Balsam för själen

 
Ikväll var vi fyra kvinnor från vår Bönegrupp som åkte till Södertälje för att vara med Leylas Bönegrupp i bön, förbön, lovsång, bibelläsning och tackbön, Vi bad specielt för vår medsyster N och hennes familj, att Herren som har kallat dem är med dem och bär dem i deras stora sorg.
Ämnet var: Hur får man Bönesvar? Leyla hade verkligen läst på och lyfte fram olika Bibeltexter som berör ämnet. Det var intressant och väldigt gott för allas våra respektive själar. Gemenskap med varandra som bygger på relationen till Jesus Kristus är verkligen en försmak av Guds Rike på jorden. Tack Herre för Ditt offer på Korset! tack för Din uppståndelse och tack Gud, vår Fader för till löfte om det eviga livet.
 
Vi var 22 kvinnor, om jag räknat rätt, som bälste Bibeln, hörde på predikan och bad för många människor, städer och länder i Jesus namn. Nästa gång träffas vi torsdagen den 27 februari i deras lokaler igen och då har Leyla bett mig att hålla i andakten. Lär mig vad Du vill att jag ska dela med mig min Gud, i Jesus namn, amen.
 
Ett Bibelställe  var så talande och vittnar om Guds väsen var hämtad i 2 Krönikeboken:
 
men mitt folk, som är uppkallat efter mitt namn, ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, då vill jag höra det från himlen och förlåta deras synd och skaffa läkedom åt deras land. 
2 Krön 7:14
 
 
Viktoria.
 
 

När det ofattbara händer

 
 
 
Min vännina N har förlorat sin älskade dotter i trafikolycka natten till igår, tisdag den 28 januari 2014.
Det är ofattbart och omskakande.
Det finns inga ord som ger tröst. Men det finns ett namn, namnet Jesus som ger hopp och Frid. Han ger oss Sin Frid i den stora sorgen och Han har gett oss löftet om det eviga livet med Honom.
 
27 Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er. Inte ger jag er en sådan frid som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och var inte modlösa. 
Joh 14:27
 

Vi har varit på azza ikväll med delar av Bönegruppen och deltagit i mammans och släktens sorg. azzan var i Mor Yakob Katedralen i Södertälje i går kväll och ikväll och det var mycket folk som kom dit båda kvällarna.
Det är en stor tillgång att vi har dessa "dödsklagan" dagar där alla som känner eller bara käner till den drabbade eller någon i den enskildes familj, kommer och bidrar med tröst genom sin närvaro hos de sörjande.
 
Det är ofattbart för vi förstår inte alltid varför olycka på olycka drabbar den som är så genom god. Men vi litar på att Gud är barmhärtig och bär vår vännina N och hennes familj med all hennes och deras smärta och sorg.
Jag samtalade med en i Leylas Bönegrupp som hade hafr bra kontakt med I och blev glad när jag fick höra att I hade nyligen tagit emot Herren Jesus Kritus i sitt hjärta och bett Honom bli hennes Herre och Frälsare och hon hade lämnat sitt liv i Herrens händer.
Tack Herre för att Du har gått i döden för var och en som tror på dig och för alla andra som ännu inte känner Dig.
 
Klockan 22.00 satt jag och barnen i vårt kök och läste i Joh 14:27 och bad om Herrens Frid över N och hennes familj. Samtidigr hade jag smsat till Bönegruppen och andra vänner att be med oss samma bön för N.
 
Viktoria.
 

Jesu översteprästerliga förbön

 
1 Sedan Jesus hade sagt detta, såg han upp mot himlen och bad: "Fader, stunden har kommit. Förhärliga din Son, för att Sonen må förhärliga dig. 2 Du har gett honom makt över alla människor, för att han skall ge evigt liv åt alla dem som du har gett åt honom. 3 Detta är evigt liv att de känner dig, den ende sanne Guden, och den som du har sänt, Jesus Kristus. 4 Jag har förhärligat dig på jorden genom att fullborda det verk som du har gett mig att utföra. 5 Fader, förhärliga nu mig med den härlighet som jag hade hos dig innan världen var till.

6 Jag har uppenbarat ditt namn för de människor som du har tagit ut ur världen och gett mig. De var dina, och du gav dem åt mig, och de har hållit fast vid ditt ord. 7 Nu har de förstått att allt vad du har gett mig kommer från dig. 8 Ty de ord som du har gett mig har jag gett dem, och de har tagit emot dem och har verkligen förstått att jag har utgått från dig, och de tror att du har sänt mig.

9 Jag ber för dem. Det är inte för världen jag ber utan för dem som du har gett mig, eftersom de är dina. 10 Allt mitt är ditt och allt ditt är mitt, och jag är förhärligad i dem. 11 Jag är inte längre kvar i världen, men de är kvar i världen när jag går till dig. Helige Fader, bevara i ditt namn dem som du har gett mig, för att de skall vara ett, liksom vi är ett. 12 Medan jag var hos dem, bevarade jag i ditt namn dem som du har gett mig. Jag vakade över dem, och ingen av dem gick förlorad, ingen utom fördärvets man, för att Skriften skulle uppfyllas. 13 Nu går jag till dig, och detta säger jag medan jag är i världen, för att deras hjärtan skall vara fyllda av min glädje. 14 Jag har gett dem ditt ord, och världen har hatat dem, eftersom de inte är av världen, liksom inte heller jag är av världen. 15 Jag ber inte att du skall ta dem ut ur världen utan att du skall bevara dem för det onda. 16 De är inte av världen, liksom inte heller jag är av världen. 17 Helga dem i sanningen, ditt ord är sanning. 18 Liksom du har sänt mig till världen, så har jag sänt dem till världen. 19 Och jag helgar mig för dem, för att de skall vara helgade i sanningen.

20 Men inte bara för dem ber jag, utan också för dem som genom deras ord* kommer att tro på mig. 21 Jag ber att de alla skall vara ett, och att såsom du, Fader, är i mig och jag i dig, också de skall vara i oss, för att världen skall tro att du har sänt mig. 22 Och den härlighet som du har gett mig har jag gett dem, för att de skall vara ett, liksom vi är ett: 23 jag i dem och du i mig, för att de skall vara fullkomligt förenade till ett. Då skall världen förstå att du har sänt mig och har älskat dem så som du har älskat mig.

24 Fader, jag vill att där jag är, där skall också de som du har gett mig vara med mig, så att de får se min härlighet som du har gett mig, eftersom du har älskat mig innan världens grund var lagd. 25 Rättfärdige Fader, världen har inte lärt känna dig, men jag känner dig, och de vet att du har sänt mig. 26 Jag har gjort ditt namn känt för dem, och jag skall göra det känt, för att den kärlek som du har älskat mig med skall vara i dem och jag i dem."
Joh 17:1-26
 
Viktoria.

Vision

Den som tror på Jesus Kristus, att Han är Guds Enfödde Son,
att Han har dött på Korset för våra synders skull, att Han har försonat oss med Gud,
att Gud Fadern har uppväckt Honom från de döda,
att  Han lever i dag och förlåter våra bekännda synder
att Han har sitt liv för att vi ska få Hans liv= ett evigt liv tillsammans med Honom, efter vår fysiska död.
Om du tror på detta och ber Herren Jesus Kristus att var din Herre och Frälsare nu och för alltid,
Ja då är du älskad, utvald och utsänd av Gud att berätta om Guds Rike för människor.
Den Treenige Guden är alltid med dig, även de gånger du inte upplever det som så.
Du ska lära känna Din Herre och Frälsare och Han ska trösta dig och ge dig mod.
Gud Fadern har redan lovat dig Sin Helige Ande, Han är din, kalla på Honom och Han finns med dig.
 
Natten till idag fick jag denna Vision, som likanr flera andra Visioner jag har fått de senaste veckorna:
 
Jag står framför en brunn med en kran som det droppar stora, (7-10 liters hinkstora) droppar från ner på rena och vackra stenar coh vidare ner på en frisk gräs-jordmån. Dropparna är guld-gula och är tjockflytande acek och genomskinlig olja. Jag ser på varje droppe och upplever smaken av oljan i munnen. Jag känner igen smaken och sträcker mig får att få dricka av det.
 Plötsligt störs jag av många rop och mummel och jag ser att flera människor jag känner står omkring mig och är överlycklig för sin nyfunna lycka och pratat till mig, drar i mig och är ivriga att övertala mig till att följa med dem.
Jag tittar bort mot den gård där vi står och ser att ännu flera människor kommer mot oss, men de går mot en annan brunn som står en bit från den första brunnen. Den har också en kran och är ren, men jag ser inget som droppar ur den och får ingivelsen av Guds Helige Ande att i den brunnen finns bara vatten.  Alla springer fram till den och ropar rakt i luften om att alla måste be ihärdigt så att Gud hör oss och ger oss vatten ur brunnen.
Alla verkar vara så glada och skyndar sig att ropa till Gud, men inget händer. Jag står kvar vid den första brunnen och de som ville övertyga mig om den nyfunna lyckan hade försvunnit bland mängden och glömde bort varför de hade kommit till mig...
Viktoria.
 
 

"Var inte rädd, utan tala och tig inte!"

 

En människas storhet ska inte vara beroende av att själv stå i rampljuset och påkalla allas uppmärksamhet.
En kristen-troende människas storhet ska vara beroende av att Jesus Kristus är centrum i allt.
Aposteln Paulus gav sitt liv till Jesus Kristus när Herren gick honom till mötes på Damaskusvägen. Paulus fick utstå väldigt mycket elände men han gav sitt liv för Herren frivilligt och ovillkorligt, för han hade lärt känna sin Herre och Frälsare och fått smaka på himmelriket medan han levde. Aposteln Paulus kände Jesus Kristus och förväntade sig ett evigt liv tillsammans med Honom. Han gick i den tron och litade på att Herren var med honom i allt som hände.
 
 
5 När Silas och Timoteus kom ner från Makedonien, var Paulus helt upptagen med att predika ordet och vittna för judarna att Jesus är Messias. 6 Men de gick emot honom och hånade honom. Då skakade han sina kläder och sade till dem: "Ert blod skall komma över era egna huvuden. Jag är utan skuld. Från och med nu går jag till hedningarna." 7 Och han gick därifrån och tog in hos Titius Justus, en man som fruktade Gud och som hade ett hus alldeles intill synagogan. 8 Krispus, föreståndaren för synagogan, och hela hans familj kom till tro på Herren. Även många andra korintier som lyssnade kom till tro och döptes. 9 En natt sade Herren i en syn till Paulus: "Var inte rädd, utan tala och tig inte! 10 Jag är med dig, och ingen skall angripa dig och göra dig något ont, ty jag har mycket folk här i staden." 11 Och han stannade där i ett år och sex månader och undervisade dem i Guds ord.
Apg 18:5-11
 
 
Viktoria.

I Jesu efterföljd

 

 
Vad kostar det dig att följa Jesus?
 
24 Jesus sade till sina lärjungar: "Om någon vill följa mig, skall han förneka sig själv och ta sitt kors på sig och följa mig. 25 Den som vill bevara sitt liv skall mista det, men den som mister sitt liv för min skull, han skall vinna det. 26 Ty vad hjälper det en människa, om hon vinner hela världen men tar skada till sin själ? Eller vad kan en människa ge i utbyte mot sin själ? 27 Människosonen skall komma i sin Faders härlighet med sina änglar, och då skall han löna var och en efter hans gärningar.
Matt 16:21-27
 

Viktoria.

Evigt Liv!

 
 
Detta skriver jag till er för att ni skall veta att ni har evigt liv, ni som tror på Guds Sons namn.
1 Joh 5:13
 
Evigt liv handlar om en sträcka som han innehåll fram till evigheten.
Evigt liv är att lära känna Gud, att umgås med Gud redan här och nu.
Evigt liv är att bada i Guds Kärlek.
Evigt liv är att tacka Gud för sin kärleksbevisning till mänskligheten;
Han har gett oss det eviga LIvet: Jesus Kristus.
Evigt liv är här och nu och i evighet när vi har tagit emot Jesus Kristus som vår Herre och Frälsare.
 
Ikväll ställde vi in vår bönegemenskap i Bönegruppen, därför att jag hade fått förhinder.
 
 
Viktoria.
 
 
 
 

Guds Heliga Ande

 
Den som inte känner Herren kan heller inte älska sin nästa.
Den som inte känner sig själv kan heller inte älska sig själv.
 
 
15 Om ni älskar mig, håller ni fast vid mina bud. 16 Och jag skall be Fadern, och han skall ge er en annan Hjälpare, som alltid skall vara hos er, 17 sanningens Ande, som världen inte kan ta emot. Ty världen ser honom inte och känner honom inte. Ni känner honom, eftersom han förblir hos er och skall vara i er. 18 Jag skall inte lämna er faderlösa, jag skall komma till er. 19 Ännu en kort tid, och världen ser mig inte längre, men ni skall se mig, ty jag lever, och ni kommer att leva. 20 Den dagen skall ni förstå att jag är i min Fader, och att ni är i mig och jag i er. 21 Den som har mina bud och håller fast vid dem, han är den som älskar mig. Den som älskar mig skall bli älskad av min Fader, och jag skall älska honom och uppenbara mig för honom."
Joh 14:15-21

Jesus i centrum

 
 
 
Det som är grundat på lögn är alltid fel och förblir tomt, även om det är spännande så är det bara för stunden.
Men det som är byggt på sanningen är meningsfullt och fållbart i längden, fast priset kan vara högt att betala, så kan sanningen vara för evigt, om den Sanningen vi eftersträvar att få och vara del av ÄR Herren Jesus Kristus.
 
Viktoria.

Gud har gett oss det goda

27 Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem. 28 Gud välsignade dem och sade till dem: "Var fruktsamma och föröka er och uppfyll jorden! Lägg den under er och råd över fiskarna i havet, över fåglarna under himlen och över alla djur som rör sig på jorden!" 29 Och Gud sade: "Se, jag ger er alla fröbärande örter på hela jorden och alla träd med frukt som har frö. Detta skall ni ha till föda. 30 Men åt alla djur på jorden, åt alla fåglar under himlen och åt allt som krälar på jorden, åt allt som har liv ger jag alla gröna örter till föda." Och det skedde så. 31 Gud såg på allt som han hade gjort, och se, det var mycket gott. Och det blev afton och det blev morgon. Det var den sjätte dagen.
1 Mos 1:27-31
 

Viktoria.

De två vägarna

 

13 Gå in genom den trånga porten. Ty den port är vid, och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går fram på den. 14 Och den port är trång, och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den.
Matt 7:13-14
 
Viktoria.

Då övergav de Honom

 
 
Först är det är av de utvalda som låter sig vara instrument i djävulens hand. Herren hade själv utvalt alla sina lärjungar, ingen av dem klarade av att följa Honom till Korset. När världens härskare fick makten att gripa Honom så flydde alla lärjungarna för de hade sitt eget liv mera kär än Jesus. Han förlät dem sedan och hjälpte dem att förstå vem Han är efter Korsfästelsen, döden och Upsståndelsen, för Han älskade dem mer än sitt eget liv.
 
 
 
 
Ikväll valde de flesta i vår Bönegrupp att gå till Mor Georgis kyrkan och lyssna på fader George eller någon annan man som skulle hålla i kvällsbönen/föreläsning/samtal om något ämne enligt Den Syrisk Otodoxa kyrkans tro...
styrelsen i kyrkan uppmuntrade fader George att starta en Bibelstund varannan vecka och på samma veckodag och samma tid som vi har vår Bönegemenskap. Eftersom jag inte ville eller kunde tvinga mig själv att ha vår Bönegrupp i kyrkan eller lyda under de krav som styrelsen ställde på mig som ansvarig för gruppen, så fick de fader George att informera församlingen om att han ska starta en bönekväll med frågor två gånger i månaden och att den som vill, kan och känner till att hålla sig inom ramen för kyrkan traditioner och tro får gärna hjälpa till och leda någon kväll då och då.
Den första månaden inföll två dödsfall i församlingen så de kom inte igång förrän i december, förra månaden.
Eftersom församlingsmedlemmarna gärna vill ha bra aktiviteter i kyrkan så var detta välkommet och många hemmavarande och pensionerer och arbetare går dit och lyssnar, har jag fått veta. Alla verkar vara nyfikna och går när de passar dem... 
Alla i vår Bönegrupp tycker att det är bra att Mor Georgis kyrkans styrelse och präst är goda som vill ha oss i kyrkanslokaler och att vi borde "flytta in med vår Bönegrupp." Jag har lagt mit Kall och Bönegruppen i Herrens händer och jag vill inte flytta in i kyrkolokalerna utan att jag verkligen vet att det är Guds vilja och att jag har Herren Jesus Kristus och Guds Heliga Ande med mig i flytten och det som sedan ska utvecklas till. Nu tror jag ju att Herren är med alla troende överallt och jag vet att Han skulle vara med oss där också, men därmed inte sagt att vi gör Guds vilja då... Att Herren är med oss säger ingenting om vår godhet, utan det säger vem Gud är. Gud är God mot alla människor, det är Hans Vara att vara God.
Jag berättade öppet för alla i Bönegruppen i omgångar att det är frivilligt att vara med i vår Bönegrupp och att alla är fria att gå i kyrkans bönkväll om de vill, ingen ska känna sig tvungen att hålla mig i handen bara för att jag leder Bönegruppen.
Och de flesta gick till kyrkan ikväll för att det är bra för dem. Många är nyfikna och andra känner sig trygga och litar på att allt prästen säger är sant. Det är inte lätt att släppa taget om sina invanda mönster och trygghets vanor, om man inte har funnit något som är bättre. På samma gång så är det för smärtsamt och kostar för mycket att ge upp invand möster och livssyn som alla i ens närhet följer och det är ens trygga tillvaro. För det kostar oss vårt eget liv att följa Herren Jesus Kristus; det är inte gratis tvärtom priset är högt men belöningen och vinsten är så mycket mera bättre att den som har beslutat att följa Jesus Kristus betalar gärna det höga priset för att vinna det eviga livet, med försmak redan här och nu.
 
 
 
Så, ikväll skule vi mötas som vanligt, fast jag anade att många ur vår bönegrupp skulle till kyrkan så ville jag ta mitt ansvar och smsa alla att vi skulle samlas för bönegenskap ikväll också och som vanligt. Men vi blev tre som kunde samlas först. Den ena fick förhinder och kunde inte vara med, den andra "fastnade" hos en äldre sjuk släkting och bad där istället. Jag tackade Herren även för denna prövning och bad för alla och läste de Bibelställen som jag hade planerat att vi skulle läsa. Jag kände att Herren är med mig  och jag hade Herrens Frid i mig och kände att allt som händer händer för ett bättre syfte.
Hon som fastnade hos den äldre släktingen bad mig att vi skulle be, på varsitt håll, för fader Melek i Västerås som behöver förbön för han möter svårigheter i sin församling nu. Han har blivit anklagad och hotat med avstängning ur ämbetet efter att ha bett för sjuka och lagt sina händer på dem... Jag kan inte hela historien men han är frimodig och predikar Guds Ord mera än helgonkult och traditioner i kyrkan och möter nu på stor motstånd förstås. Men Herren är med honom och Han ska rädda honom, tror jag.
Så vi bad ikväll i vår Bönegrupp men på olika håll.
 
 
 
 
47 Medan han talade kom Judas, en av de tolv, och med honom en folkhop med svärd och påkar, utskickad av översteprästerna och folkets äldste. 48 Förrädaren hade gett dem ett tecken och sagt: "Den som jag kysser, han är det, grip honom." 49 Och han gick genast fram till Jesus och sade: "Var hälsad, rabbi", och kysste honom. 50 Jesus sade till honom: "Min vän, varför är du här?" Då gick de fram och grep Jesus och höll fast honom. 51 En av dem som var med Jesus förde handen till sitt svärd, drog det och högg till översteprästens tjänare och högg så av honom örat. 52 Då sade Jesus till honom: "Stick ditt svärd i skidan! Ty alla som drar svärd skall dödas med svärd. 53 Eller menar du att jag inte kan be min Fader att han nu sänder till min tjänst mer än tolv legioner* änglar? 54 Men hur skulle då Skrifterna uppfyllas, som säger att detta måste ske?" 55 I samma stund sade Jesus till folkhopen: "Som mot en förbrytare har ni gått ut med svärd och påkar för att gripa mig. Var dag har jag suttit i templet och undervisat utan att ni grep mig. 56 Men allt detta har skett för att profeternas skrifter skulle uppfyllas." Då övergav alla lärjungarna honom och flydde.
Matt 27:47-56
 
Viktoria.

Gud befaller Josua att erövra Kanaan

 
Låt dig uppfyllas av den Livgivande Källan tilssamn med Guds Tjänare Josua!
Tänk att Gud alltid, oavsett tid och rum och tankar och känslor, så är Gud alltid med oss och vill oss bara gott!
 
1 När HERRENS tjänare Mose var död, sade HERREN till Josua, Nuns son, Moses tjänare: 2 "Min tjänare Mose är död. Stå nu upp och gå över Jordan, du och allt detta folk, in i det land som jag skall ge åt Israels barn. 3 Varje plats där ni sätter er fot har jag givit er, som jag lovade Mose. 4 Från öknen till Libanon och ända till den stora floden Eufrat, över hela hetiternas land och till Stora havet västerut, skall ert område sträcka sig. 5 Ingen skall kunna stå dig emot i alla dina livsdagar. Så som jag har varit med Mose, så skall jag också vara med dig. Jag skall inte lämna dig eller överge dig. 6 Var stark och frimodig, ty du skall som arv åt detta folk fördela landet som jag med ed har lovat deras fäder att ge dem. 7 Ja, var stark och mycket frimodig så att du håller fast vid och följer all den undervisning som min tjänare Mose har givit dig. Vik inte av från den vare sig till höger eller till vänster, så skall du ha framgång vart du än går. 8 Låt inte denna lagbok vara skild från din mun. Tänk på den både dag och natt, så att du håller fast vid och följer allt som är skrivet i den. Då skall du lyckas i det du företar dig, och då skall du ha framgång. 9 Har jag inte befallt dig att vara stark och frimodig? Var då inte förskräckt eller förfärad, ty HERREN, din Gud, är med dig vart än du går."
Jos 1:1-9
 
Viktoria.

Den som söker Jesus finner Honom

Jag är mycket glad att Herren visar sig för de som ingen trodde sökte Honom. Varje gång jag ser och lyssnar till Guds Ord genom de tidigare muslimska män och kvinnor som nu, av hela sitt hjärta och frimodigt predikar om Guds Rike genom den internationella teve kanalen; Kanal Hayat= Livets kanal, på turkiska! Blir jag så lycklig och tackar Herren som verkligen visar att Han älskar alla människor oavsett begränsning.
Jag har fått flera församlingar och enskilda individer som vänner på Facebook från de många! etablerade, vissa öppna andra underjordiska NYAförsamlingar i Turkiet som är grundade av muslimska turkar som har upplevt en Kallese av Herren Jesus Kristus och valt att följa Honom, mot alla ods! Det är att följa Jesus trots allt, eller tack vore all motstånd... Det är en tolknings fråga.
 
Idag var det en pastor som föreläste på turkiska om Johannesdöparens liv och skillnaden mellan Johhans döparen och Herren Jesus Kristus. Det var en, frisk, god och djup predikan.
 
Guds Heliga Ande arbetar där det tas emot. Guds Heliga Ande flyttar inte in i någons hjärta om inte förkrosselse och medvetenhet och bekännelse av synd finns.
Tack Herren att Du arbetar i med och tillsammans med de som tror, hoppas och förtröstar på Dig, som sin Herre och Frälsare.
 
 
Viktoria.

Tröst och hopp

 

Hjälpen finns hos Herren

1 En vallfärdssång.
Jag lyfter mina ögon upp till bergen. 
Varifrån skall min hjälp komma? 
2 Min hjälp kommer från HERREN, som har gjort himmel och jord. 
3 Inte skall han låta din fot vackla, inte slumrar han som bevarar dig. 
4 Nej, han som bevarar Israel, han slumrar inte, han sover inte. 
5 HERREN bevarar dig, HERREN är ditt skydd 
på din högra sida. 
6 Solen skall inte skada dig om dagen, 
och inte månen om natten. 
7 HERREN skall bevara dig från allt ont, 
han skall bevara din själ. 
8 HERREN skall bevara din utgång och din ingång 
från nu och till evig tid.
Psalm 121
 

I går fick jag denna Psalm att läsa av Leyla. Vi har förmåga att känna medlidande och erfarenhet av att ha fått upleva medlidande och kan därför stödja varandra i vår vandring med och mot Herren.
Vi brukar ha långa samtal om den väg vi har valt att gå, trots eller tack vare alla motsträviga hinder vi möter.
Tack Herre att Du sänder oss Din Helige Ande för att hjälpa oss, trösta, uppmana och vägleda oss till Dig, i Jesus namn, amen.
 
Viktoria.

Jag vill lära känna Herren!

 
 
Jag har beslutat att lära känna Herren Jesus Kristus som den Han är och inte som den jag vill att Han ska vara.
Jag vet att jag kan göra detta, men inte av mig själv och inte heller ensam utan tillsammans med Guds Helige Ande och hållandes i Jesus hand.
Ju mera man lär känna Herren desto mera inser man hur lite man känner Honom...
 
Jag fick en underbar liten bok av Leyla i torsdags och jag började läsa i den så fort jag kom hem i torsdagskväll och har fortsatt att läsa någon sida då och då under dagarna och kvällarna. Den är en god näring och uppmuntran för trötta själar, för törstiga själar och för sörjande själar, för den påminner oss om Hoppet som Gud har om oss människor och Löftet om ett evigt Liv med Jesus Kristus vår Frälsare.
Boken heter: KORSVÄGEN 
Författaren är: Roy Hession
 
KÖP DEN OCH LÄS DEN! Den är bra.
 
 
Viktoria.

Aposteln Paulus segerrika bön för församlingen.

 

3 Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Fader, som i Kristus har välsignat oss med all den himmelska världens andliga välsignelse, 4 liksom han innan världens grund blev lagd har utvalt oss i honom för att vi skulle vara heliga och fläckfria inför honom. 5 I sin kärlek har han genom Jesus Kristus förutbestämt att vi skulle tas upp som hans barn, enligt sin vilja och sitt beslut, 6 för att den härliga nåd som han har skänkt oss i den Älskade skall prisas. 7 I honom är vi friköpta genom hans blod och har förlåtelse för våra synder på grund av den rika nåd 8 som han har låtit flöda över oss, med all vishet och insikt. 9 Han har låtit oss få veta sin viljas hemlighet, enligt det beslut som han hade fattat i Kristus, 10 den plan som skulle genomföras när tiden var fullbordad: att i Kristus sammanfatta allt i himlen och på jorden. 11 I honom har vi också fått vårt arv, förutbestämda till det av honom som utför allt efter sin vilja och sitt beslut, 12 för att vi som har vårt hopp i Kristus skall prisa hans härlighet och ära. 13 I honom har också ni, sedan ni hört det sanna budskapet, evangeliet om er frälsning, ja, i honom har också ni, sedan ni kommit till tro, tagit emot den utlovade helige Ande som ett sigill. 14 Anden är en handpenning på vårt arv, att hans eget folk skall förlossas, för att hans härlighet skall prisas.

Ef 1:3-14


Viktoria.


Gud är god!

 
Ikväll hade vi gemensam bönekväll med Leylas Bönegrupp i Södertälje. Leylas Bönegrupp har fått låna Missionskyrkans lokaler på torsdagskvällarna.
Det var gott med bön och förbön, lovsång och Bibelläsning. Det är alltid gott att vara i kärleksfulla miljöer och bland goda medmänniskor. Bön och lovsång till Guds ära är som balsam för själen. Jag önskar att alla människor ska finna en god och kristen gemenskap att vara en del av. För innerst inne söker vi alla efter meningen med livet och när vi hittar den i en god miljö så är det bara att gripa tag i det och hålla fast vid det i alla livssituationer. Alla behöver vi goda vänner/medmänniskor som kan vara stöd och glädje, lika mycket som vi vill dela med oss till andra av allt det god som Herren gör för oss. 
 
Vi läste högt Psalm 138 och Psalm 23. Underbara Psalmer som påminner oss om att Gud är God.
 

Den gode herden

1 En psalm av David.
HERREN är min herde, mig skall intet fattas. 
2 Han låter mig vila på gröna ängar, han för mig till vatten där jag finner ro. 
3 Han vederkvicker min själ, han leder mig på rätta vägar 
för sitt namns skull. 
4 Om jag än vandrar i dödsskuggans dal, 
fruktar jag intet ont, ty du är med mig. 
Din käpp och stav de tröstar mig.

5 Du dukar för mig ett bord i mina ovänners åsyn. 
Du smörjer mitt huvud med olja och låter min bägare flöda över. 
6 Idel godhet och nåd skall följa mig i alla mina livsdagar, 
och jag skall bo i HERRENS hus evinnerligen.
 
Psalm 23
 
Viktoria.

Jesus är Herren

 
Nu har vi kommit igång med Bönegemenskapen.
Vi samlades ikväll för bön och lovsång och samtal om vår tro på Herren.
Vi var sex längtansfulla och glada syrianska  kvinnor.
Bönegruppen är en god och oerhört viktig kristen gemenskap för oss och vi tror att många fler vill och längtar efter Herrens Frid, men än är det annat som hindrar dem. Vi har hopp om att många ska ta emot Guds Heliga Ande och Han ska visa dem vem Jesus Kristus är, bortom alla kyrkotraditioner.
Gud har hopp om oss!
 
Viktoria.

Dagens Bibelord

Att vara med Jesus har flera konsekvenser, många smärtsamma men övergående. Ännu flera är rena vinster. En av dem är att vi blir frimodiga och klipper av oss alla band som drar oss ner i avgrunden.( Jesus själv visar oss vilka steg vi ska ta så att vi går på den stig som Han har gått före oss.)
 
35 Kasta därför inte bort er frimodighet, som ger stor lön.
Hebr 10:35
 

Viktoria.

RSS 2.0