Tron är avgörande

Jag har sett biskopar, präster, lovsångare, altartjänare, unga och gamla, rika och fattiga och enkla människor lovsjunga Gud den Treenige i och utanför kyrkobyggnader.
Det har låtit både vackert och sant och mindre vackert och utan inlevelse, men alla ropade ut Namnet Jesus och ärade Fadern i sitt tjänande.
Somliga gjorde det för att de tvingats till kyrkokören av traditionella omständigheter, andra hade längtat dit och kände att de äntligen har kommit hem till Gud på jorden.

De som inte kan eller vill läsa Guds Ord i Bibeln, de vill inte heller lära känna Gud Fadern. De litar inte på Gud därför att de har många avgudar i sina liv och de förlitar sig hellre på dem än på Den Ende och Sanne Guden som älskar och vill dem väl. De som litar på sina egna krafter, sin list och sin självgodehet vill gärna tro att Jesus har dött för dem och gett dem ett evigt liv, men de lyfter inte ett finger för att lära känna Gud, varken i Bibeln eller i sina medmäniskor.
Dessa människor tror inte på Gud, sådan Han är i Bibeln, de vill gärna ha en Gud som ser mellan fingrarna och ger dem stora rikedomar.
Tror man inte på att Guds Ord i Bibeln är sant så vet man inte heller varför man ska lovsjunga Honom.
 
De som tror på Guds Ord i Bibeln och läser det för sin egen tros skull, de tror på det de lovsjunger om och det både syns och hörs på hela deras gestalt. Deras lycka och tacksamhet, tro och tillit till Sin Skapare lyser om dem så att alla som ser de förstår att Gud har rört vid dem och förvandlat dem, från trasiga människor till hela och fria.
Tror man på Guds Ord i Bibeln så vill man gärna lära känna Gud i Bibeln också. Då Gud har rört vid dessa människor så kan de inte annat än att tacka och lovsjunga Gud.
För Gud är en levande Gud som själv längtar efter att möta dig där du står i ditt liv och Han vill ge dig sig själv.



Viktoria.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0