Lammen förvandlas till Lejon

Lammen måste bli lejon för att hålla ut i tron på Gud och Han godhet genom Jesus Kristus verk för att rädda människorna till ett evigt och gott liv.
Människan kämpar mot djävulens list och ondska i varje individs känslo- och tankeliv.
Dö ska vi alla göra fram till Herrens ankomstsdag, men om Herren återkommer nu så ser verkligheten annorlunda ut.
Krig och svält, sjukdom och sorg är en omänsklig verklighet som kan förkorta livet för många människor.
Jesus helar, renar och  befriar alla människor som rör vid honom. Hålla ut lär vi alla göra, tills vi dör, men vi sak främst hålla ut i tron på den levande och Treenige Guden.
Därför ska vi kämpa tills vi blir lik lejon och håller ut i tron.
 
 
Viktoria.

Jesus födelse

Må Gud upplysa dig om att Han är nära dig städigt med Sin Enfödde Son, Jesus Kristus och Sin Heliga Ande. Och be Gud Faden i Sonens namn att Jesus föds i ditt hjärta i natt. Ha en fridfull Jul!

 
1 Och det hände vid den tiden att från kejsar Augustus* utgick ett påbud att hela världen skulle skattskrivas. 2 Detta var den första skattskrivningen, och den hölls när Kvirinius* var landshövding över Syrien. 3 Alla gav sig då i väg för att skattskriva sig, var och en till sin stad. 4 Så for också Josef från staden Nasaret i Galileen upp till Judeen, till Davids stad som heter Betlehem, eftersom han var av Davids hus och släkt. Han for dit 5 för att skattskriva sig tillsammans med Maria, sin trolovade, som var havande. 6 När de befann sig där var tiden inne då hon skulle föda. 7 Och hon födde sin förstfödde son och lindade honom och lade honom i en krubba, eftersom de inte fick plats i härbärget.
8 I samma trakt uppehöll sig några herdar, som låg ute och vaktade sin hjord om natten.  9 Då stod en Herrens ängel framför dem och Herrens härlighet lyste omkring dem, och de blev mycket förskräckta. 10 Men ängeln sade: "Var inte förskräckta! Se, jag bär bud till er om en stor glädje för hela folket. 11 Ty i dag har en Frälsare blivit född åt er i Davids stad, och han är Messias, Herren*. 12 Och detta är tecknet: Ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba." 13 Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud:
14 "Ära vare Gud i höjden och frid på jorden, till människor hans välbehag."*
15 När änglarna hade farit upp till himlen, sade herdarna till varandra: "Låt oss nu gå till Betlehem och se det som har hänt och som Herren har låtit oss få veta." 16 De skyndade i väg och fann Maria och Josef och barnet som låg i krubban. 17 Och när de hade sett det, berättade de vad som hade sagts till dem om detta barn. 18 Alla som hörde det förundrade sig över vad herdarna berättade för dem. 19 Men Maria bevarade och begrundade allt detta i sitt hjärta. 20 Och herdarna vände tillbaka och prisade och lovade Gud för allt som de hade hört och sett, alldeles som det hade blivit sagt till dem.
Luk 2:1-20
 
Viktoria.

Profetian om Jesus födelse

6 Ty ett barn blir oss fött, en son blir oss given.
På hans axlar vilar herradömet, och hans namn är:
Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig Fader, Fridsfurste.
7 Så skall herradömet bli stort och friden utan slut
över Davids tron och hans kungarike.
Det skall befästas och stödjas med rätt och rättfärdighet
från nu och till evig tid. HERREN Sebaots nitälskan skall göra detta.
Jes 9:6-7
 
 
 
Tack Gud för Din gåva till hela mänskligheten,
I Jesus Kristus namn, amen!
 
Viktoria.

Myrrabärarna

 
Det blev väldigt sent igår på vår Bönegrupp, för vi hade så mycket att lyssna på, säga och samtala om. Ämnet var och Jungfru Maria och Jesus födelse. Mycket intressant och berikande!
 
Vi gjorde ett gott avbrott mitt i Julstressen och satte oss ner "vid Jesus fötter" för att lära känna Honom lite bättre.
Vi gör uppehåll i de nästkommande två onsdagarna då vi alla har mycket att göra inför och under Julhögtiden och Nyåret, men sedan forsätter vi som tidigare.
 
Det pågår stora insamlingsprojekt inom det syrianska folket världen över för alla krigsdrabbade medsyskon i Syrien.I kyrkona, föreningarna, på Facebook och på många, många hemsidor och nystartade hjälporganisationer samlas det in pengar för att frivlliga ska lämna över hjälpen i form av rena pengar och materialla ting till de mest behövande. Det är gott! I vår kyrka samlades in hela kollekten till behövande för tre söndagar sedan.
Vi ber för alla krigsdrabbade i Syrien och ber Gud att Han är med dem genom vår Herre, Jesus Kristus, amen.
 
Viktoria.

Steg i tron 8

Det var en man som tittade sig i spegeln och när han såg sig rakt in i ögonen såg han mycket som han kände igen, men han rättade hastigt till sitt hår och skyndade iväg, som om spegeln skulle ha fångat in honom annars...
 
Så är det med oss människor; vi ser våra brister och vet att vi borde rätta till dem, men det är för krävande och offret är oss för kärt, för att vi ska kunna eller vilja överlämna det i Guds händer, eftersom man fortfarande lever i sina frestelser och begär.Så handlar vi när vi har en ytlig och stagnerad eller helt död tro på Gud, genom Jesus Kristus; vi har hört talas om Herren, vi vet att det står mycket om Honom i Bibeln, men orkar inte äta av Honom/Ordet för det passar inte in i ens livsval.
 
Men när vi börjar söka efter Herren så kommer Han oss till mötes och vägleder oss till sig. Vi får lära känna Honom, steg för steg. När vi handlar på Ordet: hör/läser och handlar som vi tror på Ordet kommer vi att möta svårigheter och berg av bettong att kämpa för att gå igenom. Priset är eller konsekvenserna är att det kostar oss vårt köttsliga liv, för vi har andemakterna som arbetar i och genom många människor mot oss.
Det kostar att vara nära Jesus, men vi väljer det frivilligt och ganska snart så offrar man mer än gärna det lilla pris som vi betalar i Sverige för att hålla oss nära Jesus Kristus, vår Herre och Frälsare därför att Han Är den Han Är . Matryrskap för sin levande kristna tro förekommer fortfarande i många länder idag. De av våra medsyskom som måste gå under jorden och hemlighålla sin tro, de får betala ett högt pris för att leva ut sin tro på Herren och ändå väljer de att tjäna Herren i ord och handling av egen fri vilja.
Om det inte kostar oss något att leva som kristna, så borde vi läsa Bibeln en gång till. Och om vi inte tror, vet och upplever att Gud älskar oss och är med oss, måste vi läsa Bibeln två gånget till.
 
Viktoria.

Det skrivna ordet är överlevare

Det här stycket har jag hämtat från en Facebook-väns Facebook-statusikväll gruppen kallr sig:  
 
Herrens ögon far över jorden sökande efter själar mogna för omvändelse så att Han kan närma sig dem. Många har sökt, och fortsätter att söka Kristus, var och en med sin egen orsak. Det finns en som kommer till Herren och frågar: "Säg till min bror att han delar arvet med mig" (Luk 12:13). Det finns en som söker Kristus, som Herodes gjorde, för att bevittna ett av Hans Tecken och Under (Luk 23:8). Sedan finns det den mängd, som efter att ha fyllts, väntar på Herren vid foten av berget; men dessa passerade Herren förbi (Luk 9:37-42?). Det finns de som, liksom farisén Simon, söker Herren så att Han kan tänkas komma in i deras hus för att äta middag (Luk 7:36-50). Sedan finns det de som den Samariska kvinnan som Herren närmar sig till och med när de inte medvetet söker Honom (Joh 4). Bland alla dessa olika typer av människor, svarar Herren endast på dem som sökte omvändelse eller var redo att ta emot den.

- H.H. Påve Kyrillos VI
 
Viktoria.

Steg i tron 7

Tron är färskvara och det handlar ständigt om att tro nu. Kyrkans allmänna tro på Gud gäller i alla tider, men du och jag måste hålla vår tro levande genom att ständigt inhämta Guds löftesord i Bibeln och "äta av dem." Först  när vi tror på Guds löften kan de bli våra och gälla för oss personligen.
Trons baksida är otro. 
 
 
44 Jesus ropade: "Den som tror på mig, han tror inte bara på mig utan på honom som har sänt mig, 45 och den som ser mig, han ser honom som har sänt mig. 46 Jag är ljuset som har kommit till världen, för att ingen som tror på mig skall bli kvar i mörkret. 47 Om någon hör mina ord och inte håller dem, så dömer inte jag honom. Ty jag har inte kommit för att döma världen utan för att frälsa världen. 48 Den som förkastar mig och inte tar emot mina ord, han har en domare över sig: det ord som jag har talat skall döma honom på den yttersta dagen. 49 Ty jag har inte talat av mig själv, utan Fadern som har sänt mig har befallt mig vad jag skall säga och tala. 50 Och jag vet att hans befallning är evigt liv. Vad jag talar, det talar jag så som Fadern har sagt mig."
Joh 12:44-50
 
Viktoria.

Jesus ser dig

.
 
Gemenskap i Kristus får öknar att blomma! Och Jesus vill kliva in i ditt och mitt liv just där vi befinner oss, i vår vardag, mitt i matkön, bland kökskastrullerna, på vägen tilloch från dagis, skola eller fotfollsträningen eller där du sitter och läser detta inlägg vid din dator eller mobiltelefon.
 
Tack, Herre Jesus Kristus för Din närvaro bland oss!
 
Viktoria.

När Jesus kommer förändas livet

Vad händer i ditt liv när Jesus kommer in i ditt liv?
Jesus Kristus kommer en andra gång till jorden, men då för att besegra djävulen och döma människorna.
Jesus Kristus måste få gå in i ditt och i mitt liv för att Han ska låta oss lära känna Honom som;
Fredsfurste, Fridsfurste, Herren och Frälsaren av himlen och jorden. Tröstens Gud. Försoningsoffret.
Och Gud kan bara nå dig och det är där Jesus  vill kliva in i ditt liv och förändra det, till det bästa, för dig! Om du vill det...
 

 

1 Men det skall inte vara nattsvart mörker där ångest nu råder. I gången tid lät han Sebulons och Naftalis land vara föraktat, men i kommande dagar skall han ge ära åt trakten utmed havsvägen, landet på andra sidan Jordan,* hednafolkens Galileen. 2 Det folk som vandrar i mörkret skall se ett stort ljus, över dem som bor i dödsskuggans land skall ljuset stråla fram. 3 Det folk som du inte givit* stor glädje, låter du bli talrikt. De skall glädja sig inför dig, så som man gläds under skördetiden, så som man fröjdar sig när man delar byte. 4 Ty deras bördors ok, deras skuldrors gissel och deras plågares stav bryter du sönder liksom i Midjans tid. 5 Ja, varje stövel buren under stridslarm och varje mantel vältrad i blod skall brännas upp och förtäras av eld.
6 Ty ett barn blir oss fött, en son blir oss given. På hans axlar vilar herradömet, och hans namn är: Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig Fader, Fridsfurste. 7 Så skall herradömet bli stort och friden utan slut över Davids tron och hans kungarike. Det skall befästas och stödjas med rätt och rättfärdighet från nu och till evig tid. HERREN Sebaots nitälskan skall göra detta.
Jes 9:1-7
 
Tack, Herre Jesus Kristus!
 
Viktoria.

Livets Bröd. Joh 6:34-36

I går, i kyrkan, efter Gudstjänsten, bad en medsyster mig om förbön och jag har bett för henne sedan dess. I eftermiddags bad jag för henne och då inga mig Guds Heliga Ande att meddela henne Jesus kristus, den Uppståndnes möte med Maria från Magdala:

Jesus visar sig för Maria från Magdala

11 Maria stod utanför graven och grät. Och medan hon grät lutade hon sig in i graven. 12 Hon fick då se två änglar i vita kläder sitta där Jesu kropp hade legat, den ene vid huvudets plats, den andre vid fötternas. 13 Och de sade till henne: "Kvinna, varför gråter du?" Hon svarade: "De har tagit bort min Herre, och jag vet inte var de har lagt honom." 14 När hon hade sagt det, vände hon sig om och fick se Jesus stå där, men hon förstod inte att det var han. 15 Jesus sade till henne: "Kvinna, varför gråter du? Vem söker du?" Hon trodde att det var trädgårdsmästaren och sade till honom: "Herre, om det är du som har fört bort honom, så säg mig var du har lagt honom, så att jag kan hämta honom." 16 Jesus sade till henne: "Maria." Då vände hon sig om och sade till honom på hebreiska: "Rabbuni" - det betyder lärare. 17 Jesus sade till henne: "Rör inte vid mig, ty jag har ännu inte farit upp till Fadern. Men gå till mina bröder och säg till dem att jag far upp till min Fader och er Fader, till min Gud och er Gud." 18 Maria från Magdala gick då och berättade för lärjungarna att hon hade sett Herren och att han hade sagt detta till henne.
Joh 20:11-18
 
Jag ska meddela henne detta och hoppas att hon tar till sig detta hopp i Kristus.
 
Tack, Herre Jesus Kristus!
 
Viktoria.
 

Dagens Bibelcitat

 
Då sade Jesus till henne: " Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han(/hon) än dör, och den som lever och tror på mig skall aldrig någonsin dö. Tror du detta?"
Joh 11:25-26
 
Viktoria.

"Längtan efter Gud och förtröstan på honom."

 

1 En psalm av David när han var i Juda öken. 2 Gud, du är min Gud, tidigt om morgonen söker jag dig. Min själ törstar efter dig, min kropp längtar efter dig i ett torrt land som försmäktar utan vatten. 3 Jag söker dig i helgedomen för att se din makt och härlighet. 4 Ty din nåd är bättre än liv, mina läppar skall prisa dig. 5 Jag skall lova dig så länge jag lever, i ditt namn skall jag lyfta mina händer.
6 Min själ blir mättad av utsökta rätter. Med jublande läppar lovsjunger min mun, 7 när jag kommer ihåg dig på min bädd och tänker på dig under nattens timmar. 8 Ty du är min hjälp, under dina vingars skugga jublar jag. 9 Min själ håller sig till dig, din högra hand uppehåller mig.
Ps 63:1-9
 
Viktoria.

Väckelsebärarna

 
I kväll fick vi lov att be var för oss i egna hemmet, på grund av snöstormen här hon oss.
Det har gått bra, det med.
 
5 Ingen skall kunna stå dig emot i alla dina livsdagar. Så som jag har varit med Mose, så skall jag också vara med dig. Jag skall inte lämna dig eller överge dig. 6 Var stark och frimodig, ty du skall som arv åt detta folk fördela landet som jag med ed har lovat deras fäder att ge dem. 7 Ja, var stark och mycket frimodig så att du håller fast vid och följer all den undervisning som min tjänare Mose har givit dig. Vik inte av från den vare sig till höger eller till vänster, så skall du ha framgång vart du än går. 8 Låt inte denna lagbok vara skild från din mun. Tänk på den både dag och natt, så att du håller fast vid och följer allt som är skrivet i den. Då skall du lyckas i det du företar dig, och då skall du ha framgång. 9 Har jag inte befallt dig att vara stark och frimodig? Var då inte förskräckt eller förfärad, ty HERREN, din Gud, är med dig vart än du går."
Josua 1:5-9
 
 
Viktoria.

Dagens Bibelcitat

 
 
 
Jesus är den Gode herden och lovar oss;
"Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig. Jag ger dem evigt liv och de skall aldrig någonsin gå under, och ingenting skall rycka dem ur min hand."
Joh 10:27-28
 
 
Tack, Herre Jesus Kristus!
 
Viktoria.
 

Citat

 Jag läser den underbara boken; Eremitaget, av "en munk".  Igen.
Den kan man bara läsa ett kapitel i taget, för informationen och visheten den leverera måste smältas och berarbetas i några timmar innan man kan ta till sig nästa kapitel. Helt fantastisk bok som är skriven av en munk som inte ville ha välrdesn berömmelse, varken före eller efter sin död. Men sina tros erfarenheter ville ha dela med sig till människorna i välrden.
 
 
"Du måste längta efter att gripa om honom (Gud) i hans verklighet. Den eremit är att beklaga som låter sig nöja med människors glädjerop - till och med helgonens - hur sublimt de än må formulera sig. Vad han behöver är att äga det som utlöste sådana passionerade uttryck för hänförelse hos dem."
 
Tack alla mäniskor, levande och döda, som har vågat gå i Jesus fotspår och hållit ut i tron mitt under själens reningsprocess som inte kan ske annat än i den smältugn som Gud har förutbestämt.
 
 
Viktoria.

Advent/Ankomst

Vi går in i förväntans tid nu och väntar på att Gud ska bli människa och födas som Jesus Kristus till oss människor för vår Frälsning skull och för vår  försoning med Gud.
Tidigare började fastan i Den syrisk Ortodoxa Kyrkan inför Julhögtiden, Jesus födelsedag, den 1. december och avslutades med högmässa den 25 december. I modern tid har fastan kortats ned till tio dagar och den börjar den 15 december. Bönen och fastan håller oss nära Jesus Kristus, vår Herre och Frälsare.
 
Allt kommer från Gud, som har försonat oss med sig själv genom Kristus och gett oss försoningens tjänst. Ty Gud var i Kristus och försonade världen med sig själv. Han tillräknade inte människorna deras överträdelser, och han har anförtrott åt oss försoningens ord. Vi är alltså sändebud för Kristus. Det är Gud som förmanar genom oss. Vi ber å Kristi vägnar: låt försona er med Gud. Den som inte visste av synd, honom har Gud i vårt ställe gjort till synd, för att vi i honom skulle stå rättfärdiga inför Gud.
2 Kor 5:18-21 (Folkbibeln)
 
 
 
 
Viktoria.
 
 
 

RSS 2.0