Gud vill ha en helig plats

Gud behöver en helig plats att uppenbara sig i idag som det var i Gamla Tstamentets tid och som det allatid kommer att vara.
Gud vill ha den  mest heliga platsen, som är människans kropp, för att uppenbara sig för dig och mig genom den. Sedan vill Gud ha  en kyrka, en byggnad eller ett hem som hålls helig av ledarna och de i sin tur undervisar människorna om hur man tillber Gud, tjänar Honom och lyder under Hans vilja, så att hela församlingen är villig att lyda Guds Ord i bön, undervisning och bibelläsning.
För att Gud ska uppenbara sig mitt ibland människorna, måste människorna vara villiga att ta emot Guds uppenbarelser och litar på att Gud är trofats.

Alla människor får vara med i Guds församling så som de är, men tecknet på att de är villiga att underordna sig guds vilja är att de omvandlas på djupet av sin person så att de blir till nya och bättre människor.
 I Gud filnns ingen lögn och ingen lögn kan tränga in i Gud heller.  Därför är det bara dem som är sann mot sig själv och mot Gud som kan ta emot Guds uppenbarelser.

Den heliga platsen måste skyddas mot djävulens splittring i alla dess listiga variationer och i alla tider. Vi ska inte utesluta någon enda som vill vara med i Guds församling, men vi ska göra individen delaktig i all undervisning, böneliv, Gudstjänstliv, kristen gemenskap och dela vår glädje i Kristus med henne/honom.
Det är Gud som är de troendes beskyddare, men de troende ska gräva där de står och göra själva jobbet i sin situation, resten sköter Herren.


Viktoria.

Drabbad av Guds Kärlek

Hur ska vi kunna älska Herren, när vi har förstått att Han älskar oss?
I sanningens namn så behöver vi bara upptäcka att vi är älskade av Gud, resten gör Herren själv i och med oss.
Gud låter välla Kärleken över oss och vi upptäcker den när vi tackar Gud för det som är bra och viktigt för oss. Det kan ske vid en bestämd tid, då vi minst förväntar det, men bara då vi är öppna mot Gud. Efter det Kärleks mötet med Gud så kommer du att bli förvandlad. Det är inte du, utan Guds Kärlek som driver dig till att ta emot Herren mer och mer i ditt liv och då drabbas du av Kärlekens kraft och frågar Herren vad Han vill att du ska göra för Honom.

Tidigare ville du ha alla bönesvar för din egen skull, men nu vill du ha bönesvar för att ge av dig till och för Herren.
Den stumhet och tristhet som uppstod inom dig innan du drabbades av Guds Kärlek är som bortblåst. Förut orkade du inte med att vara kristen eller gå i kyrkan, för det var tomt och det gav dig inget, men nu är du älskad och vill att fler och fler får lära känna Gud och bli drabbade av Hans Kärlek.

Guds plan har pågått från begynnelsen för dig och mig, för Gud hade oss som målgrupp redan då och i dag. Herren vill att vi ska bli drabbade av Hans Kärlek, för det är bara då vi kan ta emot Den Treenige Guden och fattar att Han älskar oss så överväldigande. Och då drabbas vi av att vilja släppa fram Guds Kärlek bland människorna som törstar efter Gudsgemenskap.

Aposteln Paulus skriver om Guds Kärlek till oss människor: Jesus Kristus;

1Därför vill jag, Paulus, Kristi Jesu fånge för er skull som var hedningar … 2ni har ju hört om Guds plan med den nåd han gav mig med tanke på er; 3genom en uppenbarelse avslöjades hemligheten för mig så som jag redan i korthet har skrivit. 4Och när ni läser det kan ni förstå att jag har fått insikt i hemligheten med Kristus. 5För människorna i tidigare släktled hade den inte avslöjats så som den nu har uppenbarats i anden för hans heliga apostlar och profeter: 6tack vare Kristus Jesus är hedningarna genom evangeliet arvingar som vi, tillhör samma kropp som vi och har del i löftet som vi. 7Och evangeliets tjänare har jag blivit genom den nådegåva som Gud ger mig med sin kraft och styrka. 8Jag, den allra obetydligaste av alla heliga, har fått denna nåd: att ge hedningarna budskapet om den outgrundliga rikedom som finns i Kristus 9och att upplysa alla om planen med den hemlighet som från världens början varit dold hos Gud, som har skapat allt. 10Nu skulle härskarna och makterna i himlarymderna genom kyrkan få kunskap om Guds vishet i hela dess mångfald. 11Detta var den avsikt med världen som han förverkligade i och med Kristus Jesus, vår herre. 12Genom honom och med den tillförsikt vi hämtar ur tron på honom kan vi frimodigt nalkas Gud.
Ef 3:1-12

Viktoria.

Lyssna och handla efter Guds Ord

Gud, min Gud! Tack att Du inte ger upp hoppet om mig.
Tack att Du Är den Du Är.

Det  gör väldigt ont att släppa taget om ens djupaste vanor.
De hade blivit en del av ens personlighet och har påverkat alla ens beslut.
Man blir grundligt lurad att tro på vanor och mönster och blir dess slav,
tlll den dangen vi släpper in och ger Guds Heliga Ande i vårt liv fullmakt att verka i, med och för oss.
När Guds Heliga Ande börjar arbeta med oss så spränger den väggar och portar av står och cement.

Guds Heliga Ande tar oss till nya platser i tanke, ord och gärningar och,
 uppfyller oss med mod, glädje och kraft att handla efter Guds vilja.
Tecknet för Guds Heliga Ande i vårt liv är att vi överväldigas av en längtan efter att vara nära Gud.
Andra tecken är att vi känner oss älskade, accepterade och godkända av Gud, vår Fader.
Längtan efter Herren blir så mäkting och levande att den driver oss till att höra, läsa och göra Ordet.
Även om din kropp inte skulle orka söka Gud bland människor i Guds Församlingar,
så kommer Anden att leda dig dit.

Det kommer att göra ont, och du kommer att kämpa motvilligt, mot att släppa taget om ditt slavok,
motvilligt ska du kämpa, därför att ett krig lär pågå i ditt sinne; vill jag verkligen detta?
var inte detta mitt Kall i Herren? Vad ska folk säga? Hur ska detta gå till?
och på samma gång så arbetar Herren med dig och styrker dig och öppnar ditt sinne för Guds kraft;
Vad vill Gud av mig? Vem ska jag tjäna?
Guds Heliga Ande upplyser dig om Guds vilja innan du hinner ställa flera frågor, därför att allt redan är klart för dig.

Guds Kärlek till oss driver oss att hitta Honom bland människor i världen, i Kyrkan och i kristenheten,
 för att dela med oss av den mäktiga Kärlek Han överöser oss med.
Det är Gus Kärlek som hjälper oss att släppa taget om vårt gamla liv och oss själva för att var nära Honom.
Det är därför Herren säger att du och jag måste födas på nytt av vatten och Ande för att få evigt liv:
" sannerligen, jag säger dig: den som inte blir född av vatten och ande kan inte se Guds Rike."
Joh 3:3

Viktoria.

RSS 2.0