Skönhet i bur

 
 
 
 
 
Viktoria.

Frisk frukt

 
 
Viktoria.

Guds gåva

 
 
 
Tack Herre, för att du samlar oss i Ditt namn! 
Det är alltid underbart när man ser förnyelse och förändring hos kristna. Tack Gud att Du skänker oss Din Heliga Ande! Ikväll förstod vi att den medsyster som försiktigt följt med oss några gånger har nu en brinnande längtan efter att lära Känna Herren! Tack Jesus Kristus, för Din Faders Gåva, Den helige Anden!
 
Ämnet för bönemötet ikväll var: "Hitta Herren, Jesus kristus i fängelset." Bibeltexter hämtade jag från Apg 16:16-34, Fil 2:12-18 och Fil 3:1
 
 
Viktoria.

Tack Jesus!

 
Tro handlar inte om tankar och känslor utan om konkret handling:
Jesus säger till oss:
"Den som gör min himmelske faders vilja är min bror och syster och mor."
Matt 12:50
 
 

Viktoria.

Tack Gud för livet

 
 
Viktoria.

Guds Frid

 
 
 
1 Då vi alltså har förklarats rättfärdiga av tro, har vi frid med Gud genom vår Herre Jesus Kristus. 2 Genom honom har vi också tillträde till den nåd som vi nu står i, och vi jublar i hoppet om Guds härlighet. 3 Men inte bara det, vi jublar också mitt i våra lidanden, eftersom vi vet att lidandet ger tålamod, 4 tålamodet fasthet och fastheten hopp. 5 Och det hoppet bedrar oss inte, ty Guds kärlek är utgjuten i våra hjärtan genom den helige Ande, som han har gett oss.
Rom 5:1-5
 
Viktoria.

Leva i Guds Rike


Det är en hård kamp att träda in i Guds Rike och vara kvar där, eftersom Tron är färsk vara och likaså att låta oss uppfyllas av Guds Heliga Ande, men det är möjligt. Därför att Gud har förberett sitt Rike åt oss.
 
 
 Ty hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar, som Gud har förberett, så att vi skall vandra i dem.
Ef 2:10
 

Viktoria.

Frukt

Körsbärsträdet ger frukt varje år, men bara när det är dess rätta säsong. Medan Guds Heliga Ande fyller oss med Nytt Liv varge sekund, eller oavlåtligt, om vi ber om det, vill ha det och tar emot det.
 
Viktoria.

Profetians gåva

Det handlar inte om att ha fått och få profetiska gåvor av Gud,
det handlar om att tro på dem, ta vara på dem och leva för och med dem.
 
Många gånger när jag får vägledning av Guds Heliga Ande att säga och/eller handla på ett bestämt sätt i en given situation så är den situation helt mot Guds ord till den, och när jag inte vågar, vill eller bara låter tillfället gå mig ur händerna, så tänker jag att jag väntar på den rätta tiden, men den rätta tiden för mig brukar sällan vara så som jag vill det.
Tack till Herren så brukar Han alltid ha en bästa lösning i alla situationer där Gud vill anväda mig för att göra sin vilja känd för andra människor.
 
Aposteln Paulus hade säkert dagdrömt om att få komma inför kungar och kejsare på andra sätt än som fånge, men Gud ville lära honom att växa enligt Guds vilja och Herren såg till att aposteln kom fram dit Gud ville ha honom som missionär...
 

Paulus i fängelse

22 Felix, som mycket väl kände till 'den vägen', uppsköt nu rättegången och sade: "När befälhavaren Lysias kommer hit ner, skall jag avgöra målet." 23 Och han befallde officeren att hålla Paulus fängslad och samtidigt ge honom en viss lättnad och inte hindra någon av hans vänner från att vara honom till hjälp.

24 Några dagar senare infann sig Felix tillsammans med sin hustru Drusilla, som var judinna. Och han lät hämta Paulus och hörde honom tala om tron på Kristus Jesus. 25 Men då Paulus talade om rättfärdighet och självbehärskning och den kommande domen, blev Felix förskräckt och sade: "Gå din väg för den här gången. När jag får tid skall jag kalla på dig." 26 Samtidigt hoppades han att Paulus skulle erbjuda honom pengar. Därför lät han ofta hämta honom och samtalade med honom. 27 När två år hade gått, efterträddes Felix av Porcius Festus. Och då Felix ville hålla sig väl med judarna, lät han Paulus stanna kvar i fängelset.
Apg 24:22-27
 
Viktoria.

Vandra med Jesus

Går du ensam när du tar promenader i naturen eller låter du Herren Jesus Kristus gå med dig?
 
 
Viktoria.

Bön är mäktig

 
Ikväll hade vi ingen Bönemöte i vår Bönegrupp, eftersom vi var på besök hos Alex Drikhas Bibelgrupp igår kväll.
Det var väldigt bra att möta andra medsyskon i Kristus och lyssna på den goda undervisningen som en medsyster höll i för vår grupp och deras grupp.
Vi erkände att de var mera frimodiga i sin bön till Herren. De bad med upplyfta händer och helhjärtat och högt och det var underbart och mäktigt. Jag och flera med mig kände Guds Heliga Andes påtagliga närvaro under bönen. Tack Herre för Din närvaro här och nu och där och då!
 
I vår grupp är vi fortfarande lite försiktiga med att "släppa loss" i vår bön inför kvinnor som inte är vana vid högljutt böneliv, vi vill inte skrämma iväg dem med för mycket nytt på en gång när de är nya i vår grupp. Men vi är på god väg att introducera våra nya medsystrar i det nya och levande böneliv som Herren ger oss. Med Herrens vägledning kommer vi att vara frimodiga och glada i vår bön till Gud, det är jag övertygad om, i Jesus Kristus namn!
 
Viktoria.

Oroliga själar

 
Jag ber om Guds Frid till alla oroliga och rastlösa, rädda och frustrerade själar i Sverige och i världen!
Jag litar på att Gud älskar oss alla lika mycket och vill oss alla lika gott.
Jag vet att Herren Kallar var och en av oss att träda in i Guds Rike och vara ett Guds barn.
 
 
 
 
Viktoria.
 

Låt båda växa

Låt både gräs och ogräs växa sida vid sida ...
 
 
 Matt 13:24-30
 
Viktoria.

Övernaturlig tro

Härom dagen fick jag en övernaturlig tro för ett kort ögonblick, för något jag bett Gud om länge. Guds Helige Ande förlöste Trons nådegåva i mitt hjärta och befriade min ande...
 
Trons nådegåva får man för ett spcifikt syfte.
Trons nådegåva kommer i funktion när den troende har bett Gud om något länge och ihärdigt.
När man "förstår" att man tror men ser att händer inget i den fysiska världen,
då inleds en kamp om tron i ens person, mellan anden och köttet.
Har du vandrat i tron fram hit, då vinner din ande tillsammans med Guds Helige Ande,
och då kan man få uppleva Trons nådegåva för ett ögonblick.
Man får tro att vara fri i anden och leva i Guds Rike, eller för att bli helad
eller att vara medmänsklig, eller att leva i försoning.
Trons nådegåva är som det låter; Guds gåva till människan, den mottagliga människan.
Den ger nytt liv till vår grundtro för ett kort ögonblick och påminner oss om vem Gud är.
 
 
4 Det finns olika slags nådegåvor, men Anden är densamme. 5 Det finns olika slags tjänster, men Herren är densamme. 6 Det finns olika slags kraftgärningar, men Gud är densamme, han som verkar allt i alla. 7 Men hos var och en uppenbarar sig Anden så att det blir till nytta. 8 Den ene får av Anden ord av vishet, den andre ord av kunskap genom samme Ande. 9 En får tro genom samme Ande, en får gåvor att bota sjuka genom samme Ande, 10 en annan att utföra kraftgärningar. En får gåvan att profetera, en annan att skilja mellan andar. En får gåvan att tala olika slags tungomål, en annan att uttyda tungomål. 11 Men allt detta verkar en och samme Ande, som efter sin vilja fördelar sina gåvor åt var och en.
1 Kor 12:4-11
 
Viktoria.

Sommar

 
 
 
Viktoria.

Välkommen Guds Helige Ande!

Idag firas Pingstdagen i Katolska och Protestantiska kyrkan, enligt den Gregorianska kalendern.
I Apostlagärningarna kap 2 står det mest fantastiska händelsen att läsa om, nämligen den om hur Guds löfte till lärjungarna infrias. Herren lovade dem en Hjälpare; Guds Helige Ande när Han upplyftes till himmelen och Guds Ande kom över dem med dunder och brak på Gud bestämda dag.
Läs och begrunda vad Guds Heige Ande kan göra för med och i människor, om de själva vill det, vill säga...

Den helige Ande utgjuts på pingstdagen

1 När pingstdagen* hade kommit var de alla samlade. 2 Då kom plötsligt från himlen ett dån, som när en våldsam storm drar fram, och det fyllde hela huset där de satt. 3 Tungor som av eld visade sig för dem och fördelade sig och satte sig på var och en av dem. 4 Och de uppfylldes alla av den helige Ande och började tala främmande språk, allteftersom Anden ingav dem att tala.

5 Nu bodde i Jerusalem fromma judiska män från alla folk under himlen. 6 Och när dånet hördes samlades folkskaran, och alla blev mycket uppskakade, eftersom var och en hörde sitt eget språk talas. 7 Häpna och förundrade sade de: "Är de inte galileer, alla dessa som talar? 8 Hur kan då var och en av oss höra sitt eget modersmål? 9 Vi som är parter, meder eller elamiter, vi som bor i Mesopotamien, Judeen eller Kappadocien, i Pontus eller Asien,* 10 i Frygien eller Pamfylien, i Egypten eller Libyen åt Cyrene till eller är inflyttade främlingar från Rom, 11 vi som är judar eller proselyter,* kretenser eller araber - vi hör dem tala på vårt eget språk om Guds väldiga gärningar." 12 De var alla mycket häpna och förvirrade och frågade varandra: "Vad kan detta betyda?" 13 Men andra sade hånfullt:"De har druckit sig fulla av sött vin."

Petrus pingstpredikan

14 Då trädde Petrus fram tillsammans med de elva och tog till orda och talade till dem: "Ni judiska män och alla ni som bor i Jerusalem, detta bör ni veta, och lyssna nu på mina ord. 15 Det är inte som ni tror att dessa är berusade. Det är ju bara tredje timmen på dagen. 16 Nej, det är detta som är sagt genom profeten Joel:

17 Och det skall ske i de sista dagarna, säger Gud: 
Jag skall utgjuta av min Ande över allt kött. 
Era söner och era döttrar skall profetera, 
era unga män skall se syner, och era gamla män skall ha drömmar.*
18 Ja, över mina tjänare och tjänarinnor skall jag i de dagarna utgjuta av min Ande, 
och de skall profetera.*
19 Jag skall låta under synas uppe på himlen
och tecken nere på jorden, blod, eld och rök.*
20 Solen skall vändas i mörker och månen i blod,
innan Herrens dag kommer, den stora och härliga.
21 Och det skall ske att var och en som åkallar Herrens namn
skall bli frälst.*

22 Israeliter, lyssna till dessa ord: Jesus från Nasaret var en man som Gud bekände sig till inför er genom kraftgärningar, under och tecken, som Gud genom honom utförde mitt ibland er, så som ni själva vet. 23 Efter Guds fastställda plan och beslut blev han utlämnad, och med hjälp av dem som är utan lagen* spikade ni fast honom på korset och dödade honom. 24 Men honom har Gud uppväckt och löst ur dödens vånda, eftersom det inte var möjligt att han skulle behållas av döden. 25 David säger med tanke på honom:

Jag har alltid Herren för ögonen, han står på min högra sida
för att jag inte skall vackla.* 
26 Därför gläder sig mitt hjärta och jublar min tunga,
ja, också min kropp skall vila i det hoppet
27 att du inte skall lämna mig i graven* eller låta din Helige se förgängelsen.
28 Du har visat mig livets vägar, och du skall uppfylla mig
med glädje inför ditt ansikte.

29 Mina bröder, jag får väl öppet säga er att vår stamfader David är både död och begraven, hans grav finns ibland oss än i dag. 30 Han var profet och visste att Gud med ed hade lovat att sätta någon av hans ättlingar på hans tron. 31 I förväg såg han Kristi uppståndelse och sade: Han skall inte lämnas kvar i graven, och hans kropp skall inte se förgängelsen.* 32 Det är denne Jesus som Gud har uppväckt, och vi är alla vittnen till det. 33 Sedan han nu genom Guds högra hand har blivit upphöjd och av Fadern tagit emot den utlovade helige Ande, har han utgjutit detta som ni ser och hör. 34 Ty David har inte farit upp till himlen. Men han säger:

Herren sade till min Herre:* Sätt dig på min högra sida,*
35 tills jag har lagt dina fiender som en fotpall under dina fötter.*

36 Därför skall hela Israels folk veta att denne Jesus som ni korsfäste, honom har Gud gjort både till Herre och Messias."

37 När de hörde detta, högg det till i hjärtat på dem, och de frågade Petrus och de andra apostlarna: "Bröder, vad skall vi göra?" 38 Petrus svarade dem: "Omvänd er och låt er alla döpas i Jesu Kristi namn, så att era synder blir förlåtna. Då skall ni få den helige Ande som gåva. 39 Ty er gäller löftet och era barn och alla dem som är långt borta, så många som Herren vår Gud kallar." 40 Också med många andra ord vittnade han och uppmanade dem: "Låt er frälsas från detta bortvända släkte." 41 De som då tog emot hans ord döptes, och så ökade antalet lärjungar den dagen med omkring tre tusen.

De troendes gemenskap

42 De höll troget fast vid apostlarnas lära och gemenskapen, vid brödsbrytelsen och bönerna. 43 Och fruktan kom över alla, och många under och tecken gjordes genom apostlarna. 44 Alla troende var tillsammans och hade allting gemensamt. 45 De sålde sina egendomar och allt vad de ägde och delade ut till alla, efter vad var och en behövde. 46 Varje dag var de endräktigt tillsammans i templet, och i hemmen bröt de bröd och höll måltid med varandra i jublande, innerlig glädje. 47 De prisade Gud och var omtyckta av allt folket. Och Herren ökade var dag skaran med dem som blev frälsta.
 
Viktoria.

Promenad

 På promenad med Makbula.
 
 
 
Viktoria.

Gräset är grönt

Gräset är grönt där du förför Gud finns näven hos dig.
 
Viktoria.

Tack för ljuset!

 
 
Det är underbart att dagarna är långa och ljusa nu när vi går mot sommaren.
Ikväll var vi nio kvinnor som samlats i Jesus namn och ämnet var: "djävulen och hans list." Bibeltexterna hämtade jag från 1 Mos 1:25, 3:1-19, Joh 10:10, Luk 4:1-13 och Ef 6:10-20.
Det var intressant och lärorikt för oss alla. Flera av oss vittnade om hinder, rädsla, svårigheter och smärta på vår vandring som troende kristna. Men alla vittnade vi om att Gud är större och vår Herre och Frälsare är vår trygghet som alltid räddar oss från alla svårigheter.
 
 
Viktoria.

Tack Gud

 
 
Viktoria.

Guds Heliga Ande

 
 
 
Den Helige Anden är vår vägledare i vår relation med Herren.
Den Helige Anden är sänd från Gud till oss som Gåva och har som mål att upplysa oss om vem Jesus är.
Den Helige Anden pekar alltid på Jesus och leder oss till Herren.
 
Gud vill att vi människor ska tänka självständigt och ta ansvar för våra handlingar.
Gud vill att vi människor ska gå över alla känslomässiga trösklar och göra aktiva val.
Gud vill att vi människor ska vara fria från allt som förslavar oss.
 
Vår frihet har vi i Herren. Och när vi lyssnar på Guds Helige Ande så kan vi se vilka val vi ska ta för att vara med Herren.
Gud vill aldrig förslava oss. Gud vill se oss växa som människor och i tron.
Och vi vill vara fri och fasta i vår tro på Gud...
 
 
Viktoria.

Gud är god

Skapelsen skiftar färg i regnet, men den är lika vacker som i solsken.
 
 
 
Viktoria.

Tron är Guds gåva

1 Tron är en övertygelse om det man hoppas, en visshet om det man inte ser.
Hebr 11:1
 
 
 
Att lita på Gud är att lita på att Guds Ord håller och bär oss i alla situationer.
Att inte ta riskfyllda steg i den tilliten är att tro och lita på sig själv istället för på Herren.
 
 
Viktoria.

Skapelsen är vacker

 
 
Viktoria.

Heliga Anden

Välkommen Guds Heliga Ande att förvandla oss!
 
 
 
44 Medan Petrus ännu talade föll den helige Ande över alla som hörde ordet. 45 Alla troende judar som hade följt med Petrus häpnade över att den helige Andes gåva blev utgjuten också över hedningarna. 46 Ty de hörde dem tala med tungor och prisa Gud. 47 Då frågade Petrus: "Inte kan väl någon hindra att dessa blir döpta med vatten, när de liksom vi har tagit emot den helige Ande?" 48 Och han befallde att de skulle döpas i Jesu Kristi namn. Sedan bad de honom stanna några dagar.
Apg 10:44-48
 
 
 

Viktoria.

Skapelsen lovsjunger Gud

Skapelsen prisar  sin Skapare
 
Viktoria

Leva livet i Kallet

 Du får ett nytt och evigt liv i Guds Rike, men bara om du släpper ifrån dig ditt gamla liv. 
 
 
 
10 Var desto ivrigare, mina bröder, att göra er kallelse och utkorelse fast. Gör ni det, skall ni aldrig någonsin snubbla och falla. 11 Då skall ni få en fri och öppen ingång till vår Herre och Frälsare Jesu Kristi eviga rike.
2 Petr 1:10-11
 
Viktoria.

Skönhet

 
 
 
Viktoria.

Herren förser

 
 
Ikväll var vi bara fem kvinnor samlade i vår Bönegemenskap i Jesus namn. Det var inget synd om oss alls, för vi hade mera tid att dyka djupare i kvällens ämne och samtalet efteråt var mycket givande och god. Tack Gud för Din närvaro mitt i bland oss!
Kvällens andaksämne var: "Vem är Herren." Bibelställen hämtade jag från Joh 1:1-5, Ef 2: 5-11, med flera.
 
Ämnet gav Gud mig i sista stund, preis som Han gav  Abraham en bagge, på platsen som kallas " på berget där Herren förser."
 
9 När de kommit fram till den plats som Gud hade sagt till Abraham, byggde han ett altare där och gjorde i ordning veden. Sedan band han sin son Isak och lade honom på altaret ovanpå veden. 10 Och Abraham räckte ut handen och tog kniven för att slakta sin son. 11 Då ropade HERRENS ängel till honom från himlen: "Abraham! Abraham!" Han svarade: "Här är jag." 12 Då sade han: "Lyft inte din hand mot pojken och gör honom ingenting. Nu vet jag att du fruktar Gud, då du inte ens har undanhållit mig din ende son." 13 Abraham såg sig omkring och fick då bakom sig syn på en bagge som hade fastnat med hornen i ett snår. Abraham gick dit och tog baggen och offrade den till brännoffer i stället för sin son. 14 Och Abraham kallade platsen HERREN förser. I dag säger man: Berget där HERREN förser.
1 Mos 22: 9-14
 
Viktoria.
 
 

Guds eller vår vilja...

Berättelsen om Naaman talar om för oss att Guds vilja är annorlund än vår egen.

Många har blivit besvikna då det livet inte blivit som de har tänkt sig, men som vi kan läsa om Naaman, så är Guds vilja god för oss.

Naaman botas från spetälska

1 Naaman, den arameiske kungens högste befälhavare, hade stort anseende hos sin herre och var mycket aktad, ty genom honom hade HERREN givit seger åt Aram. Han var en modig stridsman men spetälsk. 2 Arameerna hade en gång dragit ut på strövtåg och som fånge från Israels land fört med sig en ung flicka, som kom i tjänst hos Naamans hustru. 3 Flickan sade till sin matmor: "Tänk om min herre vore hos profeten i Samaria, då skulle han befria honom från hans spetälska." 
4 Då gick Naaman och berättade detta för sin herre och sade: "Så och så har flickan från Israels land sagt." 5 Kungen i Aram svarade: "Res du dit, så skall jag skicka brev till kungen i Israel." 
Så for Naaman i väg och tog med sig tio talenter silver och 6.000 siklar guld och dessutom tio högtidsdräkter. 6 Han överlämnade brevet till Israels kung och där stod: "Samtidigt med det här brevet har jag sänt min tjänare Naaman till dig, för att du skall befria honom från hans spetälska." 7 När Israels kung hade läst brevet, rev han sönder sina kläder och sade: "Är jag då Gud, så att jag skulle kunna döda och göra levande, eftersom denne sänder bud till mig att jag skall befria en man från hans spetälska? Lägg nu märke till och se hur han söker strid med mig." 
8 När gudsmannen Elisa hörde att Israels kung hade rivit sönder sina kläder, sände han bud till kungen och lät säga: "Varför har du rivit sönder dina kläder? Låt honom komma till mig, så skall han förstå att det finns en profet i Israel." 9 Så kom Naaman med sina hästar och vagnar och stannade vid dörren till Elisas hus. 10 Då sände Elisa ut ett bud till honom och lät säga: "Gå i väg och tvätta dig sju gånger i Jordan, så skall ditt kött bli friskt igen och du bli ren." 11 Men Naaman blev vred och for sin väg och sade: "Jag trodde att han skulle gå ut till mig och träda fram och åkalla HERRENS, sin Guds, namn och föra sin hand fram och åter över stället och så ta bort spetälskan. 12 Är inte Damaskus floder, Abana och Parpar, bättre än alla vatten i Israel? Då kunde jag ju lika gärna tvätta mig i dem för att bli ren." Så vände han om och for sin väg i vrede. 
13 Men hans tjänare gick fram och talade till honom och sade: "Min fader, om profeten hade begärt något svårt av dig, skulle du då inte ha gjort det? Hur mycket mer nu då han endast har sagt till dig: Tvätta dig, så blir du ren!" 14 Då for han ner och doppade sig i Jordan sju gånger, så som gudsmannen hade sagt. Och hans kött blev friskt igen som en ung pojkes kött, och han blev ren. 
15 Därefter vände han tillbaka till gudsmannen med hela sitt följe och gick in och kom fram till honom och sade: "Se, nu vet jag att det inte finns någon Gud på hela jorden utom i Israel. Tag nu emot en gåva av din tjänare."
2 Kung 5:1-15
 
 

Viktoria.

Liv i överflöd

 
 
 
Viktoria.

Den första Kärleken

Den första Kärleken är Herren Jesus Kristus i våra liv. Detta betyder att vi alltid ska ha vår första Kärlek som den främsta av alla andra kärlekar till människor och ting i livet.
 
Och det hoppet bedrar oss inte, ty Guds kärlek är utgjuten i våra hjärtan genom den helige Ande, som han har gett oss. 6 Medan vi ännu var svaga dog Kristus i ogudaktigas ställe, när tiden var inne.
Rom 5:5-6
 

Viktoria.

Liv

 
 
 
 
Viktoria.

Jesus Kristus har uppstått från de döda.

J
Jesus Kristus har uppväckts av Fadern från de döda, en gång för alla!
Tack vår Gud och Fader!
 

Den tomma graven

1 Tidigt den första veckodagen, medan det ännu var mörkt, kom Maria från Magdala ut till graven och fick se att stenen var borttagen från den. 2 Hon sprang därifrån och kom till Simon Petrus och den andre lärjungen, den som Jesus älskade, och sade till dem: "De har tagit bort Herren från graven, och vi vet inte var de har lagt honom."

3 Då begav sig Petrus och den andre lärjungen ut till graven. 4 De sprang båda på samma gång, men den andre lärjungen sprang fortare än Petrus och kom först fram till graven. 5 Han lutade sig in och såg linnebindlarna ligga där, men han gick inte in. 6 Strax därefter kom Simon Petrus. Han gick in i graven och såg linnebindlarna ligga där 7 och duken som hade täckt huvudet. Men den låg inte tillsammans med bindlarna utan för sig, hopvikt på en särskild plats. 8 Sedan gick också den andre lärjungen in, han som hade kommit först till graven, och han såg och trodde. 9 Förut hade de nämligen inte förstått Skriftens ord att han måste uppstå från de döda. 10 Därefter vände lärjungarna tillbaka hem.

Jesus visar sig för Maria från Magdala

11 Maria stod utanför graven och grät. Och medan hon grät lutade hon sig in i graven. 12 Hon fick då se två änglar i vita kläder sitta där Jesu kropp hade legat, den ene vid huvudets plats, den andre vid fötternas. 13 Och de sade till henne: "Kvinna, varför gråter du?" Hon svarade: "De har tagit bort min Herre, och jag vet inte var de har lagt honom." 14 När hon hade sagt det, vände hon sig om och fick se Jesus stå där, men hon förstod inte att det var han. 15 Jesus sade till henne: "Kvinna, varför gråter du? Vem söker du?" Hon trodde att det var trädgårdsmästaren och sade till honom: "Herre, om det är du som har fört bort honom, så säg mig var du har lagt honom, så att jag kan hämta honom." 16 Jesus sade till henne: "Maria." Då vände hon sig om och sade till honom på hebreiska: "Rabbuni" - det betyder lärare. 17 Jesus sade till henne: "Rör inte vid mig, ty jag har ännu inte farit upp till Fadern. Men gå till mina bröder och säg till dem att jag far upp till min Fader och er Fader, till min Gud och er Gud." 18 Maria från Magdala gick då och berättade för lärjungarna att hon hade sett Herren och att han hade sagt detta till henne.

Jesus hos sina lärjungar

19 På kvällen samma dag, den första veckodagen, var lärjungarna samlade bakom låsta dörrar av rädsla för judarna. Då kom Jesus och stod mitt ibland dem och sade: "Frid vare med er." 20 När han hade sagt detta visade han dem sina händer och sin sida. Och lärjungarna blev glada när de såg Herren. 21 Jesus sade än en gång till dem: "Frid vare med er. Som Fadern har sänt mig sänder jag er." 22 Sedan han sagt detta, andades han på dem och sade: "Tag emot den helige Ande! 23 Om ni förlåter någon hans synder så är de förlåtna, och om ni binder någon i hans synder så är han bunden."
Joh 20:1-23.
 

Viktoria.

 

 

Kristus är Uppstånden

 
 
Viktoria.

Jesu Kristus har dött för att vi ska få evigt liv

Idag dog ocgh begravdes Herren Jesus Kristus. Enligt Långfredags traditionen dramatiseras Herrens död och begravning i hela Den Syrisk Ortodoxa Kyrkan i kväll och de flesta, majoriteten av det syrianska befolkningen besöker sin hemkyrka denna kväll för att delta i Herrens begravning. Det är en märklig känsla att bli påmind om Herrens biologiska död och begravning på ett levande sätt...
Här nedan kan du följa med Herren på Hans väg till Korset.

Jesus döms till döden

13 Pilatus kallade samman översteprästerna och rådsmedlemmarna och folket 14 och sade till dem: "Ni har fört den här mannen till mig och sagt att han uppviglar folket. Jag har nu förhört honom i er närvaro men inte funnit honom skyldig till det som ni anklagar honom för. 15 Inte heller Herodes har funnit honom skyldig, och därför har han skickat honom tillbaka till oss. Ni ser att mannen inte har gjort något som förtjänar döden. 16 Därför vill jag bestraffa* honom och sedan frige honom." * 18 Då skrek hela hopen: "Bort med honom! Låt oss få Barabbas fri!" - 19 Barabbas var en man som hade kastats i fängelse för ett upplopp i staden och för mord. - 20 Pilatus talade till dem igen, ty han ville frige Jesus. 21 Men de skrek: "Korsfäst! Korsfäst honom!" 22 För tredje gången sade han till dem: "Vad har han då gjort för ont? Jag har inte funnit honom skyldig till något som förtjänar döden. Därför vill jag bestraffa honom och sedan frige honom." 23 Men de låg över honom med höga rop och krävde att Jesus skulle korsfästas, och deras rop blev allt starkare. 24 Pilatus beslöt då att de skulle få vad de begärde. 25 Han frigav den som de ville ha fri, mannen som var fängslad för upplopp och mord, men Jesus utlämnade han, så att de fick som de ville.

Jesus korsfästes

26 När de förde bort honom, grep de en man som kom från landet, Simon från Cyrene. På honom lade de korset, för att han skulle bära det efter Jesus. 27 En stor folkmassa följde honom, bland dem många kvinnor som sörjde och grät över honom. 28 Då vände Jesus sig om och sade till dem: "Jerusalems döttrar, gråt inte över mig, utan gråt över er själva och era barn. 29 Ty det kommer en tid då man skall säga: Saliga är de ofruktsamma, de moderliv som inte har fött, och de bröst som inte har gett di. 30 Då skall man säga till bergen: Fall över oss, och till höjderna: Dölj oss! 31 Ty om man gör så med det friska trädet, vad skall då inte ske med det torra?"

32 Två andra brottslingar* fördes också ut för att avrättas tillsammans med honom. 33 Och när de kom till den plats som kallas Huvudskallen, korsfäste de honom och brottslingarna där, den ene på hans högra sida och den andre på hans vänstra. 34 Men Jesus sade: "Fader, förlåt dem, ty de vet inte vad de gör."* Och de delade hans kläder mellan sig och kastade lott om dem. 35 Folket stod där och såg på. Men medlemmarna i Stora rådet hånade honom och sade: "Andra har han hjälpt. Nu får han hjälpa sig själv, om han är Guds Messias, den Utvalde." 36 Även soldaterna gick fram och hånade honom. De räckte honom surt vin 37 och sade: "Om du är judarnas konung, så hjälp dig själv." 38 Över honom fanns det också ett anslag: "Detta är judarnas konung." 39 En av brottslingarna som var upphängda där skymfade honom och sade: "Är inte du Messias? Hjälp då dig själv och oss!" 40 Men den andre tillrättavisade honom och sade: "Fruktar inte heller du Gud, du som är under samma dom? 41 Vår dom är rättvis. Vi får vad vi har förtjänat. Men han har inte gjort något ont." 42 Och han sade: "Jesus, tänk på mig, när du kommer till ditt rike." 43 Jesus svarade: "Amen säger jag dig: I dag skall du vara med mig i paradiset."

Jesus dör

44 Det var nu omkring sjätte timmen. Då kom över hela landet ett mörker som varade ända till nionde timmen. 45 Solen förmörkades, och förlåten*i templet brast mitt itu. 46 Och Jesus ropade med hög röst: "Fader, i dina händer överlämnar jag min ande." * Och när han hade sagt detta gav han upp andan. 47 Officeren som såg det som hände, prisade Gud och sade: "Den mannen var verkligen rättfärdig." 48 Allt folket hade samlats för att se på, och de slog sig för bröstet* när de såg vad som skedde och vände hem igen. 49 Men alla hans vänner, också de kvinnor som hade följt honom från Galileen, hade stått på avstånd och sett detta.

Jesu begravning

50 Nu fanns där en rådsherre vid namn Josef, en god och rättfärdig man, 51 som inte hade samtyckt till vad de hade beslutat och gjort. Han var från den judiska staden Arimatea, och han väntade på Guds rike. 52 Han gick till Pilatus och bad att få Jesu kropp. 53 Han tog ner den, svepte den i ett linnetyg och lade den i en uthuggen klippgrav, där ännu ingen hade blivit lagd. 54 Det var tillredelsedag, och sabbaten skulle just börja.

55 De kvinnor som hade kommit tillsammans med Jesus från Galileen, följde efter och såg graven och hur hans kropp lades där. 56 Sedan vände de hem och gjorde i ordning välluktande kryddor och oljor. Och på sabbaten var de i stillhet efter lagens bud.
Luk 23:13-56
 
Tack Jesus!
Viktoria.

Kastanjträd

 
 
Viktoria.

Jesus tvättar sina lärjungars fötter

Enligt tradition läses denna Bibeltext ikväll i Passionsveckans Skärtorsdag = "ren", "reningsdag," och dramatiseras inför tusentals kyrkobesökare i varje församling i Den Syrisk Ortodoxa Kyrkan.
 
 
 
 
 
 
1 Det var strax före påskhögtiden, och Jesus visste att stunden hade kommit, då han skulle lämna denna värld och gå till Fadern. Han hade älskat sina egna här i världen, och han älskade dem in i det sista.

2 De åt kvällsmål, och djävulen hade redan ingett Judas, Simon Iskariots son, den tanken att han skulle förråda honom. 3 Jesus visste att Fadern hade gett allt i hans händer och att han hade utgått från Gud och skulle gå till Gud. 4 Han reste sig från bordet, lade av sig manteln och tog en linneduk och band den om sig. 5 Sedan hällde han vatten i ett fat och började tvätta lärjungarnas fötter och torka dem med linneduken som han hade bundit om sig. 6 När han kom till Simo längre fram skall du förstå det." 8 Petrus sade: "Aldrig någonsin skall du tvätta mina fötter." Jesus svarade: "Om jag inte tvättar dig, har du ingen del i mig." 9 Simon Petrus sade: "Herre, inte bara mina fötter, utan också mina händer och mitt huvud!" 10 Jesus svarade: "Den som har badat, behöver sedan bara tvätta fötterna. Han är helt och hållet ren. Så är också ni rena, dock inte alla." 11 Han visste vem som skulle förråda honom. Därför sade han att de inte alla var rena.

12 När han nu hade tvättat deras fötter och tagit på sig manteln och lagt sig till bords igen, sade han till dem: "Förstår ni vad jag har gjort med er? 13 Ni kallar mig Mästare och Herre och det med rätta, ty det är jag. 14 Om nu jag, er Herre och Mästare, har tvättat era fötter, är också ni skyldiga att tvätta varandras fötter. 15 Jag har gett er ett exempel, för att ni skall göra som jag har gjort mot er. 16 Amen, amen säger jag er: Tjänaren är inte förmer än sin herre, och budbäraren är inte förmer än den som har sänt honom. 17 När ni vet detta, saliga är ni om ni också gör det.
Jon 13:1-7
 
Viktoria.
 
 

Ledigt

I går var det ju onsdag och vi i bönegruppen bestämde vid senaste bönemötet att vi ska vara lediga denna onsdag för att kunna gå på "hasho"=kvällsbön i kyrkan i Passionstid. Eftersom vi alla är medelålders syrianska kvinnor så har vi väldigt mycket att göra inför Påskdagen också...
 
Men nästa onsdag träffas vi som vanligt och lär oss mera om vår Herre och Gud.
 
 
Viktoria.

Fasta-mat i Passionsveckan

 
 
 
Viktoria.
 
 
 

Lastanjträd

 
 
Viktoria

RSS 2.0