Semester

Jag tar paus från min blogg en tid framöver.
 
Du som min följare kan fortfarande besöka min blogg och idissla de bästa inläggen. För Gud är Evig och Oföränderlig och Jesus Kristus är Herren och Frälsaren och Guds Helige Ande är Livgivaren nu och för alltid.
 
Viktoria.

En mammas kämpande tro

 
 
 
 
 
24 Sedan begav han sig därifrån och kom till Tyrus område. Där gick han in i ett hus. Han ville inte att någon skulle få veta det, men det kunde inte hållas hemligt. 25 En kvinna, vars dotter hade en oren ande, fick höra talas om honom, och hon kom genast och föll ner för hans fötter. 26 Det var en grekisk kvinna av syrisk-fenicisk härkomst. Hon bad att Jesus skulle driva ut den onde anden ur hennes dotter. 27 Jesus sade till henne: "Låt barnen först* få äta sig mätta. Det är inte rätt att ta brödet från barnen och kasta det åt hundarna." 28 Hon svarade honom: "Herre, hundarna under bordet äter också av barnens smulor." 29 Då sade han till henne: "För de ordens skull säger jag dig: Gå! Den onde anden har farit ut ur din dotter." 30 Och hon gick hem och fann barnet ligga på bädden. Den onde anden hade farit ut.
Mark 7:24-30
 
 
Viktoria.

Fortsätt att följa Jesus!

 
 
I kväll var vi 20? kvinnor, jag räknade inte och minns inte var alla satt, samlade tillsammans i båda Bönegrupperna i Södertälje.
Jag fortsatte min föreläsning om Guds Helige Ande och avslutade den i kväll.
Det var en fantastisk bönekväll, med lovsång och mycket  Bibelläsning.
Tack Herre för din närvaro mitt i bland oss!
 
Guds Helige Ande ingav mig att dela dessa Bibelverser med båda grupperna, tidigare idag.
 
12 Ty Guds ord är levande och verksamt. Det är skarpare än något tveeggat svärd och tränger igenom, så att det skiljer själ och ande, led och märg, och det är en domare över hjärtats uppsåt och tankar. 13 Inget skapat är dolt för honom, utan allt ligger naket och uppenbart för hans ögon. Och inför honom måste vi stå till svars.
Hebr 4:12-13
 
 
Viktoria.

Fortsätt tro på Jesus Kristus!

 
 
Ikväll var det inget Bönemöte. Vi har flyttat det till imorgon kväll.
Men vi har läst i Bibeln och samtalat med herren Jesus kristus, där vi befann oss.
 
12 Amen, amen säger jag er: Den som tror på mig skall utföra de gärningar som jag gör, och större än dessa skall han göra, ty jag går till Fadern. 13 Och vad ni än ber om i mitt namn, skall jag göra, för att Fadern skall bli förhärligad i Sonen. 14 Om ni ber om något i mitt namn, skall jag göra det.
Joh 14:12-14
 
 
Viktoria.
 

Nytt Liv

 
Gud skapar livet på nytt.
Viktoria.

Frälsningsbönen

 
 
 
9 Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren* och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst. 10 Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst.
Rom 9:9-10

Jesus är den sanna vinstocken

 
1 Jag är den sanna vinstocken, och min Fader är vingårdsmannen. 2 Varje gren i mig som inte bär frukt skär han bort, och varje gren som bär frukt rensar han, för att den skall bära mer frukt. 3 Ni är redan nu rena i kraft av det ord som jag har talat till er. 4 Förbli i mig, så förblir jag i er. Liksom grenen inte kan bära frukt av sig själv, utan endast om den förblir i vinstocken, så kan inte heller ni det, om ni inte förblir i mig. 5 Jag är vinstocken, ni är grenarna. Om någon förblir i mig och jag i honom, bär han rik frukt, ty utan mig kan ni ingenting göra. 6 Om någon inte förblir i mig, kastas han ut som en gren och torkar bort, och man samlar ihop sådana grenar och kastar dem i elden, och de bränns upp. 7 Om ni förblir i mig och mina ord förblir i er, så be om vad ni vill, och ni skall få det. 8 Min Fader förhärligas, när ni bär rik frukt och blir mina lärjungar.

9 Liksom Fadern har älskat mig, så har jag älskat er. Bli kvar i min kärlek. 10 Om ni håller mina bud, förblir ni i min kärlek, liksom jag har hållit min Faders bud och förblir i hans kärlek. 11 Detta har jag talat till er, för att min glädje skall vara i er och för att er glädje skall bli fullkomlig. 12 Detta är mitt bud att ni skall älska varandra så som jag har älskat er. 13 Ingen har större kärlek än att han ger sitt liv för sina vänner. 14 Ni är mina vänner, om ni gör vad jag befaller er. 15 Jag kallar er inte längre tjänare, eftersom tjänaren inte vet vad hans herre gör. Vänner kallar jag er, ty allt vad jag har hört av min Fader har jag låtit er veta. 16 Ni har inte utvalt mig, utan jag har utvalt er och bestämt om er att ni skall gå ut och bära frukt, sådan frukt som består, för att Fadern må ge er vad ni än ber honom om i mitt namn. 17 Och det befaller jag er att ni skall älska varan.
Joh 15:1-17
 
 
Viktoria.

Fortsättning följer

 
 
I kväll hade jag ansvaret för Andakten i Leylas Bönegrupp och jag föreläste om Guds helige Ande, som jag pålyste i förmiddags.
 
Vi var ca 25 kvinnor, unga och mitt i livet. De var ett intressant  ämne som väckte många frågor hos lyssnarna. Vi hann ta några av frågorna, men inte alla. Jag han bara en liten del av föreläsningen, så jag fortsätter att föreläsa nästa torsdag också, samma tid, samma plats.
 
Det är många som vill att våra respektive grupper ska besöka familjerna i hemmen och ha gemensam andakt. Vi besöker gärna alla familjer som ber oss att gå hem till dem med Herren Jesus Kristus.
Tack Guds Helige Ande att Du är med oss!
 
Viktoria.

Föreläsning

 
 
 
 
 
Godmorgon!
 
I kväll ska jag föreläsa  i Södertälje mellan klockan 19.00 - 21.00, i Svenska Missionskyrkans lokaler.
 
Fri entré!
Välkommen i Jesus namn!
 
Viktoria.

Mitt folk törstar efter Herren

 
 
i kväll var vi hemma hos vår medsyster Fehima. Hon hade samlat sina barn, barnbarn och goda vänner för att höra Guds Ord och få tröst i sorgen efter hennes man, deras far och morfar/farar, bror och vän, som gick bort för två veckor sedan.
Jag hade berättat för Leyla att vi skulle vara hemma hos Fehima i kväll och då ville hon och Selma var med oss. Det blev en trösterik och välsignad gemenskap i Kristus. Tack Herre för att Du är med oss. Vi var över 20 kvinnor unga och mit i livet. För många av dem var det första gången de var med i ett bönemöte men de var nyfikna och törstade efter att få veta mera om Vem Jesus Är och vad Han kan göra för alla människor.
 
Vi bad, sjöng lovsånger och Selma sjön den vackra Hymnen: "Han skingrar mörkret med sitt Ljus" på turkiska.
Jag och Leyla hjälptes åt med att förklara och utveckla Bibeltexterna och svara på de många frågorna som ungdomarna hade.
 
Vi läste Psalm 23:
 

Den gode herden

1 En psalm av David.
HERREN är min herde, mig skall intet fattas. 
2 Han låter mig vila på gröna ängar, han för mig till vatten där jag finner ro. 
3 Han vederkvicker min själ, han leder mig på rätta vägar 
för sitt namns skull. 
4 Om jag än vandrar i dödsskuggans dal, 
fruktar jag intet ont, ty du är med mig. 
Din käpp och stav de tröstar mig.

5 Du dukar för mig ett bord i mina ovänners åsyn. 
Du smörjer mitt huvud med olja och låter min bägare flöda över. 
6 Idel godhet och nåd skall följa mig i alla mina livsdagar, 
och jag skall bo i HERRENS hus evinnerligen.
 
 
Vi läste ur 1 Tess 4:13-17
13 Bröder, vi vill att ni skall veta hur det förhåller sig med dem som har insomnat, så att ni inte sörjer som de andra, de som inte har något hopp. 14 Eftersom vi tror att Jesus har dött och uppstått, så tror vi också att Gud skall föra fram dem som insomnat i Jesus tillsammans med honom. 15 Vi säger er detta enligt ett ord från Herren: vi som lever och är kvar till Herrens ankomst skall alls inte komma före de insomnade. 16 Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. 17 Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren. 18 Trösta därför varandra med dessa ord.
 
Och 1 Tess 5:1-11
1 Om tider och stunder, bröder, behöver vi inte skriva till er. 2 Ni vet själva mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. 3 När folk säger: "Fred och trygghet", då drabbas de av undergång lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda, och de slipper inte undan. 4 Men ni, bröder, lever inte i mörker, så att den dagen kan överraska er som en tjuv. 5 Ni är alla ljusets barn och dagens barn. Vi tillhör inte natten eller mörkret. 6 Låt oss därför inte sova som de andra utan hålla oss vakna och nyktra. 7 Ty de som sover, de sover om natten, och de som berusar sig är berusade om natten. 8 Men vi som hör dagen till, låt oss vara nyktra, iförda tron och kärleken som pansar och hoppet om frälsning som hjälm. 9 Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus. 10 Han har dött för oss, för att vi skall leva tillsammans med honom, vare sig vi är vakna eller insomnade. 11 Uppmuntra därför varandra och uppbygg varandra, så som ni redan gör.
 
 
Vi läste lite om Martha och Jesus i Joh 11:
17 När Jesus kom fram, fann han att Lasarus redan hade legat fyra dagar i graven. 18 Betania låg nära Jerusalem, ungefär femton stadier därifrån. 19 Många judar hade kommit ut till Marta och Maria för att trösta dem i sorgen över deras bror. 20 När Marta fick höra att Jesus hade kommit, gick hon ut och mötte honom. Men Maria stannade kvar hemma. 21 Marta sade till Jesus: "Herre, om du hade varit här, skulle min bror inte ha dött. 22 Men också nu vet jag att Gud kommer att ge dig vad du än ber honom om." 23 Jesus sade: "Din bror skall uppstå." 24 Marta svarade: "Jag vet att han skall uppstå vid uppståndelsen på den yttersta dagen." 25 Jesus sade: "Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör, 26 och var och en som lever och tror på mig skall aldrig någonsin dö. Tror du detta?" 27 Hon svarade: "Ja, Herre, jag tror att du är Messias, Guds Son, han som skulle komma till världen."
 

Och om Job: Job 1:6-22

Jobs första prövning

6 En dag hände det att Guds söner kom och trädde fram inför HERREN, och Åklagaren* kom också med bland dem. 7 Då frågade HERREN Åklagaren: "Varifrån kommer du?" Åklagaren svarade HERREN: "Från en färd utöver jorden där jag har vandrat omkring." 8 Då sade HERREN till Åklagaren: "Har du lagt märke till min tjänare Job? Ty på jorden finns ingen som är så from och rättsinnig, ingen som så fruktar Gud och undviker det onda." 9 Åklagaren svarade HERREN: "Är det utan orsak som Job fruktar Gud? 10 Har du inte på allt sätt beskyddat honom och hans hus och allt vad han äger? Du har välsignat hans händers verk, och hans boskapshjordar breder ut sig i landet. 11 Men räck ut din hand och rör vid allt som han äger. Helt säkert kommer han då att förbanna dig rakt i ansiktet." 12 HERREN sade till Åklagaren: "Nåväl, allt vad han äger är i din hand, men du får inte räcka ut din hand mot honom själv." Satan gick då bort från HERRENS ansikte. 
13 När sedan Jobs söner och döttrar en dag åt en måltid och drack vin i den äldste broderns hem, 14 kom en budbärare till Job och sade: "Oxarna gick för plogen, och åsninnorna betade i närheten. 15 Då slog sabeerna till och rövade bort dem, och folket slog de med svärd. Jag var den ende som kom undan för att berätta det för dig." 
16 Medan han talade kom ännu en budbärare och sade: "Guds eld föll från himlen och slog ner bland småboskapen och folket och förtärde dem. Jag var den ende som kom undan för att berätta det för dig." 
17 Medan denne talade kom ännu en budbärare och sade: "Kaldeerna ställde upp sitt manskap i tre avdelningar och överföll kamelerna och rövade bort dem, och folket slog de med svärd. Jag var den ende som kom undan för att berätta det för dig." 
18 Medan denne talade kom ännu en budbärare och sade: "Dina söner och döttrar åt en måltid och drack vin i den äldste broderns hem. 19 Då bröt en stark storm fram från öknen och tog tag i husets fyra hörn, och det rasade samman över folket, så att de dog. Jag var den ende som kom undan för att berätta det för dig." 
20 Då reste sig Job, rev sönder sin mantel, rakade sitt huvud och föll ner på marken och tillbad. 21 Han sade: 

"Naken kom jag ur min moders liv, och naken skall jag vända tillbaka dit. 
HERREN gav och HERREN tog. Lovat vare HERRENS namn!"

22 Vid allt detta syndade inte Job, han kom inte med någon anklagelse mot Gud.
 
Jag läste Frälsningsbönen och de som ännu inte tagit emot Herren Jesus Kristus som sin Herre och Frälsare bad efter mig och de tog emot Jesus som sin Herre och Frälsare. 
Tack Gud för att Du älskar människan så mycket att Du har gett oss Din Enfödde Son som är vägen till Dig i Ditt Rike!
 
Viktoria.
 

Korset

 
 
8 Se till att ingen rövar bort er med sin tomma och bedrägliga filosofi, byggd på mänskliga traditioner och stadgar och inte på Kristus. 9 Ty i honom bor gudomens hela fullhet i kroppslig gestalt, 10 och i honom är ni uppfyllda, han som är huvudet över alla makter och väldigheter. 11 I honom blev också ni omskurna, inte med människohand, utan med Kristi omskärelse, då ni avkläddes er syndiga natur 12 och begravdes med honom genom dopet. I dopet blev ni också uppväckta med honom genom tron på Guds kraft, han som har uppväckt honom från de döda. 13 Ni som var döda på grund av era överträdelser och er oomskurna natur, också er har han gjort levande med Kristus. Han har förlåtit oss alla överträdelser 14 och strukit ut det skuldebrev som med sina krav vittnade mot oss. Det har han tagit bort genom att spika fast det på korset. 15 Han har klätt av väldena och makterna och förevisat dem offentligt, när han på korset triumferade över dem.
Kol 2:8-15
 
Viktoria.

Korset

 
 
8 Se till att ingen rövar bort er med sin tomma och bedrägliga filosofi, byggd på mänskliga traditioner och stadgar och inte på Kristus. 9 Ty i honom bor gudomens hela fullhet i kroppslig gestalt, 10 och i honom är ni uppfyllda, han som är huvudet över alla makter och väldigheter. 11 I honom blev också ni omskurna, inte med människohand, utan med Kristi omskärelse, då ni avkläddes er syndiga natur 12 och begravdes med honom genom dopet. I dopet blev ni också uppväckta med honom genom tron på Guds kraft, han som har uppväckt honom från de döda. 13 Ni som var döda på grund av era överträdelser och er oomskurna natur, också er har han gjort levande med Kristus. Han har förlåtit oss alla överträdelser 14 och strukit ut det skuldebrev som med sina krav vittnade mot oss. Det har han tagit bort genom att spika fast det på korset. 15 Han har klätt av väldena och makterna och förevisat dem offentligt, när han på korset triumferade över dem.
Kol 2:8-15
 
Viktoria.

Tron kräver frimodighet

Det bästa med att vandra med Jesus är att vi får lära oss att efterlikna Honom mer och mer. Det är då befriande att vi lär oss att ha överseende med oss själva och andra.
Livet är vår egen läromästare; Gud använder andra människor för att dra oss närmare sig själv.
I söndags mötte jag en kvinna som var med sin man och några andra. Jag blev glad att se henne och sökte att få ögonkontakt för att hälsa och byta några ord. Hon såg mig men vände bort sitt ansikte och låtsades vara så lycklig med de hon gick med.
Tidigare skulle jag känna mig såra och undra varför hon bettede sig så konstigt eller fegt. Men denna dag förlät jag henne genast och bad Herren ge henne mod att våga stå för sin tro på Honom även inför andra som ännu inte tror på Herren Jesus Kristus.
 
Många är det som tror på Herren i hemlighet. Ännu flera är dem som tror på Herren och är öppet bekännande kristna tillsammans med andra likasinnade.
Det tar tid att våga stå för sin tro på Herren Jesus Kristus i en kontext där namnkristenhet är enklast och norm... men den som skäms för Herren är inget att ha för Gud.
 
8 Jag säger er: Den som bekänner mig inför människorna, honom skall också Människosonen bekänna inför Guds änglar. 
Men den som förnekar mig inför människorna skall bli förnekad inför Guds änglar.
Luk 12:8-9
 
Gud vill ha frimodiga tjänare och den som vill följa Jesus, ska Jesus själv lära vad frimodighet är.
 
 
Viktoria.

Den blinde vid Jeriko

 
Den som tror på Gud, genom Jesus Kristus släpper inte taget om Honom.
Den som tror på Herren Jesus Kristus ger inte upp, därför att det är Gud själv som bor i den troende och verkar.
 
 
35 När Jesus närmade sig Jeriko, satt en blind man vid vägen och tiggde. 36 Han hörde folk gå förbi och frågade vad som stod på. 37 Man talade om för honom att det var Jesus från Nasaret som gick förbi, 38 och då ropade han: "Jesus, Davids son, förbarma dig över mig!" 39 De som gick främst sade åt honom att tiga, men han ropade bara ännu mer: "Davids son, förbarma dig över mig!" 40 Jesus stannade och befallde att mannen skulle ledas fram till honom. När han kom frågade Jesus: 41 "Vad vill du att jag skall göra för dig?" Han svarade: "Herre, gör så att jag kan se." 42 Jesus sade till honom: "Du får din syn. Din tro har frälst dig." 43 Genast kunde han se, och han följde Jesus och prisade Gud. Och allt folket som såg det prisade Gud.
Luk 18:35-43
 
Viktoria.
 

RSS 2.0