"Gör er inga bekymmer"

Omständigheter förändras inte, de är relativa och anpassar sig efter tid och rum, i alla generationer. Men när vi har tagit emot Jesus  Kristus, som vår Herre och Frälsare (=Fri-släppare/Fri-görare), så förändras vår syn på dem och först då kan vi frigöra oss ifrån dem och gå vidare i livet som fria individer i Kristus. Det är alltså vår syn på omständigheterna som förändras och inte de. Det är inte vi som har lyckats med det, utan det ärGuds Andes verk i oss som åstadkommer det med oss.

Det är när vi har Jesus i centrum som vi blir fria från omständigheters makt över oss. Omständigheter är fiendens vapen mot oss. Fienden vill lamslå oss med oräknäliga hinder, regler och rädsla för vad människor ska tänka och tycka om oss som kristna. Men i samma ögonblick vi tar emot  Jesus i vårt liv och upptäcker att Han älskar oss, så inser vi att fienden och alla omständigheter är maktlösa mot oss.
Eftresom vi är fria i Jesus Kristus, så litar vi på att Gud har friköpt oss och tagit ifrån fienden all makt som fienden hade över oss innan vi accepterade Jesus som vår Herre och Frälsare.


22Och till sina lärjungar sade han: ”Därför säger jag er: bekymra er inte för hur ni skall få mat att leva av eller kläder att sätta på kroppen. 23Livet är mer än födan och kroppen mer än kläderna. 24Tänk på korparna, de varken sår eller skördar, de har varken förrådskammare eller lador, men Gud föder dem. Och hur mycket mer värda är inte ni än fåglarna? 25Vem av er kan med sina bekymmer lägga en enda aln till sin livslängd? 26När ni nu inte ens förmår så lite, varför bekymrar ni er då om allt annat? 27Tänk på liljorna, hur de växer. De arbetar inte och spinner inte. Men jag säger er: inte ens Salomo i all sin prakt var klädd som en av dem. 28Om nu Gud ger sådana kläder åt gräset, som i dag står ute på ängen och i morgon stoppas i ugnen, skall han då inte ha kläder åt er, ni trossvaga? 29Tänk inte på hur ni skall få något att äta och dricka, och oroa er inte. 30Allt sådant jagar hedningarna i världen efter. Men er fader vet att ni behöver detta. 31Sök i stället hans rike, så skall ni få det andra också.
Luk 12:22-31


När Jesus uppmanar oss att inte göra oss bekymmer så säger Han samtidigt att vi ska skynda oss att välja att leva vårt liv I och MED Jesus, för han har redan gjort allt för oss. Jesus erbjuder oss hela sig själv och med utsträckta händer frågar han: " Vill du ha mig som Din Herre och Frälsare nu?" Vårt ansvar är att vara lyhörd och svara på den längtan som Gud lägger i vårt hjärta.
Jesu vill möta dig genom att bo i ditt hjärta. Han kallar på dig, redan nu, till att vandra med Honom genom hela ditt liv.
Vill du vandra med Herren?



Viktoria.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0