För om du ser på dig själv blir du förtvivlad av maktlöshet. och om ser på andra människor så blir du förvirrad, men om du ser på Jesus då blir du förvandlad.

Gud vill att du ska dela med dig av det du har fått av Honom, om det så bara är en gnutta längtan efter att vara nära Honom.
Gud vill att du och jag ska bygga vidare i Hans Kyrka där vi är, eftersom han kallar oss där vi står,
men om Herren kallar dig vid ditt namn och vill sända dig utanför den lokala församlingen, så är det Faderns vilja, och då ska du lyda Fadern mer än människorna.

Gud förnyar ditt Kall om och om igen, tills du är redo att göra Guds vilja i ditt liv till fullo.
Skulle det var din egen vilja du vill fullgöra, så lär du tappa lusten, glädjen, orken och kärleken i kallet, ganska snart. Men om Herren har Kallat dig så är Han med dig och håller dig och ditt Kall i Honom vid liv.
Därför ska du alltid be Herren om vägledning i ditt Kall i Hans namn, så att du kan skilja mellan din och Faderns vilja.





Viktoria.

Förbön för Kristi Kyrka

Be med mig till Den Treenige Guden,  i Jesus namn, om en ny Andlig väckelse i hela Den Syrisk Ortodoxa Kyrkan.

För jag tror absolut att Gud har en plats för dig i Kyrkan. Han vet vilken sten du är och var i Kyrkan du ska börja bygga.


Viktoria.

Citat

Den berömde  amerikanske predikaren, Billy Graham lär ha sagt detta, om att den troende inte ska ge sig in i alla diskutioner. Som troende kristen ska man alltid försöka hålla sig nära Jesus.

" Om du var en gris och gav dig in i ett bråk med en annan gris, så kan du vara säker på att ni båda blir skitiga.
Men det är en av er som gillar det."


Viktoria. 

Föreläsning

Fortsättningen på min föreläsning för den Karismatiska kvinnogruppen blev framflyttad till idag. Kl. 19.30, hemma hos en medsyster i Södertälje.
Gruppen har valt att hålla till i hemmen, igen. Jag känner inte till alla turer som har ställt gruppen inför olika val, men jag tycker, som Apoteln Petrus; " Det är bättre att lyda Gud än människorna", ( Min tolkning) Apg 4:19-20
Därför håller jag min föreläsning i denna cellgrupp, som håller ihop i Kristi namn.




Viktoria.

Tron är avgörande

Jag har sett biskopar, präster, lovsångare, altartjänare, unga och gamla, rika och fattiga och enkla människor lovsjunga Gud den Treenige i och utanför kyrkobyggnader.
Det har låtit både vackert och sant och mindre vackert och utan inlevelse, men alla ropade ut Namnet Jesus och ärade Fadern i sitt tjänande.
Somliga gjorde det för att de tvingats till kyrkokören av traditionella omständigheter, andra hade längtat dit och kände att de äntligen har kommit hem till Gud på jorden.

De som inte kan eller vill läsa Guds Ord i Bibeln, de vill inte heller lära känna Gud Fadern. De litar inte på Gud därför att de har många avgudar i sina liv och de förlitar sig hellre på dem än på Den Ende och Sanne Guden som älskar och vill dem väl. De som litar på sina egna krafter, sin list och sin självgodehet vill gärna tro att Jesus har dött för dem och gett dem ett evigt liv, men de lyfter inte ett finger för att lära känna Gud, varken i Bibeln eller i sina medmäniskor.
Dessa människor tror inte på Gud, sådan Han är i Bibeln, de vill gärna ha en Gud som ser mellan fingrarna och ger dem stora rikedomar.
Tror man inte på att Guds Ord i Bibeln är sant så vet man inte heller varför man ska lovsjunga Honom.
 
De som tror på Guds Ord i Bibeln och läser det för sin egen tros skull, de tror på det de lovsjunger om och det både syns och hörs på hela deras gestalt. Deras lycka och tacksamhet, tro och tillit till Sin Skapare lyser om dem så att alla som ser de förstår att Gud har rört vid dem och förvandlat dem, från trasiga människor till hela och fria.
Tror man på Guds Ord i Bibeln så vill man gärna lära känna Gud i Bibeln också. Då Gud har rört vid dessa människor så kan de inte annat än att tacka och lovsjunga Gud.
För Gud är en levande Gud som själv längtar efter att möta dig där du står i ditt liv och Han vill ge dig sig själv.



Viktoria.

"Gör er inga bekymmer"

Omständigheter förändras inte, de är relativa och anpassar sig efter tid och rum, i alla generationer. Men när vi har tagit emot Jesus  Kristus, som vår Herre och Frälsare (=Fri-släppare/Fri-görare), så förändras vår syn på dem och först då kan vi frigöra oss ifrån dem och gå vidare i livet som fria individer i Kristus. Det är alltså vår syn på omständigheterna som förändras och inte de. Det är inte vi som har lyckats med det, utan det ärGuds Andes verk i oss som åstadkommer det med oss.

Det är när vi har Jesus i centrum som vi blir fria från omständigheters makt över oss. Omständigheter är fiendens vapen mot oss. Fienden vill lamslå oss med oräknäliga hinder, regler och rädsla för vad människor ska tänka och tycka om oss som kristna. Men i samma ögonblick vi tar emot  Jesus i vårt liv och upptäcker att Han älskar oss, så inser vi att fienden och alla omständigheter är maktlösa mot oss.
Eftresom vi är fria i Jesus Kristus, så litar vi på att Gud har friköpt oss och tagit ifrån fienden all makt som fienden hade över oss innan vi accepterade Jesus som vår Herre och Frälsare.


22Och till sina lärjungar sade han: ”Därför säger jag er: bekymra er inte för hur ni skall få mat att leva av eller kläder att sätta på kroppen. 23Livet är mer än födan och kroppen mer än kläderna. 24Tänk på korparna, de varken sår eller skördar, de har varken förrådskammare eller lador, men Gud föder dem. Och hur mycket mer värda är inte ni än fåglarna? 25Vem av er kan med sina bekymmer lägga en enda aln till sin livslängd? 26När ni nu inte ens förmår så lite, varför bekymrar ni er då om allt annat? 27Tänk på liljorna, hur de växer. De arbetar inte och spinner inte. Men jag säger er: inte ens Salomo i all sin prakt var klädd som en av dem. 28Om nu Gud ger sådana kläder åt gräset, som i dag står ute på ängen och i morgon stoppas i ugnen, skall han då inte ha kläder åt er, ni trossvaga? 29Tänk inte på hur ni skall få något att äta och dricka, och oroa er inte. 30Allt sådant jagar hedningarna i världen efter. Men er fader vet att ni behöver detta. 31Sök i stället hans rike, så skall ni få det andra också.
Luk 12:22-31


När Jesus uppmanar oss att inte göra oss bekymmer så säger Han samtidigt att vi ska skynda oss att välja att leva vårt liv I och MED Jesus, för han har redan gjort allt för oss. Jesus erbjuder oss hela sig själv och med utsträckta händer frågar han: " Vill du ha mig som Din Herre och Frälsare nu?" Vårt ansvar är att vara lyhörd och svara på den längtan som Gud lägger i vårt hjärta.
Jesu vill möta dig genom att bo i ditt hjärta. Han kallar på dig, redan nu, till att vandra med Honom genom hela ditt liv.
Vill du vandra med Herren?



Viktoria.

Guds bud och människors regler



1
Fariseerna och några skriftlärda som hade kommit från Jerusalem samlades kring honom, 2och de såg att några av hans lärjungar åt bröd med orena händer, det vill säga utan att tvätta sig. 3Fariseerna och alla andra judar håller fast vid fädernas regler och äter aldrig utan att ha tvättat sig om händerna, 4och när de kommer från torget äter de inte utan att ha badat sig rena. Det finns också många andra traditioner som de håller fast vid, som att skölja bägare, kannor och kittlar. 5Därför frågade fariseerna och de skriftlärda honom: ”Varför lever inte dina lärjungar efter fädernas regler utan äter med orena händer?” 6Han svarade: ”Jesaja profeterade rätt om er, ni hycklare, när det står: Detta folk ärar mig med sina läppar, men deras hjärtan är långt ifrån mig.7Fåfängt dyrkar de mig, ty lärorna de lär ut är människors bud.8Ni vänder er från Guds bud för att hålla fast vid människornas regler.” 9Och han sade: ”Det är just det rätta – att upphäva Guds bud för att låta era egna regler gälla! 10Mose sade: Visa aktning för din far och din mor och: Den som smädar sin far eller sin mor skall dö. 11Men ni påstår att om någon säger till sin far eller mor: ’Det som jag hade kunnat hjälpa dig med, det gör jag till korban’ (det vill säga tempelgåva), 12då kan ni inte låta honom göra något för sin far eller mor. 13
Så sätter ni Guds ord ur kraft genom de regler som ni har ärvt och för vidare. Och mycket annat sådant gör ni.”
Mark 7:1-13

Inget nytt under solen. Det är bara människors seder och bruk som har får nya namn och nytt handlingssätt, för varje generation.
Varje gång vi vill göra något för vår egen skull, men vill visa upp det som om det var för Guds skull, så blir det fel. Gud vill bara att vi är sanna och handlar så som vi tror att Han vill det av oss. Herren tar inte hänsyn till någon samtids kultur och traditioner, dem måste vi själva göra oss fria ifrån, för de förändrars ständigt med tiden, men han Är Den Han Är, alltid.


Viktoria.

God undervisning

Människan är ett flockdjur och vill ingå i en gemenskap.
 Att vara del av en god gemenskap gör gott i kroppen och i själen.
Det var en god undervisning jag lyckades planera och lägga upp på Power Point.
Det är bra att den togs emot med öppna sinnen av kvinnorna i Guds-gemenskapen.
Men det tog dubbel så lång tid som jag hade planerat, eftersom tolkning till arabiska behövdes.
Jag får fortsätta att avsluta den andra hälften av föreläsningen om två tisdagar.






Viktoria.


RSS 2.0