Lita på Herren

 
Herre, Jesus Kristus!
Jag kommer till Dig med allt jag är och allt jag har:
. smärtan
. rädslan
. skammen
. skulden
. slaveriet
. fångenskapen
. bönen
. längtan
. tron
. tilliten
. glädjen
. hungern
. tösrten
. tacksamheten
. lovsången
. förlåtelsen
. försoningen
. Frälsningen
. Amen
 Tack för att Du tar emot mig och allt vad jag bär fram till Dig.
Tack för att Du helar, befriar och renar var och en som kommer till Dig.
 
Viktoria.

Kristus

Jag tror på att Gud har uppväckt sin enfödde Son, Jesus Kristus,  vår Herre och Frälsare från de döda en gång för alla. Kyrkan firats Kristi uppståndelse vid olika datum på året i år men det är en mänsklig påfund och brist . Detta gör inte vår tro på Guds verk i och genom Jesus Kristus mindre sann.
 Fridfull Påsknattmässa och fortsatt god Påskhelgen för er som firar Påsk i natt/i morgon.
Tack Jesus för ditt offer!
Viktoria.

Omvändelse

 
 
Ikväll var vi i ett nytt hem. Tack Herre för att Du öppnade deras hjärtan och öppnade sitt hem för oss.
Ämnet var "Lydia och omvändelse." Apg 16-:11-13.
Det var tre generationer som möttes och alla törstar vi efter att vara nära Herren.
Tack Jesus!
 
Viktoria.

Bönhörd

 
 
Alla böner till Gud, alla samtal och alla promenader med Herren registrerades hos Gud.
Alla rop på hjälp, alla tårar och all vädjan till Herren har blivit burna av Herre Jesus Kristus.
All gemenskap, all glädje och allt vila har Guds Heliga Ande gett mig som gåva.
 
Jag är bönhörd! Gud har hört mina många böner och accepterat dem.
Inga synliga mirakel har hänt, inga som andra kan peka på,
men för min är varje litet förnyelse i min ande ett Guds mirakel.
Allt är som förut och ändå inte!
 
Nu behöver jag inte mera vädja, ropa eller slita i Herrens mantel.
Nu vet jag att Herren vet och kan allt och jag vilar i den tron på Gud,
jag vilar i tilliten och tryggheten som Gud ger mig i vår gemenskap.
 
Tack Jesus Kristus!
 
 
Viktoria.
 

Guds budskap till Maria

 
Vacker bild kan säga mycket men Gud vill alltid vara tydlig och närvarande i sitt Ord till mänskligheten och Han vill alltid att vi ska lära känna Sanningen.
 
 
 
Viktoria.

Guds budskap till Maria

Enligt kyrkoåret är det Jungfru Marias bebådelsedag den 25 mars och firas I den närmast liggande söndags Gudstjänst, som idag.
 
 
 
 
26 I sjätte månaden blev ängeln Gabriel sänd av Gud 27 till en jungfru i staden Nasaret i Galileen. Hon var trolovad* med en man som hette Josef och var av Davids släkt, och jungfruns namn var Maria. 28 Ängeln kom in och sade till henne: "Gläd dig, du benådade. Herren är med dig." 29 Men hon blev förskräckt vid hans ord och undrade vad denna hälsning kunde betyda. 30 Då sade ängeln till henne: "Frukta inte, Maria. Du har funnit nåd hos Gud. 31 Se, du skall bli havande och föda en son, och du skall ge honom namnet Jesus. 32 Han skall bli stor och kallas den Högstes Son, och Herren Gud skall ge honom hans fader Davids tron. 33 Han skall vara konung över Jakobs hus för evigt, och hans rike skall aldrig få något slut." 34 Maria sade till ängeln: "Hur skall detta kunna ske? Ingen man har rört mig". 35 Ängeln svarade henne: "Den helige Ande skall komma över dig, och den Högstes kraft skall vila över dig. Därför skall också barnet kallas heligt och Guds Son. 36 Och se, din släkting Elisabet skall på sin ålderdom också få en son. Hon som man har sagt är ofruktsam, hon är nu i sjätte månaden. 37 Ty för Gud är ingenting omöjligt." 38 Maria sade: "Se, jag är Herrens tjänarinna. Må det ske med mig som du har sagt." Och ängeln lämnade henne.
Luk 1:26-38
 
Viktoria.

Känner du Gud?

 
 
 
Gud kan göra vad som helst,
när som helst,
var som helst.
 
 
Viktoria.
 
 

Samtal i tunnelbanan

- Ja det är.....
- Hej! .... Det här är.... och arbetar på......
- Jaha, hej, men du jag sitter på tunnelbanan och vill faktist inte prata i telefon nu. Vi kan väl höras senare på eftermiddagen?
- Oj, vad jobbigt! Men jag vill bara meddela att ....
- jätte bra, hejdå.
 
Om man inte vill prata så allmänheten hör samtalet, varför svara då?
 
 
Viktoria.

Fasta och bön

Ikväll  var vi tio kvinnor på vår bönemöte. Ämnet var "fasta och bön."
Vi hämtade belägg för att människan har fastat redan vid skapelsens början,
(1 Mos 2:15-17,  2 Mos 34: 27-28, med flera),
och att genom fasta kommer vi närmare Gud och vi får "smaka" på Herren:
 
1 I församlingen i Antiokia fanns det profeter och lärare, Barnabas, Simeon som kallades Niger, Lucius från Cyrene, Manaen, fosterbror till landsfursten Herodes, samt Saulus. 2 När de tjänade Herren och fastade, sade den helige Ande: "Avskilj åt mig Barnabas och Saulus för den uppgift som jag har kallat dem till." 3 Då fastade de och bad och lade händerna på dem och sände ut dem.
 Apg, 13:1-3
 
3 I varje församling insatte de äldste åt dem, och efter bön och fasta överlämnade de dem åt Herren, som de hade kommit till tro på.
Apg 14:23
 

Tack Jesus för att Du förvandlar oss!
 
Viktoria.

Fasta och bedja med Jesus

Fastan inför Påskfirandet har börjat idag inom den Ortodoxa kyrkofamiljen. Man avhåller sig från all animalisk föda, utom fisk. Och det är förmiddagsbön varje vardag i kyrkorna runtom i världen. Man fastar i 50 dagar enligt tradition, men man kan okså fasta bara första veckan och passionsveckan fram till påskdagen, enligt de moderniserade anpassnings påbuden i kyrkan.
Fasta och bön är näring för själen, vårt psyke och för vår kropp och  för vår ande. Så fasta med tanke på Jesus offer för dig och inte av tvång eller traditionella påbud.
 
14 När de kom till de andra lärjungarna, såg de mycket folk omkring dem och skriftlärda som diskuterade med dem. 15 Så snart allt folket fick se Jesus blev de mycket häpna och skyndade fram och hälsade på honom. 16 Han frågade dem: "Vad är det ni diskuterar om?" 17 En man i skaran svarade honom: "Mästare, jag har fört till dig min son som har en stum ande. 18 Och var den än får tag i honom slår den ner honom, och han tuggar fradga och skär tänder och blir stel. Jag bad dina lärjungar driva ut den, men de kunde inte." 19 Jesus svarade dem: "Du släkte som inte vill tro! Hur länge måste jag vara hos er? Hur länge skall jag stå ut med er? För honom till mig!" 20 Och de kom med honom till Jesus. Så snart anden fick se honom slet den i pojken, och han föll till marken och vältrade sig och tuggade fradga. 21 Jesus frågade hans far: "Hur länge har det varit så med honom?" Fadern svarade: "Sedan han var barn. 22 Ofta kastar anden honom än i elden och än i vattnet för att ta livet av honom. Men om du kan, så förbarma dig över oss och hjälp oss!" 23 Jesus sade till honom: "Om du kan, säger du. Allt förmår den som tror." 24 Genast ropade barnets far: "Jag tror. Hjälp min otro!" 25 Jesus såg att ännu mer folk strömmade till, och han sade strängt till den orene anden: "Du stumme och döve ande, jag befaller dig: far ut ur honom och kom aldrig mer in i honom!" 26 Den orene anden skrek och ryckte våldsamt i honom och for ut. Pojken var som livlös, och de flesta sade att han var död. 27 Men Jesus tog honom i handen och reste upp honom, och han steg upp. 28 När Jesus hade kommit inomhus och lärjungarna var ensamma med honom, frågade de: "Varför kunde inte vi driva ut honom?" 29 Han svarade: "Detta slag kan endast drivas ut med bön."*
Mark 9:14-29
 
Viktoria.

Guds tid är bäst


 
 4 Men när tiden var fullbordad sände Gud sin Son, född av kvinna och ställd under lagen, 5 för att han skulle friköpa dem som stod under lagen, så att vi skulle få söners rätt. 6 Och eftersom ni är söner, har Gud sänt i våra hjärtan sin Sons Ande som ropar: "Abba! Fader!" 7 Så är du inte längre slav utan son, och är du son är du också arvinge, insatt av Gud.
Gal 4:4-7
 
För tre veckor sedan blev jag, dyrt och heligt, lovad av styrelseordföranden i min hemkyrka ett positivt svar om att öppna dörrar in till kyrkobyggnaden för oss i Bönegruppen. Jag skrev om detta samma dag i min blogg, men än har jag inget svar fått.
 
Idag lästes Biskopens brev om att utvälja ny styrelse och befria den gamla styrelsen från ansvaret. Nya sturelsemedlemmar ska väljas och tillsättas från idag och till mitten av april, ör två årsperiod.
 
Kanske vi får svar från den nya styrelsen...
Men det är ineg panik, för jag litar mera på Heren än på de som bestämmer i kyrkan. Och när Guds tid är inne för vår Bönegrupp att vara i kyrkolokalerna och vittna om Guds verk i människor, genom deras individuella tro på Jesus Kristus, ja då kommer allting att vara rätt ocg gott, både för oss och för kyrkan.
 
Viktoria.
 
 

Jesus kan

Herre, Jesus Kristus förbarma Dig över Makbula.
 
Viktoria.

Gud förlåter

 

Den här bönen uppskattades mycket av kvinnorna igårkväll. Själv fascineras jag av Bibelns all poesi som skrivits ned med ånger, smärta och tårar.
Läs och meditera över denna bön, du med.
 
11Nu böjer jag knä i mitt hjärta
och ber dig att visa din mildhet.
12Jag har syndat, Herre, syndat,
och jag vet vad jag har brutit.
13Jag bönfaller och ber dig:
förlåt mig, Herre, förlåt mig,
låt mig inte gå under genom mina lagbrott,
vredgas inte för evigt,
låt inte mina olyckor vara för alltid,
förvisa mig inte till jordens nedersta djup;
du är ju de botfärdigas Gud, Herre.
14Då blir det som händer mig ett bevis för din godhet,
ty i din stora nåd räddar du mig fast jag är ovärdig,
15och jag skall prisa dig så länge jag lever.
Dig lovsjunger hela den himmelska hären,
och din är äran i evighet. Amen.
Manasses bok
 

Viktoria.

Jesus samlar människor

 
Ikväll var vi 15 personer samlade hemma hos en medsyster för att lovsjunga Herrens ära, tacka Honom för Hans lydnad och offer och för att be till Gud, läsa Hans Ord och samtala över andaktsämnet.
Ämnet vara att: "vara och leva som troende kristen."
 
Det var tre generation kvinnor som samlades hemma hos vår medsyster Mona. Hon har fått möta Herren i sitt liv på ett tydligare sätt under vår resa med Heren i denna bönegemenskap och hon vittnar på många ställen om sitt möte med Jesus! Tack Herre för Ditt verk i och med henne och tack för att Du rabetar nu med hennes familj!
 
Traditioner sitter djupt i människor, men Herren gör mirakel av oss alla! Vi ser framemot att mötas över generationsgränserna nästa onsdag!
 
Lovsången och bönen togs emot med stor häpnad och "aha-upplevelse" av de äldre. Tack Jesus för att Du öppnar våra sinnen att vi tar emot Dig genom våra medmänniskor!
 
Viktoria.
 
 
 
 

Ärans konung och hans rike

 

1 Av David. En psalm.
Jorden och allt som uppfyller den tillhör HERREN, 
världen och de som bor i den. 
2 Ty han har grundlagt den på haven, 
och givit den fäste på strömmande vatten.

3 Vem får gå upp på HERRENS berg? 
Vem får träda in i hans helgedom? 
4 Den som har oskyldiga händer och rent hjärta, 
den som inte vänder sin själ till lögn 
och inte svär falskt. 
5 Han skall få välsignelse från HERREN 
och rättfärdighet från sin frälsnings Gud. 
6 Sådant är det släkte som frågar efter honom. 
De som söker ditt ansikte, de är Jakobs barn.* Sela.

7 Höj, ni portar, era huvuden, höj er, ni eviga dörrar, 
så att ärans konung kan tåga in. 
8 Vem är denne ärans konung? Det är HERREN, stark och väldig, 
Herren, väldig i strid. 
9 Höj, ni portar, era huvuden, höj er, ni eviga dörrar, 
så att ärans konung kan tåga in. 
10 Vem är denne ärans konung? Det är HERREN Sebaot, 
han är ärans konung. Sela.
Psalm 24
 
Viktoria.

 

 

Konsten att älska Herren framför allt och alla...

Det tar tid och det krävs flera års bön, samtal och Bibelläsning och bönegemenskap och brödra/systra gemenskap innan den troende inser att Gud vet och kan allt. Det smärtsammaste offret, och det som tar längst tid,  är att offra den egna viljan och släppa kontrollen över allt och alla. Men när den troende har prövat alla sina krafter och vägar och insett att Guds vilja är enkel och lätt att lyda och följa endats då Gud får verka i fred i ens egen vilja, ja, först då ger hon/han upp kampen om sin egen viljas kraft och lägger allt i Guds händer...
Tack Jesus Kristus!
 
" 25 När lärjungarna hörde det, blev de mycket förskräckta och sade: "Vem kan då bli frälst?" 26 Jesus såg på dem och sade: "För människor är det omöjligt, men för Gud är allting möjligt." 27 Då tog Petrus till orda: "Se, vi har lämnat allt och följt dig. Vad skall vi få för det?" 28 Jesus sade till dem: "Amen säger jag er: Vid pånyttfödelsen, när Människosonen sätter sig på sin härlighets tron, då skall också ni som har följt mig sitta på tolv troner och döma Israels tolv stammar. 29 Och var och en som för mitt namns skull har lämnat hus eller bröder eller systrar eller far eller mor eller barn eller åkrar, han kommer att få hundrafalt igen och skall ärva evigt liv.
Matt 19:25-29
 

Läs gärna om bakgrundsberättelsen till detta samtal mellan Petrus och Herren i början av detta kapitel.
 
 
 
 
Viktoria.

Sluta koncentrera dig på synden

 
 
 
 
Vi lägger för stor vikt på att kämpa mot synden, iställer för att lägga all vår kraft på att söka Gud.
 
Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också.
Matt 6:33
 
 

Viktoria.

Film att se

Jag vill starkt rekommendera en biofilm till dig som vill se Gud i handling mitt i där ondskan pågår.
Jag var och såg filmen "Lés Misérables" med min dotter, i helgen och grät igenom hela filmen som var löver två timmar lång. Och jag är fortfarande berörd av de olika människo öden i filmens berättelse.
Helt fantastiskt film! Som tonåring läste jag boken som på svenska heter " samhällets olycksbarn", som filmen bygger på.  Och jag tyckte så mycket om handlingen i boken och om författarens utomordentligt goda besikrivning av fattigdomens, orättvisans och ondskans grepp och förgörelse av den lilla människan. Men mest tog jag till mig Guds ingripande i livet och i vardagens små händelser och Herrens förvandling av människor.
 
Författaren till boken, Viktor Hugo var född i Frankrike i början av 1880-talet och har även skrivit boken "Ringaren i Notre Dame."  Även denna bok är fantastisk och har också filmatiserats. Läs böckerna och se filmerna och du kommer att se att där ondskan är som värst, är Gud som bäst!
 
 
Viktoria.

Vandra i tro

 
 
Ikväll var vi i ett nytt hem och hade vår bönegemnskap.  Det var flera av kvinnorna som kände igen sig i Bibelberättelsen om "Kvinnan med blödningar," i Markusevangeliet 5:25-34. Vi fick höra flera vittnesbörd om trons väg till Jesus och det var väldigt intressant. 
Det är glädjande att se oss alla växa i vår tro och som personer i Jesus!
 
Tack Jesus Kristus för vår tro på Dig!
Tack för att Du är mitt ibland oss Herre!
Tack för Din Helige Ande i och med oss Gud!
 
Viktoria.
 

Älska Herren tillbaka

 
 
4 Hör, Israel! HERREN, vår Gud, HERREN är en.* 5 Och du skall älska HERREN, din Gud, av hela ditt hjärta och av hela din själ och av all din kraft. 6 Dessa ord som jag i dag ger dig befallning om, skall du lägga på hjärtat. 7 Du skall inskärpa dem hos dina barn och tala om dem när du sitter i ditt hus och när du går på vägen, när du lägger dig och när du stiger upp. 8 Du skall binda dem som ett tecken på din hand, och de skall vara som ett band till påminnelse på din panna.* 9 Och du skall skriva dem på dörrposterna i ditt hus och på dina portar.
5 Mos 6:4-9
 

Viktoria.

Fika med Jesus!


Mamman till sin femårige son: imorgon är det söndag och vi ska gå i kyrkan. Vill du ha på dig din finskjorta på dig då?
Pojken till sin mamma: Ja! vi ska gå och fika hemma hos Jesus!
 
Viktoria.

Ingen kan ta ifrån oss det Herren har gett oss.


När vi inte talar om Jesus och vad Gd har gjort genom Honom, så står vi i avsaknad av Guds härlighet/närvaro i våra liv.

 

20 Ty ingen människa förklaras rättfärdig inför honom genom laggärningar. Genom lagen ges insikt om synd.

Förklarad rättfärdig i Kristus
21 Men nu har utan lagen en rättfärdighet från Gud blivit uppenbarad, en som lagen och profeterna vittnar om, 22 en rättfärdighet från Gud genom tro på Jesus Kristus, för alla som tror. Ty här finns ingen skillnad. 23 Alla har syndat och saknar härligheten från Gud, 24 och de står som rättfärdiga utan att ha förtjänat det, av hans nåd, därför att Kristus Jesus har friköpt dem. 25 Honom har Gud, genom hans blod, ställt fram som en nådastol,* att tas emot genom tron. Så ville han visa sin rättfärdighet,* eftersom han hade lämnat ostraffade de synder som förut hade blivit begångna, 26 under tiden för Guds tålamod. I den tid som nu är ville han visa sin rättfärdighet: att han själv är rättfärdig, när han förklarar den rättfärdig som tror på Jesus.

Rom 3:20-26

 


Viktoria.


RSS 2.0