"Är det något ni vill?"

Som troende kristna tror vi att varje ny dag är helig och omsluten av Guds närvaro.
Hoppas att övergången från tideräkningen 2012 till 2013 har varit god och hopingivande för dig också.
Jag vill dela med med av ett ord som Guds heliga Ande upplyste mig om så att jag  och du kan lära känna Herren lite bättre för varje dag som vi hör och/eller läser Guds Ord.
 
35 Nästa dag stod Johannes där igen med två av sina lärjungar. 36 När han såg Jesus komma sade han: "Se Guds lamm!" 37 De båda lärjungarna hörde vad han sade och följde Jesus. 38 Jesus vände sig om, och när han såg att de följde honom, frågade han dem vad de ville.  De svarade: "Rabbi" - det betyder lärare - "var bor du?" 39 Han sade till dem: "Kom och se!" Då gick de med honom och såg var han bodde och stannade hos honom den dagen. Det var omkring tionde timmen.
Jon 1:35-39
 
Jesus kallar oss att vandra med Honom liksom Han kallade på sina första lärjungar som han undervisade och rustade  för att göra Guds vilja mera känd för människorna. Men som nyomvända vill vi helst genomföra våra planer i vårt liv, vi är mest intresserade av att han ska skynda sig till vår hjälp med allt möjligt i vårt liv. Om vi tror på Gud för vår egen skull så  vill vi att han ska följa oss  i vårt liv och genomföra våra planer. I bästa fall inser vi snart att Han har kallat oss därför att Han vill ha och behöver vår hjälp i Guds plan för människorna på jorden och vi börjar fråga vad Han vill att vi ska göra för Honom. För vi  för vi tror, vet och förstår att han har gjort allt för oss på Korset.
Jesus kan tänkas frågade rakt ut till de två lärjungar till Johhannes: Är det något ni vill gör för mig? För det räcker inte med att bara följa  efter Jesus; hålla sig nära Jesus i bön och samtal med Honom och inte ens om vi så skulle lus läsa Bibeln dagligen, om vi inte har rätt motiv med vårt efterföljelse. Vi måste gransa våra motiv på djupet och in i det minsta när vi har bestämt oss för att följa efter Jesus: Vill vi ära Herren eller oss själva?
Gud har gjort allt för oss i och genom Jesus Kristus redan och vad vill vi offra och ställa upp med för Honom?
 
Viktoria.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0