Job höll ut i tron på Gud

 
 
Ikväll var ämnet Job och Jobs  bok. Det var intressant och givande för oss alla.
 
 
6 En dag hände det att Guds söner kom och trädde fram inför HERREN, och Åklagaren* kom också med bland dem. 7 Då frågade HERREN Åklagaren: "Varifrån kommer du?" Åklagaren svarade HERREN: "Från en färd utöver jorden där jag har vandrat omkring." 8 Då sade HERREN till Åklagaren: "Har du lagt märke till min tjänare Job? Ty på jorden finns ingen som är så from och rättsinnig, ingen som så fruktar Gud och undviker det onda." 9 Åklagaren svarade HERREN: "Är det utan orsak som Job fruktar Gud? 10 Har du inte på allt sätt beskyddat honom och hans hus och allt vad han äger? Du har välsignat hans händers verk, och hans boskapshjordar breder rakt i ansiktet." 12 HERREN sade till Åklagaren: "Nåväl, allt vad han äger är i din hand, men du får inte räcka ut din hand mot honom själv." Satan gick då bort från HERRENS ansikte.
13 När sedan Jobs söner och döttrar en dag åt en måltid och drack vin i den äldste broderns hem, 14 kom en budbärare till Job och sade: "Oxarna gick för plogen, och åsninnorna betade i närheten. 15 Då slog ut sig i landet. 11 Men räck ut din hand och rör vid allt som han äger. Helt säkert kommer han då att förbanna dig sabeerna till och rövade bort dem, och folket slog de med svärd. Jag var den ende som kom undan för att berätta det för dig."
16 Medan han talade kom ännu en budbärare och sade: "Guds eld föll från himlen och slog ner bland småboskapen och folket och förtärde dem. Jag var den ende som kom undan för att berätta det för dig."
17 Medan denne talade kom ännu en budbärare och sade: "Kaldeerna ställde upp sitt manskap i tre avdelningar och överföll kamelerna och rövade bort dem, och folket slog de med svärd. Jag var den ende som kom undan för att berätta det för dig."
18 Medan denne talade kom ännu en budbärare och sade: "Dina söner och döttrar åt en måltid och drack vin i den äldste broderns hem. 19 Då bröt en stark storm fram från öknen och tog tag i husets fyra hörn, och det rasade samman över folket, så att de dog. Jag var den ende som kom undan för att berätta det för dig."
20 Då reste sig Job, rev sönder sin mantel, rakade sitt huvud och föll ne
 
 
r på marken och tillbad. 21 Han sade:

"Naken kom jag ur min moders liv, och naken skall jag vända tillbaka dit.
HERREN gav och HERREN tog. Lovat vare HERRENS namn!"

22 Vid allt detta syndade inte Job, han kom inte med någon anklagelse mot Gud.
 
Job 1:6-22
 
Viktoria.
 

Herrens löften

 
Guds Ord är levande och Hans löften är sanna. Gud tar inte tillbaka sina löften till människorna:
 
 Låt oss orubbligt hålla fast vid hoppets bekännelse, ty den som har gett oss löftet är trofast.       
Hebr 10:23
 
 Vi måste "äta" Guds Ord för att vilja låta oss förvandlas av dem.
 
 
20 Se, jag står vid dörren och klappar på. Om någon hör min röst och öppnar dörren, skall jag gå in till honom och hålla måltid med honom och han med mig. 21 Den som segrar skall få sitta hos mig på min tron, liksom jag själv har segrat och sitter hos min Fader på hans tron. 22 Den som har öron må höra vad Anden säger till församlingarna.
Upp 3:20-21
 
Viktoria.

Jesus Kristus!

 
Gud, min Skapare och Fader! Tack för att Du är Du! Tack för att Du har gett mig Din Enfödde Son som tagit på sig all min och världens synd och gjort oss skuldfria inför Dig Fader! Tack att Du har gett löftet till oss som tagit/tar emot Din Son som vår Herre och Frälsare och tror på att Du har väckt Honom från de döda, att vi får evigt liv tillsammans med Dig. Rom 10:9
Jesus Kristus! Tack att Du har gett mig rätten att vara Din Faders dotter! Och tack för att Du ger samma rätt till alla som tror på Dig!
Joh 1:12
 
Att ha blicken på Jesus Kristus vår Herre och Frälsare innebär att lita på Honom och låta Honom bära alla våra bördor. Jag älskar Dig, Jesus Kristus, min Herre och Frälsare! Tack för att Du är så nära mig och befriar mig från alla plågor! Tack Herre, för att Du bär alla vår smärta och ger oss Din Frid istället! Tack Herre, för att Du älskar oss och bär fram oss till Din Fader! Du ensam blir bönhörd därför att Du löd Din Faders vilja till punkt och pricka. Tack för Din lydnad Jesus!
Ju längre tid, eller ju mera jag lär känna min Herre och min Gud, desto mera förstår jag att jag har blivit skapad till Guds avbild av Kärlek och godhet för att Gud vill bli mera känd för de människor omkring mig...och några till!
 
Viktoria.

Hålla ut i tro

Stå ut med motgångar lär de flesta människor göra flera gånger om i livet och överleva, men vi som tillhör Jesus Kristus är Kallade och ämnade att hålla ut i tron på att Jesus Kristus är vår Herre och Frälsare och att Gud har uppväckt Honom från de döda för att ge oss egivgt liv. Läs gärna Rom 10:9
 
Apropå mitt inlägg igår så vill jag koppla till Jesus råd undervisning och löfte till var och en av ostt troende som får lida i världen för vår tro på Honom.
 
 
 
18 Om världen hatar er, skall ni veta att den har hatat mig innan den hatat er. 19 Om ni vore av världen, skulle världen älska er som sina egna. Men ni är inte av världen, utan jag har utvalt er och tagit er ut ur världen. Därför hatar världen er. 20 Kom ihåg vad jag har sagt: tjänaren är inte förmer än sin herre. Har de förföljt mig, skall de också förfölja er. Har de bevarat mitt ord, skall de också bevara ert ord. 21 Men allt detta kommer de att göra mot er för mitt namns skull, därför att de inte känner honom som har sänt mig. 22 Om jag inte hade kommit och talat till dem, skulle de inte ha synd, men nu har de ingen ursäkt för sin synd. 23 Den som hatar mig hatar också min Fader. 24 Om jag inte bland dem hade gjort sådana gärningar som ingen annan har gjort, så skulle de inte ha synd. Men nu har de sett dem och har hatat både mig och min Fader. 25 Så skulle det ord uppfyllas som står skrivet i deras lag: De har hatat mig utan anledning.* 26 När Hjälparen kommer, som jag skall sända er från Fadern, sanningens Ande, som utgår från Fadern, då skall han vittna om mig. 27 Också ni skall vittna, eftersom ni har varit med mig ända från början.
Joh 15:18-27
 
Guds Frid!
 
Viktoria.
 

Ha tålamod

Vi människor har av naturliga, läs egoistiksa, skäl mycket bråttom när vi vill ha bönesvar och mirakel av Herren.
Vi glömmer att Gud älskar våra fiender lika mycket som han älskar oss, oavsett vem du är eller vad du har gett upp för att tjäna Gud, så älskar Gud dina fiender med samma mått kärlek som Han älskar dig. Enda skillnaden kan möjligen vara att du är medveten om och lever av Hans kärlek och därför är du bättre eller villigare tjänarinna än din fiende som inte känner Gud ännu.
 
Idag blev jag påhoppad, kränkt, hånad, hotad och allmänt förlöjligad för min kristna tro och för vår bönegrupp. Det var obehagligt, men inget nytt och absolut inte mer än vad vår Herre, Jesus Kristus, eller någon annan av han efterföljare fick -och än idag- får utstå för att de tror på en levande Gud.
 
Jag förtröstar och litar på Gud. Herren har Kallat mig och är med mig och sänder mig dit Han vill göra Faderns vilja mera känd och jag vill lyda och tjäna Honom, amen. Han som har Kallat mig är också var trofast och trösterik källa där jag kan dricka mig mätt av Hans Nåd, Frid, Kärlek, Tålamod och Vishet.
Det är inte lätt eller enkelt, tvärtom är det väldigt jobbigt och smärtsamt ibland att vara troende kristen i en kontext som tycks ha övergett stora delar av de grundpelare som urkyrkan stod på: Bibeln, Bönen, Brödra/Syskongemenskapen och Brödbrytelsen.
Hotet från det världs tillvända samhället och den egnaegoismen är mycket lättare att segra över än hotet och splittringen som kommer inifrån  kyrkan och från människor som till varje pris ska hålla fast vid traditioner och andra yttre skeenden...
 
 
 
Viktoria.

Kvinna och troende kristen

 
Ikväll samlades vi i bönegruppen och läste om den Samariska kvinnan i Joh 4:1-42. Mycket intressant läsning och ett långt och givande samtal om den kristna kvinnan i den syrisk ortodoxa kykan och kontexten.
Fram till idag har vi i denna lilla bönegrupp mött på motstånd från olika hll och på olika sätt, men Jesus Kristus, vår Herre och Frälsare är större än all motstånd och Han är med oss alla dagar intill tidens slut.
 
 
och jag är med er alla dagar intill tidens slut.
Matt 28:20
 
Viktoria.

Lyssna till tystnaden

Jag tog en promenad ikväll eftre att jag hade lagt Makbula för natten och förundrades över den stärnrika himlen och den starkt upplysande månen. Hela marken är täckt av snö och det knastrade i trädgrenarna av kylan och jag hörde mina egna steg där jag gick på is/snö täckta gångvägen i kvarteret där jag bor.
Jag gick och tackade Gud för denna vackra Skapelse och lovsjöng -inom mig- Honom för att Han är så god mot människorna. Jag stod en lång stund oh tittade på himlen och fascinerades av allt detta vackra när jag fäste blicken på "Morgonstjärnan", Venusstjärnan och kunde inget annat än att tacka Gud för den levande och starkt lysande stjärnan som skiftar i olika färger och som jag såg det i kväll och alla andra vinterkvällar, som jag har stått och mediterat över dess skönhet. Jag stod en stund och lyssnade på himlen; den isande kylan och alla andra ljud försvann och tystnaden mötte mina tankar. Det var ett mäktigt möte i denna klara kväll. Tack Gud, I Jesus namn!
Det var inga andra människor ute denna sena kväll, inte ens några hundägare med sina hundar, men bilar körde på bilvägen en bit ifrån mig.
 
Viktoria.
 

En kyrka

En kyrka som vill nå människor med makt, når inte de som söker Gud,
men en kyrka som vill nå de svaga, de utstötta och små människorna, når både de små och de mäktiga människorna.
En kyrka som lägger all sin tid och energi på att visa upp en glänsande fasad har gått ifrån BibelOrdet till människors rädsla.
En kyrka som lever i ständig bön och håller tron på Gud levande genom öppen Bibelläsning och ständig inbjudan till bönegemenskap, lovsång och diakonaltjänst är den Kyrka som gläder Herren och människorna.
 
Jag såg att nya bord och en tavla har köpts in till kyrkan. De var pampiga och dyra, men jag tycker att de som fanns i kyrkan, de som inköptes till invigningen av vår kyrka 1992, var mycket finare. Men detta köp har gjorts av de som bestämmer och ingen vill skaffa sig fiender och allt rullar på som förut, och ändå inte...
 
Viktoria

Tacka "JA!" till Guds erbjudande

 
Öppna ditt hjärta för Gud, för Han vill så Sitt liv i det.
 
31 Se, dagar skall komma, säger HERREN,
då jag skall sluta ett nytt förbund med Israels hus och med Juda hus,
32 inte ett sådant förbund som jag slöt med deras fäder
den dag då jag tog dem vid handen
och förde dem ut ur Egyptens land -
det förbund med mig som de bröt fastän jag var deras rätte herre -
säger HERREN.
33 Nej, detta är det förbund som jag efter denna tid skall sluta med Israels hus,
säger HERREN: Jag skall lägga min lag i deras inre
och skriva den i deras hjärtan. Jag skall vara deras Gud
och de skall vara mitt folk.
34 Då skall de inte mer behöva undervisa varandra,
ingen sin broder och säga: "Lär känna HERREN!"
Ty alla skall känna mig från den minste bland dem till den störste,
säger HERREN. Ty jag skall förlåta deras missgärningar
och deras synder skall jag inte mer komma ihåg.
Jer 31:31-34
 
Viktoria.

Att fira Gudstjänst

 
 
Församlingen Firar Guds härlighet när den samlas i kristen tro i en kyrka eller på en plats och manifesterar Guds godhet i världen.
 
9 Men ni är ett utvalt släkte, ett konungsligt prästerskap, ett heligt folk, ett Guds eget folk, för att ni skall förkunna hans härliga gärningar,* han som har kallat er från mörkret till sitt underbara ljus.
1 Petr 2:9
 
4Från Johannes till de sju församlingarna i Asien: Nåd vare med er och frid ifrån honom som är och som var och som kommer, och från de sju andarna framför hans tron, 5 och från Jesus Kristus, det trovärdiga vittnet, den förstfödde från de döda och härskaren över jordens kungar. Han som älskar oss och har friköpt oss från våra synder med sitt blod 6 och som har gjort oss till ett konungadöme, till präster åt sin Gud och Fader, honom tillhör äran och makten i evigheternas evigheter, amen.
Upp 1:4-6
 
 
Viktoria.
 
 
 
 

Livet är skört

 
 
I kväll fick vi ställa in vår Bönemöte på grund av att en anhörig till tre av våra medsystrar har dött.
Vi har bett i mindre grupper där vi befann oss istället.
 
Viktoria.

Psalm 100

Jubelsång till Gud!

 
1 En tacksägelsepsalm.
Höj jubel till HERREN, alla länder!
2 Tjäna HERREN med glädje, kom inför hans ansikte med jubelrop!
3 Besinna att HERREN är Gud. Han har gjort oss och inte vi själva.
Vi är hans folk och får i hans hjord.
4 Gå in i hans portar med tacksägelse, i hans gårdar med lov.
Tacka honom, lova hans namn!
5 Ty HERREN är god, hans nåd varar i evighet, hans trofasthet från släkte till släkte.
Ps 100
 
Viktoria.

Halleluja till Kristus!

 
Alla kan vi skriva långa böcker om ondskan som pågår runtomkring oss, dagligen, men om vi ställer oss frågan vad Jesus gjorde själv när han blev hånad, ratad, övergiven och fick utstå en förnedring och en död som en rövare, fast Han var syndfri blev han dömd som den värsta förbrytaren av Hans egna, så inser vi att Målet var långt viktigare för Honom än all mänsklig förnedring som Han fick utstå.
 
20 Petrus vände sig om och fick se att den lärjunge som Jesus älskade följde efter. Det var han som vid måltiden hade legat vid Jesu sida och frågat: "Herre, vem är det som skall förråda dig?" 21 När Petrus fick se honom, frågade han Jesus: "Herre, hur blir det med honom?" 22 Jesus svarade: "Om jag vill att han skall vara kvar tills jag kommer, vad rör det dig? Följ du mig!" 23 Så kom det ryktet ut bland bröderna att den lärjungen inte skulle dö. Men Jesus hade inte sagt till honom att han inte skulle dö, utan: "Om jag vill att han skall vara kvar tills jag kommer, vad rör det dig?"
Joh 21:20-23
 
Och vad rör det oss att människor är som de är ( vers 22), när vi har bestämt oss för att följa efter Herren Jesus Kristus... Vi kan bara hjälpa dem att se livets bättre sidor genom att bemöta dem med förlåtelse och överseende...
 
Viktoria.

Lida för sin kristna tro

 
 
 
 
3 Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Fader. I sin stora barmhärtighet har han genom Jesu Kristi uppståndelse från de döda fött oss på nytt till ett levande hopp, 4 till ett arv som aldrig kan förstöras, fläckas eller vissna och som är förvarat åt er i himlen. 5 Med Guds makt blir ni genom tron bevarade till den frälsning som finns beredd och skall uppenbaras i den sista tiden.

6 Gläd er därför, om ni nu en kort tid måste utstå prövningar av olika slag. 7 Äktheten i er tro är långt värdefullare än guld som är förgängligt, fastän det håller provet i eld, och den tron skall visa sig bli till lov, pris och ära, när Jesus Kristus uppenbarar sig. 8 Honom älskar ni utan att ha sett honom, och fastän ni ännu inte ser honom, tror ni på honom och jublar över honom i obeskrivlig, himmelsk glädje, 9 då ni nu är på väg att vinna målet för er tro, era själars frälsning.
1 Petr 1:3-9
 
Viktoria.

Glädje i Kristus

 
Vår bönegrupp har kommit igång efter Julledigheten. Vi hade andakt i gårkväll och det var i uppmuntrande och god  kristen anda, som tidigare. I går var vi sju medsystrar i Kristus, två av dem helt nya, fyra av de andra som varit med vi olika tillfällen hade fått förhinder.
Ett gott tecken är att vår glädje som troende kristna (i denna bönegrupp) sprider sig till andra!
 
 
Tack Jesus! för den goda gemenskapen i Dig.
 
 
Viktoria

Citat

Jag har, först i natt, läst ut boken " Eremitaget" för denna gång  och vill gärna dela med mig till dig av munkens avslutande tanke om att leva i eremitaget, i cellen och inför Gud. Så här avslutar han denna fantastiska och uppbyggliga bok:
 
" Cellen är ett skydd mot världens smitta, en helig plats där Herren vid hemliga möten förenar sig med själen, som för hans skull samlar sig i andakt och föraktar allt annat. Den är "vinhuset", dit Han leder sin älskade för att berusa henne med sin närvaro och sina gåvor.
     Det vore ett helgerån att i cellen ägna sig åt bagateller. Där tar Gud emot eremitens själ. Vid jordelivets gränser, frigjord från de småsaker som får så många själar att sucka, själar som törstar efter Gud men som är fjättrade vid tillvarons hårda villkor, börjar ermiten sin evighet i Herrens glädje.
     Om du är generös, kommer du steg för steg att se den gudomliga världen framträda ur skuggorna. Du lever mitt i denna gudomliga värld utan att veta om det, därför att världens prakt och larm har hindrat den att visa sig. Du kommer själv att upptäcka med förundran, att du aldrig är mindre ensamän när du är ensam..."
Munken i Eremitaget
 
Läs och begrunda! 
Viktoria.

Tack Gud!

 
16 Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. 17 Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom.
Joh 3:16-17
 
 
 
 
Viktoria

"Är det något ni vill?"

Som troende kristna tror vi att varje ny dag är helig och omsluten av Guds närvaro.
Hoppas att övergången från tideräkningen 2012 till 2013 har varit god och hopingivande för dig också.
Jag vill dela med med av ett ord som Guds heliga Ande upplyste mig om så att jag  och du kan lära känna Herren lite bättre för varje dag som vi hör och/eller läser Guds Ord.
 
35 Nästa dag stod Johannes där igen med två av sina lärjungar. 36 När han såg Jesus komma sade han: "Se Guds lamm!" 37 De båda lärjungarna hörde vad han sade och följde Jesus. 38 Jesus vände sig om, och när han såg att de följde honom, frågade han dem vad de ville.  De svarade: "Rabbi" - det betyder lärare - "var bor du?" 39 Han sade till dem: "Kom och se!" Då gick de med honom och såg var han bodde och stannade hos honom den dagen. Det var omkring tionde timmen.
Jon 1:35-39
 
Jesus kallar oss att vandra med Honom liksom Han kallade på sina första lärjungar som han undervisade och rustade  för att göra Guds vilja mera känd för människorna. Men som nyomvända vill vi helst genomföra våra planer i vårt liv, vi är mest intresserade av att han ska skynda sig till vår hjälp med allt möjligt i vårt liv. Om vi tror på Gud för vår egen skull så  vill vi att han ska följa oss  i vårt liv och genomföra våra planer. I bästa fall inser vi snart att Han har kallat oss därför att Han vill ha och behöver vår hjälp i Guds plan för människorna på jorden och vi börjar fråga vad Han vill att vi ska göra för Honom. För vi  för vi tror, vet och förstår att han har gjort allt för oss på Korset.
Jesus kan tänkas frågade rakt ut till de två lärjungar till Johhannes: Är det något ni vill gör för mig? För det räcker inte med att bara följa  efter Jesus; hålla sig nära Jesus i bön och samtal med Honom och inte ens om vi så skulle lus läsa Bibeln dagligen, om vi inte har rätt motiv med vårt efterföljelse. Vi måste gransa våra motiv på djupet och in i det minsta när vi har bestämt oss för att följa efter Jesus: Vill vi ära Herren eller oss själva?
Gud har gjort allt för oss i och genom Jesus Kristus redan och vad vill vi offra och ställa upp med för Honom?
 
Viktoria.
 

"Är det något ni vill?"

Som troende kristna tror vi att varje ny dag är helig och omsluten av Guds närvaro.
Hoppas att övergången från tideräkningen 2012 till 2013 har varit god och hopingivande för dig också.
Jag vill dela med med av ett ord som Guds heliga Ande upplyste mig om så att jag  och du kan lära känna Herren lite bättre för varje dag som vi hör och/eller läser Guds Ord.
 
35 Nästa dag stod Johannes där igen med två av sina lärjungar. 36 När han såg Jesus komma sade han: "Se Guds lamm!" 37 De båda lärjungarna hörde vad han sade och följde Jesus. 38 Jesus vände sig om, och när han såg att de följde honom, frågade han dem vad de ville.  De svarade: "Rabbi" - det betyder lärare - "var bor du?" 39 Han sade till dem: "Kom och se!" Då gick de med honom och såg var han bodde och stannade hos honom den dagen. Det var omkring tionde timmen.
Jon 1:35-39
 
Jesus kallar oss att vandra med Honom liksom Han kallade på sina första lärjungar som han undervisade och rustade  för att göra Guds vilja mera känd för människorna. Men som nyomvända vill vi helst genomföra våra planer i vårt liv, vi är mest intresserade av att han ska skynda sig till vår hjälp med allt möjligt i vårt liv. Om vi tror på Gud för vår egen skull så  vill vi att han ska följa oss  i vårt liv och genomföra våra planer. I bästa fall inser vi snart att Han har kallat oss därför att Han vill ha och behöver vår hjälp i Guds plan för människorna på jorden och vi börjar fråga vad Han vill att vi ska göra för Honom. För vi  för vi tror, vet och förstår att han har gjort allt för oss på Korset.
Jesus kan tänkas frågade rakt ut till de två lärjungar till Johhannes: Är det något ni vill gör för mig? För det räcker inte med att bara följa  efter Jesus; hålla sig nära Jesus i bön och samtal med Honom och inte ens om vi så skulle lus läsa Bibeln dagligen, om vi inte har rätt motiv med vårt efterföljelse. Vi måste gransa våra motiv på djupet och in i det minsta när vi har bestämt oss för att följa efter Jesus: Vill vi ära Herren eller oss själva?
Gud har gjort allt för oss i och genom Jesus Kristus redan och vad vill vi offra och ställa upp med för Honom?
 
Viktoria.
 

RSS 2.0