Steg i tron 8

Det var en man som tittade sig i spegeln och när han såg sig rakt in i ögonen såg han mycket som han kände igen, men han rättade hastigt till sitt hår och skyndade iväg, som om spegeln skulle ha fångat in honom annars...
 
Så är det med oss människor; vi ser våra brister och vet att vi borde rätta till dem, men det är för krävande och offret är oss för kärt, för att vi ska kunna eller vilja överlämna det i Guds händer, eftersom man fortfarande lever i sina frestelser och begär.Så handlar vi när vi har en ytlig och stagnerad eller helt död tro på Gud, genom Jesus Kristus; vi har hört talas om Herren, vi vet att det står mycket om Honom i Bibeln, men orkar inte äta av Honom/Ordet för det passar inte in i ens livsval.
 
Men när vi börjar söka efter Herren så kommer Han oss till mötes och vägleder oss till sig. Vi får lära känna Honom, steg för steg. När vi handlar på Ordet: hör/läser och handlar som vi tror på Ordet kommer vi att möta svårigheter och berg av bettong att kämpa för att gå igenom. Priset är eller konsekvenserna är att det kostar oss vårt köttsliga liv, för vi har andemakterna som arbetar i och genom många människor mot oss.
Det kostar att vara nära Jesus, men vi väljer det frivilligt och ganska snart så offrar man mer än gärna det lilla pris som vi betalar i Sverige för att hålla oss nära Jesus Kristus, vår Herre och Frälsare därför att Han Är den Han Är . Matryrskap för sin levande kristna tro förekommer fortfarande i många länder idag. De av våra medsyskom som måste gå under jorden och hemlighålla sin tro, de får betala ett högt pris för att leva ut sin tro på Herren och ändå väljer de att tjäna Herren i ord och handling av egen fri vilja.
Om det inte kostar oss något att leva som kristna, så borde vi läsa Bibeln en gång till. Och om vi inte tror, vet och upplever att Gud älskar oss och är med oss, måste vi läsa Bibeln två gånget till.
 
Viktoria.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0