Jesus helar

 
Ikväll var vi i Alby på vår Bönemöte. Vi var tio kvinnor och ämnet var Helande.
Bibelställen hämtade jag från Rom 10:9-10, Luk 17:11-19, Luk 18:35-43 och Luk 19:1-10.
Det var en uppmuntrande och glädjefull gemenskap i Jesus namn ikväll.

Tack Herre Jesus Kristus för att Du är med ossi bönegruppen, och med alla som vill ha Dig!
 
Viktoria.
 

Jesus Kristus

J
 
 
esus Kristus tog ditt och mitt straff för att vi skulle gå fria och möta Fadern ansikte mot ansikte.
när förstod du denna sanning och lät den bli ditt liv?
 Hur använder vi vår frihet i Kristus?
 
Viktoria.
 

Tankar...

 
 
Livet är så komplex och tanken är fri.
sllt är relativt kan man tycka med tanke på att det som ansågs av massan som fel kan vara så rätt efter en tid...
Men Herren Är oföränderlig och alla måste vi välja att antingen är vi med eller mot Honom.
Däremellan är vi nedslagna soldater i Guds arme.
 
Viktoria

Guds Helige Ande verkar

 
Ikväll har vi ställt in mötet i Bönegruppen, på grund av att jag hade fått förhinder. Men jag smsade alla i gruppen att läsa Bibelstycket som jag hade planerat att vi skulle läsa högt och jag skulle prata över:
Luk 19:1-10.
 
Jag ringde den andra ansvariga på förening om att få ha vårt böneandakt där ikväll, och hon återkopplade med Moshe. Hon återkom till mig ganska snabbt och meddelade att föreningslokalen är upptagen denna kväll.
Jag accepterar deras beslut och förstår ders inställning mot Bönegruppen, eller kvinnokraften i Bönegruppen... Alla andra bönegrupper inom Den Syrisk Ortodoxa Kyrkan har mött och möter på minst lika stor motstånd, men vi ber för dem att de ska söka efter Jesus Kristus och om att Herren själv ska vägleda dem till sig.
 
 
Viktoria.
 
 

Herren ger oss Sin Frid!

Idag fick jag veta vad det var för hetsgt samtal som en syriansk man startade med Birgitta, precis när jag och två andra kvinnor var på ut från lokalen.
Han var väldigt aggresiv tydligen och pekade på Birgittas halssmycke en Menorah, ( sjuarmad ljussake, symbol i judendomen). Han varnade henne för "hennes" predikanter som hon drog till "våra föreningar för att stjäla medlemmar från våra kyrkor!", ska han ha skrikit åt henne.
 
Det är inget nytt att bli påhoppad som predikant, eller aktiv troende kristen. Men vi ber även för den mannen och de två kvinnor som höll med honom. En ansvarig från föreningen kom och lugnade ner mannen sedan.
 
Tack Jesus Kristus för att Du är Den Du ÄR!
 
Viktoria.

Jesus lever!

Ikväll var vi många syrianska kvinnor och män som bjöds in av en troende frikyrklig kvinna. Birgitta var med på vår bönegrupp i onsdags och bjöd oss att närvara på en bönekväll för andra syrianska kvinnor och män i syrianska föreningen i Norsborg. En predikant, Neil från USA är på besök i Sverige, genom hennes kyrka, Agape församlingen i Solna? och hon bjöd honom att predika Guds Ord och ha en helande förbönstid efteråt. Kvinnorna hade lagat god syriansk mat och goda bakelser som de bjöd alla på. Maten var väldigt god, kvinnorna och männen var nyfikna och förväntansfulla och Neil var bra predikant och mycket bra betjänare i Jesus namn. Han hade flera förebedjare med sig och alla bad bra helhjärtat och i tillit på att Herren vill hela alla sjuka som kommer till Honom. Människor törstar verkligen efter Herren! Flera blev berörda av Guds Helige Ande och tog emod Herren som sin Herre och Frälsare. Neil uppmuntrade oss alla att be Frälsningsbönen efter honom. Tack Herre för att Du sänder dina utvalda dit Du vet att de behövs!
Det var en underbar och berikande bönekväll! 
 
I onsdagskväll, medan vi bad fick jag ingivelsen av Guds Helige Ande att det finns många medsystrar som behöver hjälp att lära känna Herren Jesus Kristus. Och Han ingav mig att förstå att vi behöver ta Guds Ord till syrianska kvinnor i just denna förening. Och jag sa till kvinnorna i bönegruppen att jag ska be de ansvariga att få komma dit med Guds Ord och Bönegruppen till nu på onsdag.
I kväll frågade jag Moshe, den som ansvarar för lokalerna i föreningen om vi kan vara där i övermorgon. Han ska kolla upp om det är ledigt, men jag ska prata med den ansvariga för kvinnogruppen i föreningen så att hon kan bjuda in dem alla.
 
Fader George ringde upp mig i fredags och meddelade att de män som ansvarar för ungdomarnas aktiviteter i kyrkan har haft möte och tagit upp ämnet på nytt; att de vill att Bönegruppen ska hålla till i kyrkolokalerna.
På grund av flera omständigheter tackade jag nej för en tid framåt, då jag inte vill ta ett så viktigt beslut själv utan väntar på Herrens svar och vägledning i frågan. Vi har lagt Bönegruppen i Herrens händer och vi litar på att Han sänder oss dit Han vill och att Han alltid är med oss.
 
Tack Herre Jesus Kristus, för att Du Kallar oss och rör vid våra hjärtan!
 
Viktoria.

Du har tro

 
 
Tron är Guds gåva till oss. Men är din tro verksam idag? Har dy mera tro än tron på Att Gud finns och är Treenig?
Har du tro för alla Guds löften i Bibeln? Du måste förstås läsa/höra/se Bibeln för att lära dig vilka löften Gud har gett dig.
Gud vill ge dig sig själv. Men du måste ha tro för det först innan det blir verkligheten för dig.
 
Viktoria.

Känner du Job?

 
 
1 I landet Us levde en man som hette Job. Han var en from och rättsinnig man, som fruktade Gud och undvek det onda. 2 Han fick sju söner och tre döttrar. 3 Han ägde 7.000 får, 3.000 kameler, 500 par oxar och 500 åsninnor, dessutom tjänare i stor mängd. Han var mäktigare än någon annan i Österlandet. 4 Hans söner hade för vana att hålla fester i sina hem, var och en i tur och ordning. De sände bud och bjöd in sina tre systrar för att äta och dricka tillsammans med dem. 5 När en sådan omgång av festdagar hade avslutats, sände Job bud efter dem för att helga dem. Han steg upp tidigt på morgonen och offrade ett brännoffer för var och en av dem. Ty Job tänkte: "Kanske har mina barn syndat och i sina hjärtan förbannat Gud." Så gjorde Job varje gång.
Job 1-5

Viktoria.

Ät dig mätt på Livets Bröd

 
 
Ikväll var vi 13 personer, 12 kvinnor och en kille. Ämnet var " Priset att följa Jesus." och Bibelstycket hämtade jag från Luk 14:25-35. 
 
25 Stora skaror följde honom, och han vände sig om och sade till dem: 26 "Om någon kommer till mig och inte hatar sin far och sin mor, sin hustru och sina barn, sina bröder och systrar, ja, även sitt eget liv, så kan han inte vara min lärjunge. 27 Den som inte bär sitt kors och följer mig kan inte vara min lärjunge. 28 Om någon av er vill bygga ett torn, sätter han sig då inte först ner och beräknar kostnaden för att se om han har råd att slutföra bygget? 29 Annars, om han har lagt grunden men inte kan bygga färdigt, är det fara värt att alla som ser det kommer att håna honom 30 och säga: Den mannen började bygga men kunde inte slutföra bygget. 31 Eller vilken kung går ut i krig mot en annan kung utan att först sätta sig ner och överväga, om han med tio tusen man kan möta den som kommer emot honom med tjugo tusen? 32 Om han inte kan det, skickar han sändebud och ber om fred, medan den andre ännu är långt borta. 33 På samma sätt kan ingen av er vara min lärjunge, om han inte avstår från allt han äger.

34 Salt är bra, men om saltet mister sin sälta, hur skall man då göra det salt igen? 35 Varken för jorden eller gödselhögen duger det. Man kastar bort det. Hör, du som har öron att höra med."
 
Det var mycket intessant att lyfta fram den sanna och livslånga efterföljelsen, som går genom den trånga porten men leder till Jesus och det eviga livet med Honom.
 
Tack Herre Jesus Kristus för Din lydnad mot Din Fader!
 
Viktoria.

Gud har gett all en tro

 
 
14 Men hur skulle de kunna åkalla den som de inte har kommit till tro på? Och hur skulle de kunna tro på den som de inte har hört? Och hur skulle de kunna höra, om ingen predikar? 15 Och hur skulle några kunna predika, om de inte blev utsända? Det står skrivet: Hur ljuvliga är inte stegen av dem som förkunnar det goda budskapet.*

16 Men alla ville inte lyda evangeliet. Jesaja säger: Herre, vem trodde vår predikan?* 17 Alltså kommer tron av predikan och predikan i kraft av Kristi ord. 
Rom 10:14-17
 
 
Det är när vi vandrar med Herren Jesus Kristus och umgås med Honom i bön, samtal och lovsång och när vi får Ordet predikat för oss, ja då växer vår tro och aktiveras så att Gud kan förverkliga sina planer i vårt liv.
 
 
Viktoria.

S:TA Clara Kyrkan

 
Det var vacker bön för världens alla förföljda och drabbade kristna i Clara kyrkan. Efter 49 minuters Bibelläsning, bön och lovsång gick vi alla  drygt 600 människor på kyrkogården och gick efter en stund mot Mynttorget på Gamka stan. Tåget av människor var minst hundra meter lång och vi lyste upp gatorna med facklor. Demonstrationen var välplanerad och organiserades av demosyrstionsrdar och leddes genom stan av poliser som stod på olika poster och såg till att trafiken följde de tillfälligt nya omdirigeringarna.
Samtal pågick mellan människor hela vägen och alla berörde ämnet kristna och kristendom. Det var stort.
På mynttorget hälls det tal om mänskliga rättigheter och om hopp och stöd för våra drabbade och förföljda medsyskon runtom i världen.
kvällens gemenssmma aktion var inte bara till stld och bön gör  de kristna i Melllanöstern utan till kristna i världen som förföljs på olika sätt gör din tro på Herren Jesus Kristus.
 
Viktoria.
 

Clara Kyran

 
 
 
 
Viktoria.

Förbön

 
 
I eftermiddag ska de kristna samfunden i Sverige samlas i S:TA Clarà Kyrkan i Stockholm för att be tillsammans för Kristi Kyrka i Mellanöstern.
 
Tack Herre Jesus Kristus för att Du bär och bevarar Din Kyrka i världen.
 
Viktoria.

Gudslängtan!

 
 
 
 
Nådefulla Gudslängtan! Så mäktig du är i mitt liv,
dyrbarare än allt guld och all rikedom är du,
dyrbarare än livet självt är du när du verkar i mitt hjärta och i mitt liv.
 
Tack min Skapare och Gud för att Du är Den Du Är!
Du Kallar alla människor oavlåtligt och med lika stor och sann Kärlek,
Du ger inte upp hoppet om människan, fast vi går vilse både medvetet och omedvetet.
 
Herre, Jesus Kristus lär mig att lyssna oavlåtligt till Din röst,
Hjälp mig Herre att höra och göra Din Faders vilja, här och nu och för evigt.
Lär mig Herre gå i tron på Ditt löfte och hå blicken riktata mot Dig.
 
Viktoria.
 

Människan

 
 
Nyligen såg jag ett dokumentär om staden Florence på teve  och tycke mycket om ett uttryck som någon, minns inte namnet på, konstnär skrev under sitt konstverk.
Fresken förställer Treenigheten. Men 
under tavlan har konstnären huggit ut ett Skellefteå i marmor.
Betraktaren ska begrunda Fresken men bli påmind om sin egen varelse.
Texten lyder: "Jag var vad du är och du ska bli vad jag är"
Viktoria.

Jesus är svaret på livets mening!

 
 
 
 
Gud ordnar så att Hans vilja sker när det är rätt tid för Honom, för Hans utsända och för Hans utvalda mottagare.
Idag var det en sådan dag: jag var på rätt plats vid rätt tillfälle för att vittna om Guds Nådefulla Rike till två personer som mottog mitt mittvittnesbörd. Jag passade på att ge dem flera Bibelcitata och hänvisa till Herrens löften i Bibeln och till oss och toppade med Frälsningsbönen!
 
Det är bättre att en människa kommer till tro och tar emot Herren Jesus Kristus som sin Herre och Frälsare än att en död människa skulle väckas från de döda, bokstavligt talat.
 
Tack Herre Jesus Kristus för Din lydnad mot Din Fader!
 
Viktoria.

Gud svarar på din bön


En medyster som var en trogen medföljare i Bönegruppen i våras (hon har flyttat härifrån nu, men hon håller kontakt med flera av oss genom sms och Facebook) fick bönesvar idag och delade det med oss genom en annan medsyster och Anden gav henne detta Bibelställe att läsa:
 
Kämpa trons goda kamp, sök att vinna det eviga livet som du blev kallad till och som du bekände dig till genom att inför många vittnen avlägga den goda bekännelsen. 
1 Tim 6:12

Tack Jesus Krstus!
 
 

 
 
Ikväll hade vi utvärdering av det första året som Bönegrupp. Vi sjöng lovsånger och bad och därefert delade jag oss i tå grupper och fick ha samtal kring två frågor i gruppen för att sedan samtala om svaren och dela med varandra av av tankar och funderingar kring det troende liv i Kristus.
 
En medsyster som syntes ha blivit berörd av Guds Helige Ande förra onsdagen kom ikväll och det lyste om henne av glädje och nytt liv!
Hon berättade hur hon upplevde något som rörde vid hennes hjärta och det har hon bevarat i sitt hjärta som något dyrbart. All uppmuntrade henne att läsa dagligen i Bibeln och samtala med Herren.
Tack Herre för att Du rör vid hjärtan och ger dem nytt liv!
 
Viktoria.

Tack Gud!

16 Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. 17 Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom. 
Joh 3:16-17
Viktoria.

Vill du bli ett med Kristus?

 
 
15 Vi själva är visserligen judar till födelsen och inga hedniska syndare. 16 Men eftersom vi vet att människan inte förklaras rättfärdig genom laggärningar utan genom tro på Jesus Kristus, så har också vi satt vår tro till Kristus Jesus, för att vi skall stå som rättfärdiga genom tro på Kristus och inte genom laggärningar. Ty genom laggärningar blir ingen människa rättfärdig. 17 Men om vi genom att söka rättfärdigheten i Kristus visar oss vara syndare, skulle då Kristus stå i syndens tjänst? Nej, och åter nej! 18 Men om jag bygger upp igen det som jag har rivit ner, då står jag där som en överträdare. 19 Ty jag har genom lagen dött bort från lagen för att jag skall leva för Gud. Jag är korsfäst med Kristus, 20 och nu lever inte längre jag, utan Kristus lever i mig. Och det liv jag nu lever i min kropp, det lever jag i tron på Guds Son, som har älskat mig och utgivit sig för mig. 21 Jag förkastar inte Guds nåd. Om rättfärdighet kunde vinnas genom lagen, då hade Kristus dött förgäves.
Gal 2:15-21
 
Viktoria.
 
 

Bild

 

Gud är trofast!

15 Om ni älskar mig, håller ni fast vid mina bud. 16 Och jag skall be Fadern, och han skall ge er en annan Hjälpare, som alltid skall vara hos er, 17 sanningens Ande, som världen inte kan ta emot. Ty världen ser honom inte och känner honom inte. Ni känner honom, eftersom han förblir hos er och skall vara i er. 18 Jag skall inte lämna er faderlösa, jag skall komma till er. 19 Ännu en kort tid, och världen ser mig inte längre, men ni skall se mig, ty jag lever, och ni kommer att leva. 20 Den dagen skall ni förstå att jag är i min Fader, och att ni är i mig och jag i er. 21 Den som har mina bud och håller fast vid dem, han är den som älskar mig. Den som älskar mig skall bli älskad av min Fader, och jag skall älska honom och uppenbara mig för honom."
Joh 14:15-21
 

Viktoria.

Jesus befaller oss att missionera

 
16 De elva lärjungarna begav sig till det berg i Galileen dit Jesus hade befallt dem att gå. 17 Och när de såg honom, tillbad de honom, men andra tvivlade. 18 Då trädde Jesus fram och talade till dem och sade: "Jag har fått all makt i himlen och på jorden. 19 Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn 20 och lär dem att hålla *allt vad jag har befallt er. Och se, jag är med er alla dagar intill tidens slut.
Matt 28:16-20
 
 
 
 
Ikväll var det en medsyster som vittnade om Hur Herren Jesus Kristus har Frälst henne från sitt gamla liv och hur Han har botat henne från cancer. Hon fick sitt nya liv i Jesus för nio år sedan. Under samma år drabbades hon av cancer och behandlades för det. Efter fem år friskförklarades hon av läkarna och hon är lika frisk i kroppen idag. I Anden är hon är glädjefylld kvinna som gärna delar med sig av Guds stora Nåd.
Tack Herre för Dig i henne! Tack Jesus för vår gemenskap i Dig! Tack för att Du Är den Du Är!
 
Vi var 11 kvinnor som lyssnade och tackade Gud för att Han vill oss alla gott.
 
Viktoria.

Valet är ditt

 
Gud kallar oss att bli lika Jesus Kristus, men valet är vårt. Vad väljer vi göra?
Vem väljer vi att lyda?
Hur väljer vi att förvalta vårt liv, I Jesus namn eller i vårt eger?
 
 
43 Det finns inte något bra träd som bär dålig frukt, inte heller något dåligt träd som bär bra frukt. 44 Ett träd känner man igen på frukten. Inte plockar man väl fikon från tistlar eller vindruvor från törnbuskar? 45 En god människa bär fram det som är gott ur sitt hjärtas goda förråd, och en ond människa bär fram det som är ont ur sitt hjärtas onda förråd. Ty vad hjärtat är fullt av, det talar munnen.
Luk 6:43-45
 
Viktoria.
 

RSS 2.0