Människa

Cincinnatis borgmästare var huvudpersonen i "The undercuver boss" i teveprogramet som sändes i kväll.
Det var rörande att se makten inlåst och innehavaren flytta ner till fabriksgolven och delta i vardagslivet på samma villkor som andra medborgare. Men det var också allt. Resten var dålig politik och brist på mänskliga rättigheter och ett värdigt liv för alla i staden.
Jag tyckte att borgmästarens goda gester eller goda gärningar mot de få utvalda som han provjobbade med i några timmar var ett hån mot dem.
Cincinnatis borgmöstare med sin stabb borde skriva nya regler som är allmängiltiga för alla medborgare istället för att köra i gamla spår ...
Hur många andra lider inte brist på pengar, sjufördäkring med mera...
Man borde satsa på högre inkomstskatter och ett trygghetssystem som kommer alla till del vid behov...
Det är säkert lättare sagt än gjort men omöjligt är det inte...
Viktoria.

Jesus Kristus är enda vägen till Fadern

 
Ikväll var vi i Bönegruppen på besök hos den andra Bönegruppen i Norsborg/Hallunda
Dessa kvinnor har haft bönegemenskap i några fler år än vår grupp.
Vi bjöds in för att lyssna på vittnesbörd av en koptisk ortodox man som är på Sverigebesök och vittnar om Herren Jesus Kristus i sitt liv.
Han talar arabiska men egyptisk dialekt men ingen översatte till syrianska och det var tråkigt  för vi var många som inte kunde hänga med i allt han berättade. Han pratade snabbt och oavbrutet i över en timme. Vi var ett femtiotal kvinnor från de tre karismatiska bönegruppperna i eller ur Den Syrisk Ortodoxa Kyrkan; Leylas Bönegrupp i Södertälje, vår och Hitams Bönegrupp av kvinnor och för kvinnor men ikväll fanns några män också med. Mannen är bosatt i Kalifonien i USA.
Han såg ner när han talade och det var svårt att höra honom. Han pratade som så många andra koptiska präster; med entonig och malande stämma som var jobbig att höra på. Eller om berodde på den dåliga luften i den lilla lokalen...
Jag hade hoppats på Glädje i Anden och hopp för alla sökare efter Gud... 
Det finns Bönekväll och gudstjänstfirande av Den Koptisk Ortodoxa Kyrkan i Botkyrka men jag har inte varit där. Ikväll ville jag gå på vittnesbördet med vår Bönegrupp för att se och höra live om mystiken, traditionen och andliga visionerna som ju Den Koptiska Kyrkan är berömd för, förutom att Hon är vår tids mest utsatta och förföljda Kyrka
Jag hade två frågor som jag ställde och gjorde det med illa tolkande tolk:
" Tar du emot alla visionerna och tror du att alla är från Gud?"
" När tig du emot urskiljningens gåva, som vi jan läsa om i 1Kor 12:10?
Många kvinnor tittade ogillande på mig och mumlade " det är ju han har sagt hela tiden!"
Han själv såg lite misstänksamt mot mig och sa till tolken: " Ju mer man lär känna Gud desto mera undervisar Han oss."
 
Viktoria.
 
 

Vardags tro

Boken "En rysk pilgrim" är en väldigt god läsning    på vintern för den värmer ens hjärta på ett alldeles särskilt sätt.
Pilgrimen söker efter den levande Guden för han vill umgås med Honom i vardagen också. 
Att be till Gud om förbarmande och oavlåtligt samtala med Herren är den vackraste av alla gemenskaper i livet.
Pilgrimen ber Jesusbönen och får vara med om förvandling i sitt liv.
Be den du också:
" Herre Jesus Kristus, Guds Enfödde Son förbarma Dig över mig, syndare."
 
Viktoria.

Joh 2:10

Det finns en hymn om " Bröllopet i Kana" i Den Syrisk Ortodoxa Kyrkan som jag älskar men texten i Joh 2:10 är ännu vackrare och mera levande att läsa och meditera över.
Jag hittade denna kommentar till den versen;
 
Viktoria.

Jesus Kristus!

Jesus Kristus är sanningen.
Vi som tror på Honom måste stå upp för sanningen även om vi kan bli ensamma om det då och då.
Herren har lovat att Sanningen ska befria oss och Gud är trofast.
Joh 14:6-7

Den fria viljan...

21 Fastän de kände till Gud, prisade de honom inte som Gud eller tackade honom, utan förblindades av sina falska föreställningar, så att mörkret sänkte sig över deras oförståndiga hjärtan. 22 De påstod att de var visa, men de blev dårar. 23 De bytte ut den odödlige Gudens härlighet mot bilder av dödliga människor, av fåglar, fyrfotadjur och kräldjur. 24 Därför utlämnade Gud dem så att de följde sina egna begär och bedrev allt slags otukt och förnedrade sina kroppar. 25 De bytte ut Guds sanning mot lögnen och tog sig för att dyrka och tjäna det skapade i stället för Skaparen, han som är välsignad i evigheter, amen.
Rom 1:21-25

Förlåtelse

13 Han har frälst oss från mörkrets välde och fört oss in i sin älskade Sons rike. 14 I honom är vi friköpta och har fått förlåtelse för våra synder.
Kol 1:13-14
 

 
I kväll hade vi ingen Bönesamling på grund av att jag hade fått förhinder. Men var och en av oss skulle vi be där vi befann oss ikväll. Där jag själv var ikväll upplevde jag en barmhärtig tacksamhet och glädje över förlåtelsen och försoningen i livet som vi kan möta, uppleva, vara del av, ge och leva i den.
 
Tack Herre Jesus Kristus för Ditt Offer!
 
Viktoria.
 

Grön vinter

Viktoria.

Var inte rädd

 
På kvällen samma dag, den första i veckan, satt lärjungarna bakom reglade dörrar av rädsla för judarna. Då kom Jesus och stod mitt ibland dem och sade till dem: "Frid åt er alla." Sedan visade han dem sina händer och sin sida. Lärjungarna blev glada när de såg Herren. Jesus sade till dem igen: "Frid åt er alla. Som Fadern har sänt mig sänder jag er." Sedan andades han på dem och sade: " Ta emot helig ande. Om ni förlåter någon hans synder så är de förlåtna, och om ni binder någon i hans synder, så är han bunden."
Joh 20:19-23
 
Viktoria.

Kornelius

 
Oavsett motstånd vi möter som troende kristna så handlar ytterst den kristna tron om att Gud är en verklig och levande Gud! Du som har tagit första steget mot Herren; ge aldrig upp!
 
Ikväll hämtade jag Bibelordet från Apostlagärningarna kapitel 10. Det är en spännande berättelse om Guds ingripande i människors liv och omvandling till det nya livet i Jesus Kristus. Läs och se hur Herren leder människor till sig.
 
 

Kornelius ser en syn

1 I Cesarea bodde en man som hette Kornelius, en officer vid den italiska vaktavdelningen. 2 Han var from och fruktade Gud liksom alla i hans hus, och han gav frikostigt med gåvor till folket och bad alltid till Gud. 3 En dag omkring nionde timmen såg han tydligt i en syn, hur en Guds ängel kom in till honom och sade: "Kornelius!" 4 Han stirrade förskräckt på ängeln och frågade: "Vad är det, herre?" Ängeln sade: "Dina böner och dina gåvor har stigit upp till Gud som ett offer han kommer ihåg. 5 Sänd nu några män till Joppe och skicka efter en viss Simon som kallas Petrus. 6 Han bor som gäst hos garvaren Simon som har ett hus vid havet." 7 När ängeln som talat med honom var borta, kallade Kornelius till sig två av sina tjänare och en soldat, som var en from man och alltid stod till hans tjänst. 8 Han förklarade alltsammans för dem och sände dem till Joppe.

Petrus ser en syn

9 Nästa dag, medan de ännu var på väg och närmade sig staden, gick Petrus vid sjätte timmen upp på taket för att be. 10 Han blev då hungrig och ville ha något att äta. Medan man gjorde i ordning maten, kom han i hänryckning. 11 Han såg himlen öppen och något som liknade en stor linneduk komma ner. Den var fäst i sina fyra hörn och sänktes ner till jorden, 12 och i den fanns alla slag av jordens fyrfotadjur och kräldjur och himlens fåglar. 13 Och en röst kom till honom: "Stig upp, Petrus, slakta och ät!" 14 Petrus svarade: "Nej, nej, Herre! Jag har aldrig ätit något oheligt eller orent". 15 Då sade en röst för andra gången till honom: "Vad Gud har förklarat för rent skall inte du anse vara orent." 16 Detta hände tre gånger, och sedan togs duken strax upp till himlen.

17 Medan Petrus ännu undrade över vad synen kunde betyda, se, då stod männen som Kornelius hade sänt vid porten. De hade frågat sig fram till Simons hus, 18 och nu ropade de och frågade om Simon, som kallades Petrus, bodde där som gäst. 19 Petrus tänkte ännu på synen, när Anden sade till honom: "Se, tre män söker dig. 20 Gå ner och följ med dem utan att tveka, för det är jag som har sänt dem." 21 Petrus gick ner till männen och sade: "Jag är den ni söker. Varför har ni kommit hit?" 22 De svarade: "Officeren Kornelius är en rättfärdig man som fruktar Gud, och hela det judiska folket talar väl om honom. Av en helig ängel har han fått en uppenbarelse att han skall kalla på dig och höra vad du har att säga." 23 Då bad Petrus dem stiga in, och de blev hans gäster.

Petrus och Kornelius

Dagen därefter gav han sig i väg i sällskap med dem, och några av bröderna från Joppe följde med honom. 24 Följande dag kom de till Cesarea. Kornelius väntade på dem och hade kallat samman sina släktingar och närmaste vänner. 25 När Petrus skulle gå in, kom Kornelius emot honom och föll ner för hans fötter och tillbad. 26 Men Petrus reste honom upp och sade: "Stig upp! Också jag är en människa." 27 Medan han samtalade med Kornelius gick han in och fann många församlade. 28 Han sade till dem: "Ni vet att det är förbjudet för en jude att umgås med en hedning eller besöka honom. Men mig har Gud visat att man inte skall kalla någon människa ohelig eller oren. 29 Därför tvekade jag inte heller att komma, när ni sände bud efter mig. Och nu vill jag veta varför ni har bett mig komma hit." 30 Kornelius svarade: "För fyra dagar sedan just vid den här tiden, den nionde timmen, var jag här hemma och bad. Och se, en man i skinande kläder stod framför mig 31 och sade: Kornelius, Gud har hört din bön och kommer ihåg dina gåvor. 32 Skicka nu bud till Joppe och be Simon som kallas Petrus att komma hit. Han bor som gäst i garvaren Simons hus vid havet. 33 Då skickade jag genast bud efter dig, och du gjorde väl i att du kom. Nu är vi alla här inför Gud för att höra allt vad Herren har befallt dig att säga."

Petrus tal

34 Då började Petrus tala: "Nu förstår jag verkligen att Gud inte gör skillnad på människor, 35 utan tar emot den som fruktar honom och gör det som är rätt, vilket folk han än tillhör. 36 Detta är det ord som Gud sände till Israels folk, när han förkunnade frid genom Jesus Kristus, han som är allas Herre. 37 Ni känner till den förkunnelse som gick ut över hela Judeen med början i Galileen, och som följde på det dop som Johannes förkunnade: 38 hur Gud smorde Jesus från Nasaret med den helige Andes kraft, han som gick omkring och gjorde gott och botade alla som var i djävulens våld, ty Gud var med honom. 39 Vi är vittnen till allt han gjorde både på den judiska landsbygden och i Jerusalem. Honom hängde de upp på trä och dödade. 40 Men Gud uppväckte honom på tredje dagen och lät honom visa sig, 41 inte för allt folket utan för de vittnen som Gud i förväg hade utvalt, för oss som åt och drack tillsammans med honom sedan han uppstått från de döda. 42 Och han befallde oss att predika för folket och vittna om att han är den som Gud har bestämt till domare över levande och döda. 43 Om honom vittnar alla profeterna, att var och en som tror på honom får syndernas förlåtelse genom hans namn."

Hedningarna tar emot den helige Ande

44 Medan Petrus ännu talade föll den helige Ande över alla som hörde ordet. 45 Alla troende judar som hade följt med Petrus häpnade över att den helige Andes gåva blev utgjuten också över hedningarna. 46 Ty de hörde dem tala med tungor och prisa Gud. 47 Då frågade Petrus: "Inte kan väl någon hindra att dessa blir döpta med vatten, när de liksom vi har tagit emot den helige Ande?" 48 Och han befallde att de skulle döpas i Jesu Kristi namn. Sedan bad de honom stanna några dagar.
Apg 10:1-18
 
Viktoria.

Guds sorg


Gud sörjer över vaje människa som går sin egen väg och gör sig själv till sin egen gud...
 
Mitt folk går under i brist på kunskap. Eftersom du har förkastat kunskap, skall också jag förkasta dig, så att du inte längre är min präst. Du glömde din Guds undervisning, därför skall också jag glömma dina barn. 
Hos 4:6
 

Viktoria.

Du är utvald

" Mästaren är här och kallar på dig."
Joh 11:28
 
 
Viktoria.

Gud älskar människan!

Natten till i hår fick jag en vision om en kvinna i Bönegruppen som jag har bett gör i över ett år.
Jag tvivlade dock på min egen bedömning och väntade med att tala om det för henne dagen efter. Jag bad Herren om vägledning och litade på Honom. Vid 12-tiden idag ringde hon mig och ville prata. Jag tackade Gud och vi tog en lång promenad. Jag berättade om visionen för henne och hon tackade Hud för Hans Kärlek och vägledning i livet.
Visionen jag fick handlade om hennes tro på Herren Jesus Kristus. Hon har en ren och sann tro men den störs av hennes " fel val" som hon gör på grund av okunskap om Herren.
Jag uppmuntrade henne att samtala med Herren mera och bara med Herren och läsa dagligen i  Bibeln och lyssna på goda predikningar.
Tack Herre Jesus Kristus!
Viktoria.

Gud är Kärlek

Aposteln Johannes är i sanning Kärlekens apostel. Han har smakat på Gud och vill att du och jag också ska göra det, för att han vet att ju mer han delar med sig av Guds Kärlek desto mera får han ta emot av Gud.
 
Tack Jesu för Dina utvalda gjänare.
 
 
viktoria.

Vägen till Fader är Jesus

 
 
Tack Herre Jesus Kristus för vår Bönegrupp!
 
I kväll var vi 13 kvinnor och några ungdomar och ämnet var "Hur vi ska komma närmare Jesus."
Bibelställen hämtade jag från Rom 10:9-17,Joh 14:6-7, med flera.
Birgitta kom och var med oss, fast vi mest pratar syrianska och arabiska så hängde hon med i hela mötet och deltog i samtalet efteråt.
Tack Herre för Din närvaro mitt ibland oss!
Det är två medsystrar till som törstar efter att lära känna och tjäna Herren och det är en stor glädje för oss alla.
 
Viktoria.

RSS 2.0