Guds plan

Gud använder även de ondas illvilliga motiv och handlingar  för att förverkliga sina planer för sin Skapelse:
 
En av dem, Kajafas, som var överstepräst det året, sade till dem: " Ni förstår ingenting. 
Ni fattar inte att det är bättre för er att en enda människa dör för folket än att hela folket går under."
Joh 11:49-50
 
Viktoria.

Tron prövas

Tron är Guds gåva till var och en men den blir levande bara genom att vi sätter det i arbete.
 Och tron prövas både av Gud och våra egna val men främst av satan.
Läs gärna Jobs bok så får du veta mera om varför fienden attackerar den troende med alla medel och att han får tillåtelse att ge sig på din tro.
Tron prövas därför att Gud har lagt sin skatt i trosbäraren och Han vill ha ovillkorligt "JA" från oss som vill tjäna Honom.
Det gör ont att prövas men smärtan blir uttragen och utan mål i sikte annars.
Den som tror måste våga släppa taget om sitt gamla jag och liv för att äga den ädla/rena tron som  Gud vill att vi ska ha så att vi uppnår vårt högre och rätta jag och träda in i Guds Rike.
 
Viktoria.

Jesus i ditt hjärta

 
 
Med Jesus födelse förhöll det sig på detta vis: Han är Gud själv som har tagit mänsklig skepnad därför att Han älskar människorna av hela sitt hjärta. Och en så mäktig och sann kärlek är oss given som betalning för vår skuld till Gud. Det är svårt att förstå det men vi behöver bara tro på det för det innehåller löfte om evigt liv.
 
Må Jesus Kristus födas i ditt hjärta natten till den 25 december, i Jesus namn!
 
Viktoria.

Allt har sin tid

 
 
 
 
"Det finns tillfällen att lyssna till Jesus och det finns tillfällen att arbeta för Honom."
 
Viktoria.

Gud upprättar

Samuels födelse

1 I Ramatajim-Sofim i Efraims bergsbygd bodde en man som hette Elkana. Han var son till Jeroham, son till Elihu, son till Tohu, son till Suf, en efraimit. 2 Elkana hade två hustrur. Den ena hette Hanna och den andra Peninna. Peninna hade barn, men Hanna hade inga. 3 Elkana gav sig år efter år i väg från sin stad för att tillbe och offra åt HERREN Sebaot i Silo, där Elis båda söner Hofni och Pinehas var HERRENS präster. 4 Den dag Elkana bar fram sitt offer brukade han ge sin hustru Peninna och alla hennes söner och döttrar var sin del av offret. 5 Men åt Hanna gav han en dubbelt så stor del, ty han hade henne kär, även om HERREN hade gjort henne ofruktsam. 6 För att göra henne upprörd brukade hennes medtävlerska retas mycket med henne, därför att HERREN hade gjort henne ofruktsam. 7 Detta pågick år efter år. Varje gång Hanna gick upp till HERRENS hus retades Peninna med henne på samma sätt. 
Nu grät Hanna och ville inte äta något. 8 Då sade hennes man Elkana till henne: "Hanna, varför gråter du? Varför äter du inte? Varför är du så ledsen? Är inte jag mer för dig än tio söner?" 9 Sedan de hade ätit och druckit i Silo, reste sig Hanna och gick till HERRENS tempel, där prästen Eli satt på sin stol vid dörren. 10 Hon var djupt bedrövad och började be till HERREN under häftig gråt. 11 Hon gav ett löfte och sade: "HERRE Sebaot, om du vill se till din tjänarinnas lidande och komma ihåg mig och inte glömma din tjänarinna utan ge henne en son, då skall jag ge honom åt HERREN för hela hans liv, och ingen rakkniv skall komma på hans huvud." 
12 När hon länge bad inför HERREN, gav Eli akt på hennes mun. 13 Hanna talade i sitt hjärta, och bara hennes läppar rörde sig, men hennes röst hördes inte. Då trodde Eli att hon var drucken. 14 Därför sade han till henne: "Hur länge skall du bära dig åt som en drucken? Se till att ruset går av dig!" 
15 "Nej, min herre", svarade Hanna, "jag är en hårt prövad kvinna. Vin och starka drycker har jag inte druckit, men jag utgöt min själ för HERREN. 16 Tag inte din tjänarinna för en dålig kvinna, det är på grund av min stora sorg och smärta som jag har talat ända till denna stund." 17 Då svarade Eli henne: "Gå i frid och må Israels Gud ge dig vad du har bett honom om." 18 Hon sade: "Låt din tjänarinna finna nåd för dina ögon". Så gick hon sin väg och tog sig mat och såg inte längre sorgsen ut. 
19 De steg alla upp tidigt följande morgon, och sedan de tillbett inför HERREN vände de tillbaka och kom hem till Rama. Elkana kände* sin hustru Hanna, och HERREN kom ihåg henne. 20 Hanna blev havande och födde en son, när tiden var inne. Hon gav honom namnet Samuel,* ty hon sade: "Av HERREN har jag begärt honom."

Hanna överlämnar Samuel åt Herren

21 När sedan Elkana med hela sitt hus gav sig i väg för att offra sitt årliga slaktoffer och sitt löftesoffer åt HERREN, 22 gick inte Hanna med utan sade till sin man: "Jag vill vänta tills pojken har blivit avvand. Då skall jag ta honom med mig och föra fram honom inför HERRENS ansikte och sedan låta honom stanna där för alltid." 23 Hennes man Elkana sade till henne: "Gör vad du finner bäst. Stanna tills du har avvant honom. Må bara HERREN uppfylla sitt ord." Så stannade hustrun hemma och ammade sin son, tills hon hade avvant honom. 
24 Men sedan hon hade avvant honom, tog hon honom med sig till HERRENS hus. Hon tog också med sig tre tjurar, en efa mjöl och en vinlägel. Hon förde honom in i HERRENS hus i Silo. Pojken var då ännu helt ung. 25 De slaktade tjuren och förde sedan fram pojken till Eli. 26 Hon sade: "Hör på mig, min herre, så sant du lever, min herre, jag är den kvinna som stod här bredvid dig och bad till HERREN. 27 Den här pojken bad jag om, och nu har HERREN gett mig vad jag begärde. 28 Därför vill jag nu ge honom tillbaka till HERREN. Så länge han lever skall han tillhöra HERREN." 
Och de tillbad HERREN där.
1 Sam 1:1-28
 
Viktoria.

Herren ger de nycklar vi behöver

 
 
 
12 Herren låter sitt ord förkunnas, stor är skaran av kvinnor som kommer med glädjebudet: 
13 "Härskarornas kungar flyr, de flyr, 
husmodern där hemma får dela bytet. 
Ps 68:12-13
 

Viktoria.

Högt pris

Alla troende kristna betalar ett väldigt högt pris för sin tro på att en är Herren och Frälsaren.
Avundssjukan är en giftig pil som fienden lockar människor att falla för.
Lögn och hat är fiendens andra steg att inge och lära ut sina medföljare.
Ondska och mord är fiendens mål mot den troende.
djävulen ger aldrig upp sin kamp om att locka den troende från Gud. 
Men Gud har besegrat satan och alla onda makter genom Herre Jesus Kristus död och uppståndelse från de döda.
Herren har vunnit seger för dig och för mig och för hela mänskligheten.
Herrens seger är vår först när vi tror på och har tagit emot Jedus Kristus som vår Herre och Frälsare.
Ja, priset är högt men segern är ett evigt liv med Herren. Den som inte betalar hela priset vinner inte heller segerpriset.
 
Viktoria.

Helig väntan

 
 
I väntan på att Jesus Kristus ska gödas i våra hjärtan ska vi lova och tacka Fader för Hans outsinliga Kärlek till mänskligheten och hela Skapelsen.
Ikväll var vi från Bönegruppen på bönemöte hos Leylas Bönegrupp i Södertälje för gemensam Lovsång och bön för våra Bönegrupper.
,Södertälje vårt folkgrupp, ledarna i kyrkan, för allla ungdomar och alla drabbade och nödställda och för hela kristenheten i Sverige.
Det är bra med samarbete och efter Juluppehållet ska vi fortsätta att ha gemensamma Bönemöten då och då.
Vår Böndgrupp har Julledigt fram till i januari 2014.
 
Tacka Herren med mig;
 
Tack Herre för att Du har kallat mig att samarbeta med Dig.
Tack att Du gör hela mig som ny så att jag duger att vittna om Dig.
Du vet allt min Gud och Skapare, Du vet att jag vill tjäna Dig. Därför ser Du till att jag gör Din vilja  i alla mina val.
Tack Herre för Din Heliga Ande dom Du har gett mig och dom Du ständigt uppfyller mig med. 
Tack Helige allsmäktige Gud för att Din ande i mig leder mig att göra Din vilja.
Amen.
Viktoria.
 

En är Herren

 
 
I dag hade vi i Bönegruppen möte hemma hos mig.  Det har varit en turbulent tid i Bönegruppen med svårigheter att hantera i gruppen, attacker från fienden, hån och allmän kritik och spydigheter från människor vi möter, men mest har det varit en god och välsignad termin.Därför att vi tror på Herren  och Han vägleder oss.
Sedan i augusti så har medlemmar i Bönegruppen slitits mellan våga ta steget fullt ut och leva i sin tro på Herren Jesus Kristus och att hålla sig kvar i den trygghet traditioner ger. Vi har ju blivit erjudna att hålla våra Bönemöten i kyrkan, dock har det varit på villkor som vi, den inre cirkeln inte kunnat lyda under och därav har vi tackat nej.
Naturligtvis är det jag som ansvarig för Bönegruppen som får mest kritik och glåpord men gruppen i sin helhet möter på motstnd av olika slag hela tiden.
 
Det var bara den inre cirkeln, vi är tre kvinnor som var samlade idag. Vi gick igenom målet för vår Bönegrupp och checkade av var vi står, vad vi vill och hur vi ska stärka varandra för att gå vidare och vara goda ledare för alla andra som vill lära känna Herren.
 
Vi tror på Herren, litar på att Han leder oss och alla som tror på Honom till sig och till Fadern och vi hoppas och förtröstar på Vår Herre och Frälsare, Jesus Kristus. Han är med oss och Han är större än oss och all morstånd vi möter, både den från de onda andemakterna och den som från människor som tillåter sig vara kanale för den ondes list och splittring.
 
Viktoria.

Tro

Jesus ropade: " Den som tror på mig, han tror inte på mig utan på honom som har sänt mig, och den som ser mig, han ser honom som har sänt mig.
Joh 12:44-45
 
Viktoria.

" Var inte rädd!"

 
 
 
Den som vet minst om ämnet skryter så högt att hans oväsen överröstar honom själv.
Lögnen är gratis och sprids som löpeld. Dess mål är att splittra, stjäla och förgöra.
Egoismen är herre över maktmissbrukarna. Girigheten är deras gud.
 
"Läs inte Bibeln! Sluta be öppet för människor! Sluta samlas och lovsjunga Jesus!
Sluta genast med att tolka Bibeln! Fråga prästen om allt! Ni skämmer ut er!"
 
Bara den som är rädd om sin maktposition vill ha kontroll över andra.
Bara den som är lat och omedveten lurar sig själv och följer strömmen.
Bara den som känner sig hotad vill trycka ner andra.
 
Men Herren har kallar alla att följa Honom, alla som vill och tror på Honom följer i Hans fotspår.
Alla som har fått smaka Herren vill tjäna Honom för att de älskar Honom tillbaka.
Vem kan då hindra den pånytt födde att följa Jesus?  Ingen!
 
 
Viktoria.

Ett samtal...

 
 
- Herre Jesus Kristus, vad skulle Du göra i mitt ställe?
- Jag skulle göra det jag gjorde för alla människor då jag vandrade med dem på jorden. Håll dig till Min Faders Ord i Bibeln sa vet du  vad du ska göra.
- Jag vill ha konktret information och vägledning av Dig för jag kan inte ens vara glad utan att Du är med mig. Hur ska jag hålla ut i tron och förtröstan på Dig, när verkligheten är den motsatta Ditt löfte till mig? Hjälp mig Herre att gå i denna väntans tid i tillit med Dig!
- Jag är med dig! Läs, hör och se Bibeln så håller du dig nära Mig och gör mina bud i ditt liv så ska Min Faders Heliga Ande lära, styrka och stötta dig att göra Min Faders vilja. Jag har bett för dig och Jag är med dig alla dagar intill tidens slut. Tro på mig och tro på Gud!
Jag är Vägen, Sanningen och Livet och Jag har gett mig själv till dig och till alla som tror på min Fader genom mig, så att ni ska få evigt liv.
- Herre, jag tror! Hjälp min otro!
- Var inte rädd. Jag är med dig, Jag ser, hör och älskar dig.
- Tack Herre Jesus Kristus för att Du Är den Du Är!
 
Viktoria.

Förbönskväll

 
Ikväll fick vi besök av tre kvinnor från den Bönegrupp i Södertälje.
Vi utbytte erfarenheter från kyrkans bemötande av oss som troende och bedjande Bönegrupper i i den syrianska kontexten.
Jag har bett om flera troendes förbön för vår Bönegrupp den senaste tiden för vi behöver det nu när vi är utsatta för attacker av onda makter.
Vi bad om Guds vilja i våra respektive liv och i våra respektive Bönegrupper.
Det var gott att dela Guds gemenskap med varandra.
Viktoria.

Håll ut i tro

 
När vet du att Du gör Guds vilja i dina val?
Hur vet Du vad Guds vilja är i ditt Liv?
Det finns frågor som du med säkerhet vet svaret på och det är bra. Sedan finns det teologiska och andliga frågor som Gud vill ge dug svaret på.
Men då krävs det att du är tyst och lyssnar på Guds röst i ditt hjärta.
I går kväll bad jag till Gud och samtalade med Herren Jesus Kristus samtidigt som jag läste i Johannesevangeliet och i tankarna planerade morgondagen.
Plötsligt insåg jag att allt jag höll på med blev halvhjärtligt och slutade med allt och påminde Herren om min senaste bön och tystnade i tanken för att höra Guds röst.
Och då ingav Guds Heliga Ande mig att vara uppmärksam på fiendens list.
Bönegruppen har varit hett samtalsämne inom folkgruppen och i båda församlingarna, mest har det handlat om att splittra oss förstås.
Senast idag fick jag flera samtal om varför jag inte tar med mig Bönegruppen och gör som de i kyrkan vill " för de vill ju att ni ska vara där och be", sa personen i fråga.
Vi litar på Herren och lyder Honom och vittnar om Honom och läser Bibeln. Och så länge Herren är med oss tjänar vi Honom i våra liv.
Den som har smakat på Herren kan aldrig gå tillbaka till sitt gamla liv och lyda människor och deras regler.
Tack Herre Jesus Kristus för att Du är med oss alla dagar intill tidens ände!
Matt 28:20
 
Viktoria.

Levande tro

 
Tron på Herren Jesus Kristus är levande och måste upplevas för varje steg/mål mot Gud.
Gud har ju gett alla människor samma mått av tro och samma förutsättning/styrka/mod att välja att tro på Honom.
Och för varje bönesvar får vi djupare tro på det specifika vi vill göra för Gud, i Jesus namn.
När vi får tro för något vi bett till Herren om eller något vi vill göra tillsammans med Gud så vet vi bara att Herren ska fullborda det och vi ska se det i vår verklighet.
Vår tro på Herren känns levande och rätt och verklig och ingenting kan rubba den. Ingen kan få oss att tvivla på Herrens löfte till oss.
Tack Herre Jesus Kristus för Ditt offer på korset!
Viktoria.

RSS 2.0