Att lita på Gud

Att lita på Gud i svåra situationer kan vara väldigt svårt för hjärnan att acceptera eftersom Gud vill det som för hjärnan är omöjligt att förstå. Då Guds tankar är så mycket större och djupare än människans är det svårt att fatta att det omöjliga för hjärnan och människan är möjligt för Gud att genomföra för människans skull.

Jesus såg på dem och sade: " för människorna är det omöjligt, men inte för Gud. Ty för Gud är allting möjligt."
Mark 10:27

Jag ska återberätta en historia om en man som hamnade i en svår situation.

Jesaja var en bra bergsklättrare och van vid att trampa fel ibland, men han gav aldrig upp och kämpade vidare  tills han nådde upp till de mål han satte upp för sig.
Men en gång föll han när han hade nått ganska högt upp på ett berg. Jesaja tappade balansen och greppet om den kant han höll i och föll ner. Jesaja lät inte räddslan och ångesten lamslå honom, utan tänkte snabbt ut en räddningsplan för att överleva. Han såg efter en klippkant att hålla sig i och fick tag på en kant som han grep tag om och höll sig fast i men händerna och hängde med rsten av kroppen i luften.
Det var helt omöjligt för Jesaja att klättra upp eller ner på berget då klippkanten hängde utåt från själva berget och Jesaja hängde en bar bit ifrån berget och flera hundra meter från marken.

Jesaja var ensam såg långt han kunde seoch höra men han såg uppåt ropade ändå: Hjälp! finns det någon där uppe som kan hjälpa mig?
Efter andra ropet svarade Gud: Jag är här och ska hjälpa dig.
- Ja, Herre! skynda dig att rädda mig!
- Jesaja! Jag ska hjälpa dig, du kan lita på mig. Släpp nu taget om stenen Jesaja, Jag ska rädda dig.
En lång tystnad uppstod i samtalet mellan Gud och Jesaja och sedan ropade Jesaja: Hjälp! Finns det någon där uppe som kan hjälpa mig?



Viktoria.


Psalm 19

 

19 1För körledaren. En psalm av David.

2Himlen förkunnar Guds härlighet,
himlavalvet vittnar om hans verk.
3Dag talar till dag därom
och natt undervisar natt.
4Det är inte tal, det är inte
5men över hela jorden når de ut,
till världens ände deras ord.
Där har han rest ett tält åt solen,
6den liknar en brudgum som lämnar sin kammare,
en hjälte som gläds åt att löpa sin bana.
7Den stiger vid himlens ena ände
och når i sitt kretslopp den andra.
Ingenting är gömt för dess glöd.
8Herrens lag är utan brist,
den ger liv på nytt.
Herrens lära är sann,
den gör den oerfarne vis.
9Herrens påbud är rätta,
de ger hjärtat glädje.
Herrens befallningar är klara,
de gör blicken ljus.
10Herrens ord är rena,
de skall alltid bestå.
Herrens stadgar är sanna,
de är alla rättfärdiga,
11mer åtråvärda än guld,
än rent guld i mängd,
och sötare än honung,
än självrunnen honung.
12Genom dem blir din tjänare varnad,
att följa dem ger riklig lön.
13Vem känner sina fel?
Fria mig från synder jag inte vet om,
14men hindra mig också från öppet trots,
låt det inte få makt över mig!
Då är jag utan brist
och fri från svåra synder.
15Ta i nåd emot mina ord,
mitt hjärtas bön till dig,
Herre, min klippa, min hjälpare.


Viktoria.


 


Psalm 20:7-9

Den kristna tron är en levande tro. För mig är den min ständige och trygge följeslagare.

7
Nu vet jag att Herren ger seger åt sin smorde.
Han svarar honom från sin heliga himmel
och räddar med sin starka hand.
8Andra litar till vagnar och hästar,
men vi litar till Herrens, vår Guds, namn.
9De segnar ner och faller,
vi reser oss, vi håller stånd.

Att lita på Gud är en lång och många gånger svår process, men om jag visste vad Gud hade förberett för mig när jag började min väg mot herren skulle jag ha gett upp mig själv för länge sedan.

Viktoria.

Längtan efter Herren Jesus Kristus

Jag tänker på människorna i Norge och de som har fallit offer för ondskan där i samband med massmorden på okyldiga människor i Oslo och på Utöya. Det är ofattbart och så fruktansvärt att det är svårt att fatta att någon människa vill och kan utföra en sådan ondskefull handling.
Herre Jesus Kristus, ge dem av Din Frid och Kärlek.

Jag har varit i ett ickekristet land en tid och längtade så mycket efter Jesus Kristus. Jag förminde och upplevde Herrens närvaro i min själ men jag hade för mycket störande moment omkring mig och hade svårt att få egen, eller tyst tid för att umgås med Herren.

Min längtan efter Herren växte för varje dag och den fick mig att välja en tid på dygnet som var tyst; gryningen! Jag vaknade tidigt och samtalade med Herren i en befriande tystnad.
Jag hade inga behov av att be Herren om något men en stor längtan att tacka Honom för allt liv i Sin Skapelse och alla människor som Han har skapat till sin avbild. Och framförallt tackade jag Honom för att han älskar alla människor.

Min längtan efter Herren är inget nytt, men den brukar blomma upp då och då inom mig och gör mig uppmärksam på att Herren vår Skapare och Gud är en levande och närvarande Gud som alltid älskar oss och vill umgås med oss.
Så tackade jag också Gud, genom Jesus Kristus för hans Kyrka idag under Gudstjänsten i kyrkan, för Han finns i Sin Kyrka och välsignar den kristna gemenskapen.


Viktoria.

Samma mått av tro

Jag tror att Gud har tilldelat samma mått av tro till alla människor.  Men skillnaden är att alla människor inte är medvetna om den dyrbara skatt som Gud, vår Skapare har lagt ner i dem. Så här skriver Aposteln Paulus i Rom 12:3:

3
I kraft av den nåd jag har fått säger jag till var och en av er: ha inte för höga tankar om er själva utan tänk som man bör tänka, med självbesinning, så att var och en rättar sig efter det mått av tro som Gud har tilldelat honom.  Rom 12:3

För om alla vi människor var medvetna om vår tro på  Gud och Guds verk genom Jesus Kristus, skulle ingen gå omkring och tro sig vara bättre troende än andra och därmed förlita mera på sig själv än på Herren vår Gud. Gud är ju den samme, då, nu och i morgon, alltså kan tron på Honom endast vara sann eller tvivelaktig. Man kan möljigen tvivla mera och större, men Sanningen är bara en och inga halvsanningar finns i Honom.

Att rätta sig efter det mått av tro som Gud har tilldelat oss, innebär att tro och lita på Herren Jesus Kristus i alla väder och inte att förlita sig på tron i sig.

Viktoria.

RSS 2.0