Foibe, församlingsledare

Jag tcyker väldigt mycket om Aposteln Paulus ärlighet i sina brev. Han är trogen Gud i ord och handling och går mot den rådande kulturen i sin samtid.
Aposteln Paulus var imponerad av Jesus och när han mötte Jesus på Damaskusvägen ( Apg 9 ) så förvandlas hans liv och han blev en väldigt frimodig människa. Han var inte längre rädd för människor.
Idag törstar Herren Jesus Kristus Kyrkan efter  församlingsledare som är orädda för människor. 

1
Jag vill lägga ett gott ord för vår syster Foibe, som tjänar församlingen i Kenchreai. 2Ta emot henne i Herren på ett sätt som anstår de heliga. Hjälp henne med allt hon kan begära av er. Hon har själv varit ett stöd för många, också för mig.
Rom 16:1-2

I dessa verser kan vi läsa det andra slutet i Romarbrevet. Först avlustar Paulus brevet vid Kap. 15:33, men så fortsätter han med ett helt kapitel med en massa namn, män och kvinnor som är försmlingsledare/tjänare.
Man tror att Paulus och hans medhjälpare hittade en brevbärare som de skulle skicka detta brev med till de kristna i Rom. Denna brevbärare är en kvinna och hon heter Foibe.

Han ber församlingen i Rom att ta emot henne i Herren och så som det anstår de heliga, med andra ord så är hon lika viktig och oersättlig för Guds församling liksom de manliga församlingsledarna.

Foibe är diakon/tjänare i församlingen Kenchreai. Hon har varit till stor hjälp för många och även för Paulus, förklarar han i brevet. Detta betyder att när Aposteln Paulus kom till församlingen Kenchreai så var det inte han som var ledaren utan hon. Hon fanns i församlingen och ledde den och alltså tog emot Paulus och vägledde honom i församlingslivet där.


Viktoria.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0