Gud vill ha en helig plats

Gud behöver en helig plats att uppenbara sig i idag som det var i Gamla Tstamentets tid och som det allatid kommer att vara.
Gud vill ha den  mest heliga platsen, som är människans kropp, för att uppenbara sig för dig och mig genom den. Sedan vill Gud ha  en kyrka, en byggnad eller ett hem som hålls helig av ledarna och de i sin tur undervisar människorna om hur man tillber Gud, tjänar Honom och lyder under Hans vilja, så att hela församlingen är villig att lyda Guds Ord i bön, undervisning och bibelläsning.
För att Gud ska uppenbara sig mitt ibland människorna, måste människorna vara villiga att ta emot Guds uppenbarelser och litar på att Gud är trofats.

Alla människor får vara med i Guds församling så som de är, men tecknet på att de är villiga att underordna sig guds vilja är att de omvandlas på djupet av sin person så att de blir till nya och bättre människor.
 I Gud filnns ingen lögn och ingen lögn kan tränga in i Gud heller.  Därför är det bara dem som är sann mot sig själv och mot Gud som kan ta emot Guds uppenbarelser.

Den heliga platsen måste skyddas mot djävulens splittring i alla dess listiga variationer och i alla tider. Vi ska inte utesluta någon enda som vill vara med i Guds församling, men vi ska göra individen delaktig i all undervisning, böneliv, Gudstjänstliv, kristen gemenskap och dela vår glädje i Kristus med henne/honom.
Det är Gud som är de troendes beskyddare, men de troende ska gräva där de står och göra själva jobbet i sin situation, resten sköter Herren.


Viktoria.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0