Samma mått av tro

Jag tror att Gud har tilldelat samma mått av tro till alla människor.  Men skillnaden är att alla människor inte är medvetna om den dyrbara skatt som Gud, vår Skapare har lagt ner i dem. Så här skriver Aposteln Paulus i Rom 12:3:

3
I kraft av den nåd jag har fått säger jag till var och en av er: ha inte för höga tankar om er själva utan tänk som man bör tänka, med självbesinning, så att var och en rättar sig efter det mått av tro som Gud har tilldelat honom.  Rom 12:3

För om alla vi människor var medvetna om vår tro på  Gud och Guds verk genom Jesus Kristus, skulle ingen gå omkring och tro sig vara bättre troende än andra och därmed förlita mera på sig själv än på Herren vår Gud. Gud är ju den samme, då, nu och i morgon, alltså kan tron på Honom endast vara sann eller tvivelaktig. Man kan möljigen tvivla mera och större, men Sanningen är bara en och inga halvsanningar finns i Honom.

Att rätta sig efter det mått av tro som Gud har tilldelat oss, innebär att tro och lita på Herren Jesus Kristus i alla väder och inte att förlita sig på tron i sig.

Viktoria.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0