Alla trötta...

 
 
28 Kom till mig, alla ni som arbetar och bär på tunga bördor* så skall jag ge er vila. 29 Ta på er mitt ok och lär av mig, ty jag är mild och ödmjuk i hjärtat. Då skall ni finna ro för era själar. 30 Ty mitt ok är milt, och min börda är lätt."
Matt 11:28-30
 
 
Viktoria.

Jesus Kristus är Den Gode herden

Jag har länge velat ha denna vackra bild i mitt hem att meditera framför.
jag äger den sedan tre år.
 
Viktoria.

Jesus möter Marta

 
 
 25 Jesus sade: "Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör, 26 och var och en som lever och tror på mig skall aldrig någonsin dö. Tror du detta?"
Joh 11:25-26
 
Viktoria.

Guds Rike

Guds Rike är ingen slogan eller rit att repetera då och då,
Guds Rike är inte heller tomma löften.
Guds Rike är vårt nya hemland där vi ska leva våra nya liv i, med och för Herren.
 
20 Då Jesus blev tillfrågad av fariseerna när Guds rike skulle komma svarade han dem: "Guds rike kommer inte så att man kan se det med ögonen. 21 Inte heller skall man kunna säga: Se, här är det, eller: Där är det. Ty se, Guds rike är mitt ibland er.
Luk 17:20-21
 
 
 

Viktoria.

Jesus rider in i Jerusalem

 
 
1 När de närmade sig Jerusalem och kom till Betfage vid Oljeberget, sände Jesus i väg två lärjungar 2 och sade till dem: "Gå till byn som ligger framför er. Där skall ni genast finna en åsna som står bunden med ett föl bredvid sig. Lös dem och led dem till mig. 3 Och om någon säger något till er, skall ni svara: Herren behöver dem. Han kommer då omedelbart att skicka i väg dem." 4 Detta hände för att det skulle uppfyllas som var sagt genom profeten: 5 Säg till Sions dotter:* Se, din konung kommer till dig, ödmjuk, ridande på en åsna, på ett åsneföl, en arbetsåsnas föl.* 6 Lärjungarna gav sig i väg och gjorde som Jesus hade befallt dem. 7 De förde åsnan och fölet till honom och lade sina mantlar på dem, och han satt upp. 8 Folkskaran som var mycket stor bredde ut sina mantlar på vägen. Andra skar kvistar från träden och strödde på vägen. 9 Och folket, både de som gick före honom och de som följde efter, ropade: Hosianna*, Davids son! Välsignad är han som kommer i Herrens namn. Hosianna i höjden! 10 Och när han drog in i Jerusalem, kom hela staden i rörelse, och man frågade: "Vem är han?" 11 Folket svarade: "Det är Profeten,* Jesus från Nasaret i Galileen."
Matt 21:1-10
 
Viktoria.

Ortodoxa Kyrkans Palmsöndag

Bönetiderna  i Mor Georgis kyrkan för Passionsveckan 
 
Viktoria

Palmsöndag

V

Det står skrivet

 
Alla har vi samma tillgång till Guds Nåd, men är alla kristna medvetna om det? Svaret är onekligen "nej" idag.
Fiendens jobb är att stjäla, slakta och förgöra, men är alla kristna medvetna om det?
 
1 Bröder, jag vill ni skall veta att alla våra fäder var under molnskyn och att alla gick genom havet. 2 Alla blev i molnskyn och i havet döpta till Mose.* 3 Alla åt samma andliga mat 4 och alla drack samma andliga dryck. De drack ur en andlig klippa som följde dem, och den klippan var Kristus. 5 Men de flesta av dem hade Gud inte behag till. De föll och låg kringspridda i öknen. 6 Det som hände dem har blivit ett varnande exempel för oss, för att inte vi liksom de skall ha begär till det onda. 7 Bli inte heller avgudadyrkare som en del av dem. Det står ju skrivet: Folket satte sig ner för att äta och dricka och steg upp för att dansa.*
1 Kor 10:1-7
 
 

Viktoria.

Livets Ord!


Jesus är livet!

 
 
Ikväll var vi 10 kvinnor samlade i Herrens namn. Ämnet var " Överlåta sitt liv i Herrens händer" och det var med glädje och hopp vi gick in i bönegemskapen i kväll.
Tack Jesus Kristus, för att Du är livet för oss!
Flera av kvinnorna vittnade om sitt nya liv i Kristus.
 
Viktoria.

Nytt liv

Gud skapar på nytt!
 
Viktoria.

Tack Jesus!

 
Jesus tar inte bort händelserna i våra liv, men Han tar bort effekten av händelserna i vårt liv. Han lär oss att leva med dem i försoning. Med Guds stora Nåd löser Herren upp knutarna inom oss och vi upplever fölåtelse och försoning med Gud och oss själva och i bästa fall med vår nästa också i samma anda.
 
Tack Jesus!
 
 
Viktoria.

Läs berättelsen i sitt rätta sammanhang

 
Jag hörde en berättelse om en fattig bonde i USA idag och ska återge den här nu:
 
Det var en fattig bonde som kämpade hårt för att överleva av det som jorden gav varje år. Ett år gav jorden rikligt med skörd och han kunde sälja en del av på marknaden i staden.
Han hade en häst, en åsna och ett vagn. Han gjode sig och arbetsdjuren klara och gav sig i väg till marknaden. På vägen möttes han av en lastbil som körde rakt mot bondens vagn och allt svartnade för en lång stund. Bonden skadades, hästen och åsnan skadades svårt och vagnen med säden hade splittrats i små bitar och låg en bit nedanför bilvägen.
Efter en tid blev det rättegång och bonden kördes in i rullstol till rättssalen. Bonden hade gipsade fötter och undeben och bandage runt huvudet. Genast sprang busschaufförens försvarsadvokat fram till domaren och skrek: det här är manipulation! Det här är manipulation! Samtidigt som han viftade med en bunt papper i handen.
- Här. här har jag polisrapporten som bevis på att bonden mår bra! hojtade han till domaren. Domaren blev förvirrad och flyttade blicken från bonden till förvarsadvokaten. Sedan frågade han bonden om det där stämde och bonden svarade:
- Herr domare, du måste förstå det där i sitt rätta sammanhang! Och han berättade sin historia:
När jag vaknade upp efter smällen såg jag att en poliseman gick fram och tillbaka på olycksplatsen med ett revolver i handen.han gick fram till min åsna och såg att åsnan var svårt skadad och då drog polismannen sitt vapen och pang! sköt han min åsna. Sedan gick han fram till min häst och såg att även hästen var svårt skadad och så pang! skött han även min häst! Sedan kom han fram till mig och frågade hur jag mådde och då svarade jag: Jo Tack! jag mår väldigt bra!
Vad skulle du gör, herr domare?
 
Viktoria.

Vår

 
Viktoria.

Gud skapar Adam

Davincis mästerverk men Gud är Källan till alla mästerverk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Viktoria.

Test

Jag testar mina nya kunskaper 
 
 
Viktoria.

Jesus, vår läkare

Jesus helst inte alla människor i Sverige, i Syrien ,i Indien eller i Turkeit, men Han helar alla människor som kommer till Honom.
 
Viktoria.
 

Jesus, vår läkare

Jesus helst inte alla människor i Sverige, i Syrien ,i Indien eller i Turkeit, men Han helar alla människor som kommer till Honom.
 
Viktoria.
 

Den befriande sanningen

 
 
 
 

Viktoria.
 
 

Vittnesbörd om vår levande Herre

 
Ikväll hade vi Alex Drikha på besök i vår Bönegemenskap, som jag annonserat om på bloggen. Det var ett fantastiskt vittnesbörd om hur Herren gör mirakel av trasor, om hur Gud alltid är trofast och vår medvandrare genom hela vårt liv och hur man hämtas upp ur det mörkaste mörker till ljuset och kärleken i Jesus Kristus.
Tack Jesus Kristus, vår Herre och frälsare för att Du inte ger upp hoppet om oss människor, fast vi själva gör det.
 
Vi var 22 personer varav elva var ungdomar! Tack Jesus!
 
Alex läste denna Bibeltext för oss:
 
9 Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet.
1 Joh 1:9
 

Viktoria.

Min hemkyrka

Mor Georgis kyrkan!
 
 
Evelyn Shaomons  bild från i höstas
Viktoria.
 
 
 
 
 
 

Be

När vi ser andras brister så borde vi be för dem,
men satan är lömsk och vinner ofta över oss då.
Satan uppmuntrar oss att sätta ord på våra upprörda tankar och känslor,
0ch det passar oss så bra just då och vi lyder onda makter.
 
I bästa fall kommer på att snabbt avsluta den tråden,
och inser att den felnade människan behöver mera vår bön än vår ilska.
När vi har insett detta, då har vi öppnat vårt hjärtas dörr för Herren,
och då får vi förlåtelse för vår synd så att vi kan förlåta vår nästa.
 
Tack Jesus Kristus!
 
 
Viktoria.

Herre, hjälp oss att förlåta

 
 
21 Då gick Petrus fram och frågade Jesus: "Herre, hur många gånger skall min broder försynda sig mot mig och få min förlåtelse? Upp till sju gånger?" 22 Jesus sade till honom: "Jag säger dig: Inte sju gånger utan sjuttio gånger sju. 23 Därför är himmelriket likt en kung som ville ha redovisning av sina tjänare. 24 När han började granskningen, förde man fram till honom en som var skyldig tio tusen talenter.* 25 Eftersom han inte kunde betala, befallde hans herre att han och hans hustru och barn och allt vad han ägde skulle säljas och skulden betalas. 26 Tjänaren föll ner för honom och bad: Ha tålamod med mig, så skall jag betala dig alltsammans. 27 Då förbarmade sig tjänarens herre över honom och gav honom fri och efterskänkte hans skuld.

28 Men när tjänaren kom ut, träffade han en av sina medtjänare, som var skyldig honom hundra denarer. Han tog fast honom och ville strypa honom och sade: Betala, vad du är skyldig! 29 Hans medtjänare föll då ner och bad honom: Ha tålamod med mig, så skall jag betala dig. 30 Men han gick inte med på det utan gick och lät sätta honom i fängelse, tills han hade betalat vad han var skyldig. 31 När hans medtjänare såg vad som hände, blev de mycket upprörda och gick och talade om alltsammans för sin herre. 32 Då kallade hans herre honom till sig och sade: Du onde tjänare! Hela skulden efterskänkte jag dig,därför att du bad mig. 33 Borde inte du också ha förbarmat dig över din medtjänare, liksom jag förbarmade mig över dig? 34 Och i sin vrede överlämnade hans herre honom till fångvaktarna, tills han hade betalt allt vad han var skyldig. 35 Så skall också min himmelske Fader göra med er, om ni inte var och en av hjärtat förlåter sin broder."
Matt 18:21-35
 
 
Viktoria.

Vittnesbörd

 
 
Nu på onsdag, på vårt Bönemöte har vi bjudit in en kille, Alex Drikha, från Norsborg, att vittna om Jesus för oss.  Alex har mött Jesus och Herren har förvandlat hans liv. Vi ser fram emot att höra hans vittnesbörd.
 
Viktoria.

Gud är trofast

 
21 Tänk på detta, du Jakob, du Israel, ty du är min tjänare. 
Jag har format dig, du är min tjänare. 
Israel, du blir inte bortglömd av mig. 
22 Jag har utplånat dina överträdelser som ett moln, 
dina synder som en sky. Vänd om till mig, ty jag har återlöst dig. 
23 Jubla ni himlar, ty HERREN har gjort det, 
höj glädjerop, ni jordens djup, brist ut i jubel, ni berg, 
du skog med alla dina träd. Ty HERREN har återlöst Jakob, 
han visar sin härlighet i Israel.
Jes 44:21-22
 
Viktoria.

Visheten talar

 
 
Vänd om och lyd mina tillrättavisningar !
Jag skall visa er min vilja 
och låta er höra mina ord.
Vish 1:23
 
 
Viktoria.

Josef, Jakobs son

 
 
 
Ikväll var vårt bönemöte över tre timmar lång. Vi var 8 kvinnor och alla hade vi längtat efter vårt gemenskap i Jesus och att läsa och höra Bibelordet.
Ämnet var "Josef och Guds trofasthet." Att leva med denna Bibelberättelse om Josef och Guds Visioner till honom och se hur de förverkligades steg för steg är väldigt uppbygligt och stort för vårt andliga liv.
Berättelsen börjar i 1 Mos 37:1 och slutar i 1 Mos 50:26, läs den gärna i lugn och ro själv och lev med den en tid.
Nu vågar allt flera att fråga om och kommentera ämnet på våra bönemöten, det är bra.
Ikväll var det flera av kvinnorna som vittnade om Den Helige Andesn närvaro mitt bland oss. Två av kvinnorna upplevde Guds Andes närvaro i form av värme och glädje, medan vi lovsjöng Gud.
 
Tack Jesu Kristus för Din närvaro mitt i bland oss och alla andra som samtalar med Dig, här och nu och i alla tider!
 
Viktoria.

Påtvingat Kors...

18 Ni slavar, underordna er era herrar och visa dem all respekt, inte bara de goda och milda utan även de hårda. 19 Om någon som vet att Gud är med honom, håller ut när han får lida oskyldigt, så är det nåd från Gud. 20 Vad är det för berömvärt, om ni härdar ut med att bli slagna när ni handlar orätt? Men om ni håller ut när ni får lida fast ni handlar rätt, då är det nåd från Gud. 21 Detta har ni blivit kallade till. Kristus led ju i ert ställe och efterlämnade ett exempel åt er, för att ni skulle följa i hans fotspår. 22 Han hade inte begått någon synd, och svek fanns inte i hans mun.* 23 När han blev smädad, smädade han inte igen, och när han led, hotade han inte, utan överlämnade sin sak åt honom som dömer rättvist. 24 Och våra synder bar han i sin kropp upp på korsets trä, för att vi skulle dö bort från synderna och leva för rättfärdigheten. Och genom hans sår har ni blivit botade. 25 Ni var som vilsegångna får, men nu har ni vänt om till era själars herde och vårdare.
1 Petr 18-25
 
 

Viktoria.

Även ett ofrivilligt Kors är ett Kors

 
 
Mitt barn, om du närmar dig Herren för att tjäna honom, bered dig då för prövningar. Var ståndaktig och håll ut, gör inget förhastat när olyckan kommer. Håll fast vid Herren och lämna honom inte, så ska det gå dig väl till slut. 

Ta emot vad som än läggs på dig, och ha tålamod i alla slags lidanden. Ty liksom guld prövas i eld, så prövas Guds utvalda i lidandets ugn. Lita på honom, så ska han ta sig an dig. Håll dig på rätta vägar och hoppas på honom. 

Jesus syraks vishet 2:1-6
 
 
Viktoria.

Dagens Bibelord

 
 
 
Jesus Kristus är densamme i går, i dag och i evighet. 
Hebr 13:8

Viktoria.

Guds barn

 
 
 
 
Jag vet inte hur det är med dig,
men jag är inte Guds bästa barn.
Dock är jag Guds barn, enligt Herrens löfte till mig.
 
 
12 Men åt alla som tog emot honom gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. 
Joh 1:12
 
 

Viktoria.

Tack Jesus Kristus!

 
 
 
Tack Jesus Kristus, för förlåtelsn!
Det finns inget bättre än att förlåta sina fiender; du får Herrens Frid istälet för besvikelser och hämndlystnad.
Så fort du överlåter dina fiender, och all smärta de har åsamkat dig, till Gud och släpper taget om dem så tar Herren av dig allt det elände som tyngde ner dig och ger dig Sin Frid!
 
27 Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er. Inte ger jag er en sådan frid som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och var inte modlösa.
Joh 14:27
 
 
Det kan ta tid innan man vill släppa taget om sina vanor, även om de varit dåliga, men om man vill det så får man helig hjälp att vandra mot Gud och lägga ner alla sina laster i Han händer.
 
Viktoria.

Hon den där...

Vi har blivit ett skådespel för världen, för både änglar och människor. 10 Vi är dårar för Kristi skull, ni är kloka i Kristus. Vi är svaga, ni är starka. Ni är aktade, vi är föraktade. 11 Ännu i denna stund är vi hungriga och törstiga. Vi går nakna, vi misshandlas och är hemlösa. 12 Vi sliter och arbetar med våra händer. När vi hånas, välsignar vi. När vi förföljs, härdar vi ut. 13 När folk talar illa om oss, talar vi väl om dem. Vi har blivit som världens avskum, som alla människors slödder, och så är det fortfarande.
1 Kor 4:9-13
 
 
Jag bloggar via mobilen och halvligger i fåtöljen och njuter av min lediga dag.
Vår medsyster  Mona berättade igår om hur illa bemött och behandlad hon blev av två präster i vår kommun vid två olika tillfällen då hon glatt berättade om vår bönegenskap för dem. Om mig sa en viss präst med en hånfull min; hon den där, som vill bli präst i vår kyrka...
Mona erkände att hon fortfarande kände sig illa till mods av att ha blivit avsnäst, nedvärderad och hånad för sin personliga relation med Jesus och för sin levande tro.
Allla i bönegenskapen vet vad det vill säga att bli avisad, avsnäst, utfryst, mobbad och allmänt förlöjligad  av både präster och vanliga kristna i våra församlingar, men vi tröstade varandra igår och tidigare gånger, med att tacka Herren att Han har kallar oss att vara nära Honom.
Vi ber alltid för Kyrkan och dess ledare och vi förlåter dem alla , för vi tror att de innerst inne vill   
det vi vill: attt alla människor ska få möjlighet och goda förutsättningar, stöd , uppmuntran och vägledning att välja  och ta emot Herren Jesus Kristus som son Herre och Frälsare.
 Viktoria.

Trött men glad

 
Tack och lov  till Gud att Han är oföränderlig
Vi på Blnegemenskapen möttes i ännu ett nytt hem i går kväll och ämnet var Himmelriket.
Det ett hem som bebos av en troende och frimodig kvinna; nämligen syster Hana från Mir Georgis Kyrkan.
vi behöver flera kvinnor s hon. Tack Jesus för våra medsyskon i Dig!
 Viktoria.!

RSS 2.0