Gud sänder sina utvalda...

 
En äldre kvinna i församlingen hade dött i måndags och det var aza i kyrkan i tisdags kväll och igårkväll. Flera kvinnor som var intresserade och nyfikna hade planerat att vara med oss på vårt bönemöte i gårkväll, men de kunde inte det... De är välkommna nästa onsdag.
 
Vi hade en ny medsyster, annars var vi, de som startat denna bönegrupp, samlade i Herrens namn och det var gott för våra själar.
 
Efter ett spontat samtal med styrelseordförandes fru, i tisdags, när jag själv var på aza i kyrkan om varför vi, denna Bönegrupp, ber i hemmen och inte i kyrkan. Hon lovade att ta upp frågan med sin man. En annan kvinna som deltog i samtalet lovade också att prata med sin man om frågan...
 
Frågan har väckts på nytt bland de som bestämmer i kyrkan... 
I går kallade odrförande mig till ett samtal och vår önskan om att få tillgång till ett bönerum en gång i veckan i kyrkbyggnaden ska åter distuteras.
 
Jag har bett alla i bönegruppen och några till om förbön och samtal med Herren i denna fråga, för vi behöver förbön. 
Jag vill be dig att be för oss du som följer mig i denna blogg, be om att Guds vilja ska ske i, för och med oss, nu och för alltid.
 
16 Se, jag sänder ut er som får mitt ibland vargar. Var därför listiga som ormar och oskyldiga som duvor. 17 Akta er för människorna. De skall utlämna er åt domstolar, och i sina synagogor skall de gissla* er. 18 Och ni kommer att föras inför landshövdingar och kungar för min skull, för att vittna inför dem och hedningarna. 19 Men när man utlämnar er,så bekymra er inte för hur ni skall tala eller vad ni skall säga. Det kommer att ges åt er i den stunden, 20 och då är det inte ni som talar, utan er Faders Ande kommer att tala genom er.
Matt 10:16-20
 

Viktoria.
 

Gud gör allting nytt

 
 
 
18 Tänk inte på det som har hänt, bry er inte om det som förr har varit. 
19 Se, jag gör något nytt. Redan nu visar det sig. 
Märker ni det inte? Jag skall göra en väg i vildmarken 
och strömmar i öknen.
Jes 43:18-19
 

Viktoria.

Jesus är frälsaren

Tack Herre, Jesus Kristus för att Du tar emot alla som vill ha Dig som sin Herre och Frälsare!
Idag kom en överlycklig kvinna fram till mig och berättade om sitt nya och frimodiga liv tillsammans med Herren Jesus Kristus!
Hon hade varit på en födelsedagsmiddag med sin stora släkt och utan "förvarning" började hon att vittna om Jesus i sitt liv för alla gäster och fortsatte, utan att låta sig nedslås av alla de uppklädda gästernas försök att tysta ned henne,  att berätta om allt gott som Gud gör i och med henne sedan hon började på på vår Bönegrupp.
 
Det var så roligt att se hennes sanna och frimodiga glädje! Tack Jesus Kristus för att DuKallar henne till Dig!
 
Saulus stannade några dagar hos lärjungarna i Damaskus, 20 och han började genast predika i synagogorna att Jesus är Guds Son. 21 Alla som hörde honom häpnade och sade: "Var det inte han som i Jerusalem ville utrota dem som åkallar detta namn? Och kom han inte hit för att gripa dem och föra dem till översteprästerna?" 22 Men Saulus fick allt större kraft och gjorde judarna som bodde i Damaskus svarslösa, när han bevisade att Jesus är Messias.
Apg 9:20-22
 
 
Viktoria.

Tacksamhet är en dyrbar gåva

 
 
Tack för lugnet min Herre, Jesus Kristus!
Tack för Din Frid Herre!
Tack för glädjen Jesus!
Tack för detta andrum min Gud och Skapare!
 
 
Viktoria.

Doktor

Jesus älskar Dig, även om du känner dig som det svarta fåret just nu.
 
Härom dagen hörde jag lite med ena örat på sena nyhetet på teve och uppfattade att författaren och komikern Jonas Gardell har blivit hedrad med en Doktorshatt i medicin, på grund av hans bok som filmatiserats och visades på SVT i höstas? jag har inte sett någon del av den teveserien, som hette " Torka aldrig tårar utan handskar" och handlade om AIDS på 80-talet i Sverige, men känner till den.
Jag har inte brytt mig om att forska mera i detta ämne. Han må vara värd alla heders-doktor-hattar i Sverige för sitt livs kamp, men jag anar att berömmelsen har en baksida också... För mig får han skämta bort allt och alla, men han har fel på många punter och då ska han motbevisas. För det är bara de godas tystnad som ger ondskan rätt...
 
Varför jag skriver om detta idag beror på att jag har varit på en föreläsning över hans senaste bok: Om Jesus, som kom ut 2009. Och ganska snart efter den föreläsningen . i höstas- skaffade jag en "protest"bok över samma bok. Föreläsningen var en "mot"föreläsning och hölls av en väl påläst präst och "mot"-boken är skriven av Seth Erlandsson, docent i Gamla Testamentets exegetik.
 
Jag har läst denna tunna bok i omgångar under några månader nu: Om Gud och Jesus, Gardells tankar i Bibelns och forskningens ljus.
Jag har inte läst någon av Gardells böcker, men Erlandsson lyfter fram många citat ur båda Gardells böcker, den första Om Gud ( 2003) och den andra Om Jesus ( 2009).
Jag tror att Gardell har lidit alla helvetets kval i sin kamp att hitta sig själv i sitt liv. Men jag kan omöjligt sätta mig in i hans lidande och tårar, utan bara känna medlidande med honom i hans lidande och vilsna själ.
 
Jag ogillar hans tillvägagångs sätt när han fullständigt monterar ner Jesus som Guds Enfödde Son och som Gud själv. Jag ogillar det därför att han gör det på ett naivt och barnsligt sätt som lätt kan motbevisas av varje troende och påläst Bibelvän. Men samtidigt tycker jag synd om gardell, som väljer att gå miste om Guds Frid i sitt liv.
 
Jag rekomenderar starkt att du skaffar Seth Erlandssons bok och sätter dig in i Gardells förvirrande tankar om Den Ende Levande Gud som kan förlåta alla våra synder och ge oss av Sin Frid, här och nu.
 
Guds Frid!
Viktoria.
 
 

För Gud är allting möjligt

 
 
Ikväll var ämnet Abraham och hans tro och Bibeltexterna hämtade jag från 1 Moseboken, Romarbrevet 4 och Hebreerbrevet 11.
Många frågor väcktes och samtalet blev lång efter att bönemötet var avslutad.
Det är gott att se förändring, frimodighet och levande tro hos flera av oss som var med från starten av denna Bönegrupp. Och det är roligt att Gud sänder nya sökare till vår grupp.
Tack Herre, Jesus Kristus för att Du är med oss och leder oss till Din Fader och vår Fader och lär oss att lyda Honom och göra Hans vilja.
 
Viktoria.
 

Frimodighet kräver tro

 

Allt är möjligt för den som tror.
 
5 Nästa dag samlades Stora rådets medlemmar i Jerusalem, både äldste och skriftlärda, 6 vidare översteprästen Hannas liksom Kajfas, Johannes och Alexander och alla som var av översteprästerlig släkt. 7 De förde fram apostlarna och började förhöra dem: "Genom vilken kraft eller i vilket namn har ni gjort detta?" 8 Då uppfylldes Petrus av den helige Ande och svarade dem: "Ni folkets rådsherrar och äldste, 9 eftersom vi i dag förhörs med anledning av en välgärning mot en sjuk man och tillfrågas hur han har blivit botad, 10 så skall ni alla och hela Israels folk veta att den här mannen står frisk framför er i kraft av Jesu Kristi, nasaréns, namn. Honom korsfäste ni, men Gud har uppväckt honom från de döda. 11 Jesus är stenen som ni byggnadsarbetare kastade bort, men som blev en hörnsten.* 12 Hos ingen annan finns frälsningen. Inte heller finns det under himlen något annat namn, som givits åt människor, genom vilket vi blir frälsta."
Apg 4:5-12
 

 
Tack Herre, Jesus Kristus!
 
Viktoria

Gud är barmhärtig

Den troende kristna människan är kallad av Gud att efterlikna Honom. Människan är kallad att vara barmhärtig mot sin nästa.
 
 
 
 
3 Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Fader. I sin stora barmhärtighet har han genom Jesu Kristi uppståndelse från de döda fött oss på nytt till ett levande hopp, 4 till ett arv som aldrig kan förstöras, fläckas eller vissna och som är förvarat åt er i himlen. 5 Med Guds makt blir ni genom tron bevarade till den frälsning som finns beredd och skall uppenbaras i den sista tiden.

6 Gläd er därför, om ni nu en kort tid måste utstå prövningar av olika slag. 7 Äktheten i er tro är långt värdefullare än guld som är förgängligt, fastän det håller provet i eld, och den tron skall visa sig bli till lov, pris och ära, när Jesus Kristus uppenbarar sig. 8 Honom älskar ni utan att ha sett honom, och fastän ni ännu inte ser honom, tror ni på honom och jublar över honom i obeskrivlig, himmelsk glädje, 9 då ni nu är på väg att vinna målet för er tro, era själars frälsning.
1 Pet 1:3-9
 
 
Viktoria.

Makbulas födelsedag

Idag firade vi Makbulas födelsedag tillsamans med all hennes personal. Det var trevligt och maten och tårtorna var väldigt goda.
Hon fick många presenter och favorit tårta att äta av idag och imorgon...
Makbula har sett framemot dagens festmiddag och vi klädde upp henne i festkläder och hon strålade av glädje. Ibland förstår man att njuta av livets små händelser...
Alla är vi glada men ramförallt tacksamma att Makbula har varit frisk från olika infektioner det senaste året.
 
Tack Jesus för Makbula och allt hon har lärt oss. Ingen som har jobbat med henne har varit oberörd av hennes viljestyrka, starka persolighet och glädje över att leva.
Min syster Makbula.
 
Viktoria.
 

Människor törstar efter Herren

 
Tack Herre, Jesus Kristus, för alla de som törstar efter Dig!
Idag blev böngruppen kallad att be i ett nytt hem. Vi ändrade våra planer och gick till denna familj som verkligen längtar efter att få möta Herren i sitt liv.
Ämnet var " Följa Jesus"  och Gud var närvarande med oss, amen.
Vi var tio personer som samlades i Jesus namn och det var väldigt upplyftande, god och längtansfull gemenskap.
Tack Jesus!
Viktoria
 

Är Herren, Jesus Kristus din caoch?

Detta är ett ord till dig som följer mig i min blogg. Gud kallar dig till sig därför att Han älskar dig och vill dig allt gott i detta liv och i det eviga livet, som han har gett dig geonom att offra Sin Enfödde Son för all din skuld och synd, för att du ska stå syndfri inför Gud. 
 
Vill du alltid ha Herren som ditt livs caoch?
Sök Honom då i Bibeln och i livet, för han vill vara din vän för alltid.
 
Herren, Jesus Kristus lovar dig: "Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör, och den som lever och tror på mig skall aldrig någonsin dö. Tror du detta?"
Joh 11:25-26
 
 
Guds Frid!
Viktoria.
 

Psalm 34

 
 
5 Jag sökte HERREN och han svarade mig,
ur all min förskräckelse räddade han mig.
6 De som ser upp till honom strålar av fröjd,
deras ansikten behöver ej rodna av blygsel.
7 Här är en betryckt som ropade och HERREN hörde honom,
han räddade honom ur all hans nöd.
8 HERRENS ängel slår sitt läger omkring dem som fruktar honom,
och han befriar dem.
9 Smaka och se att HERREN är god. Salig är den människa
som flyr till honom.
10 Frukta HERREN, ni hans heliga, de som fruktar honom lider ingen brist.
11 Unga lejon lider nöd och hungrar, de som söker HERREN saknar ej något gott.
Ps 34:5-11
 
 
Viktoria.

Gud ÄR

 
Guds Helige Ande ingav mig den översta meningen i denna vers hos profeten Hosea, i eftermiddags medan jag såg ett teveprogram. Det var en munk och en biskop som samtalade om allt för många Bibelstycken att de själva tappade tråden flera gånger om under den korta stund jag lyssnade på dem. Jag ville kasta mig på telefonen och tillrättavisa dem, men fick istället denna ingivelse och upplevde Guds närvaro så intensivt att jag kände Guds rörelse i mitt hjärta och lyssnade på Herrens förmaning om att "ha tålamod, håll dig nära mig."
 
Michelangelo
 
 
6 Mitt folk går under i brist på kunskap.
Eftersom du har förkastat kunskap, skall också jag förkasta dig,
så att du inte längre är min präst. Du glömde din Guds undervisning,
därför skall också jag glömma dina barn.
Hos 4:6
 
 
Viktoria.

Tack Jesus!

 
 
Tack Jesus, för bönesvar!
 
Viktoria.

Frimodighet i Herren

 
Jag har lite svårt att blogga från mobilen.
Men jag ska försöka ikväll.
i min ålder blir bokstäverna mindre och mindre för varje år...
Igår kväll hade jag födelsedagsmiddag efter bönemötet och jag var väldigt stressad och trött. Bönemötet var ett gott andrum att vila i både för min kropp och min själ.
Ämnet var :" Synd och skam." 
Bibelställana hanlade om Herrens möte med systrarna Marta och Maria. Det blir mer och mer glädjerikt och lärorikt att mötas över Herrens Ord. Tack Herre, Jesys Kristus!
Guds Frid!
Viktoria.

"Det gör ont i mitt hjärta"

Gud, jag litar på Dig,
Herre, jag förtröstar på Dig.
Jag vet att Du vet, ser och känner allt och alla,
och därför ska jag inte göra Ditt jobb i min tid.
Jag ska invänta Din tid, då Du vill att jg håller mig nära Dig.
Jag litar på Dig, Herre, min Gud och Skapare,
och därför ska jag besegra mitt eget iver så att jag inte tjänar mig själv,
utan tjänar Dig i allt jag gör.
Jag längtar och brinner av iver att göra Dig mera känd bland det folk,
som Du har Kallat mig till.
Jag ser hur murarna byggs ännu högre mellan människor och Dig,
men jag vet också att Du ser och vet om detta, och jag inväntar Dtt sändningsord.
Jag lider med alla de som längtar efter en frid och en mening med livet,
för de vet inte längre hur de ska finna det. De tror inte att Du är Källan till det.
Jag lider med dem därför att seder och bruk, traditioner och överhetens lag har förslavat dem.
De har sin skuld i det, det vet jag och det vet Du, Herre Jesus Kristus.
Därför ska jag inte springa dit för Dig, jag litar på Dig och väntar på Ditt verk.
 
 
Viktoria.

Gud vill ha relation med människan

Gud har själv sagt: Jag skall aldrig lämna dig eller överge dig.*( 5 Mos 31:6 ) Därför kan vi frimodigt säga:

Herren är min hjälpare, jag skall inte frukta.
Vad kan en människa göra mig?
Hebr 13:5-6
 
 

Viktoria.

Symeon tar emot Herren

Idag var det Kyndelmässodagen enligt kyrkokalendern/året. Det infaller alltid på den 2. februari i den Syrisk Ortodoxa Kyrkan och firas fortfarande även om det infaller på en vardag eller lördag, som i år som inföll i lördags och firades i vår kyrka och i många andra församlingar.
Jag var på två Gudstjänster om samma predikotext, en i går och en idag och i båda predikningarna handlade det om den berömde Symeon som väntade på att möta Israels Frälsare i närmare 200? år.
Fader Georg läste hela stycket och vi fick höra om profetissan Hanna Fanuels dotter och hennes mission utanför Temlet. Men själva predikan var som den jag hörde idag; Symeon och hans väntan på Herren.
Enligt legenden var Symeon en av de 72 (avrundad till 70 och därav namnet Sptuaginta som betyder sjutio) lärda som fick äran att översätta Torah från hebreiska till grekiska, den så kallade Septuaginta. Översättning beställdes av någon kejsare i början av 200-talet i Alexandria i egypten.
De 72 lärdas översättning överrenstämde utomordenligt bra när den var avslutat. Men när Symeon kom fram till Jesaja 7:14 tvivlade han på att Jesaja verkligen hade hört rätt från Gud. Han tvivlade på Gud och misstrodde profeten och då "straffades" (eller välsignades, skulle jag vilja uttrycka det) han med att leva kvar i kroppen tills den dagen han fick möta jungfrun och Frälsaren.
 
Därför skall Herren själv ge er ett tecken: Se, jungfrun skall bli havande och föda en son och hon skall ge honom namnet Immanuel. (= Gud med oss).
Jes 7:14
 
Läs hela stycket om när Symeon och Hanna möter och tar emot Herren:

Jesus bärs fram i templet

22 När tiden för deras rening var förbi, den som var föreskriven i Mose lag, förde de honom upp till Jerusalem för att bära fram honom inför Herren, 23 som det var befallt i Herrens lag: "Varje förstfödd son som öppnar moderlivet skall räknas som helgad åt Herren."* 24 De skulle även offra ett par turturduvor eller två unga duvor, enligt Herrens lag.
25 På den tiden fanns i Jerusalem en man som hette Simeon. Han var rättfärdig och gudfruktig och väntade på Israels tröst, och den helige Ande var över honom. 26 Och av den helige Ande hade han fått den uppenbarelsen att han inte skulle se döden, förrän han hade sett Herrens Smorde.* 27 Ledd av Anden kom han till templet, och när föräldrarna bar in barnet Jesus för att göra med honom som det var sed enligt lagen, 28 tog han honom i sina armar och prisade Gud och sade:
29 "Herre, nu låter du din tjänare sluta sina dagar i frid, så som du har lovat. 30 Ty mina ögon har sett din frälsning, 31 som du har berett att skådas av alla folk, 32 ett ljus som skall uppenbaras för hedningarna och en härlighet för ditt folk Israel."
33 Hans far och mor förundrade sig över det som sades om honom. 34 Och Simeon välsignade dem och sade till hans mor Maria: "Se, denne är satt till fall och upprättelse för många i Israel och till ett tecken som blir motsagt. 35 Ja, också genom din själ skall det gå ett svärd. Så skall det bli uppenbarat vad många människor tänker i sina hjärtan."
36 Där fanns också en profetissa, Hanna, Fanuels dotter, av Asers stam. Hon hade kommit upp i hög ålder. I sju år hade hon levt med sin man från den tid hon var jungfru, 37 och hon var nu änka, åttiofyra år gammal. Hon lämnade aldrig templet utan tjänade Gud med fastor och böner natt och dag. 38 Just i den stunden kom hon fram och prisade Gud och talade om honom för alla dem som väntade på Jerusalems frälsning.
39 Sedan de hade fullgjort allt som var föreskrivet i Herrens lag, vände de tillbaka till sin hemstad Nasaret i Galileen. 40 Och pojken växte till och fylldes av kraft och vishet, och Guds välbehag vilade över honom.
Luk 2:22-39
 
Trevlig läsning!
Viktoria.

RSS 2.0