Förlåtelsen ger gemenskap med Gud

 
 

När Herren Jesus kristus dog på korset  revs förlåten i Templet ner, och det som skiljde oss från Gud, vår synd som hindrade oss att gå direkt till Gud, tvättades rent och vi fick tillträde till Gud, genom Jesus Kristus, vår Frälsare.
51 Och se, då brast förlåten* i templet i två delar, uppifrån och ända ner, jorden skakade och klipporna rämnade, 
Matt 27:51

Nedan kan du läsa om Guds regel för Förlåten som händge i Templet och skilde Guds närvaro från människorna.
 
 
31 Du skall göra en förlåt* av mörkblått, purpurrött och karmosinrött garn och tvinnat fint lingarn. Den skall göras i konstvävnad med keruber på. 32 Du skall hänga upp den på fyra stolpar av akacieträ. Stolparna skall vara överdragna med guld och ha krokar av guld, och de skall stå på fyra fotstycken av silver. 33 Du skall hänga upp förlåten i hakarna och föra dit vittnesbördets ark och ställa den innanför förlåten. Förlåten skall för er skilja det heliga från det allra heligaste. 34 Och du skall sätta nådastolen på vittnesbördets ark inne i det allra heligaste. 
2 Mos 26:31-34
 
Steg 1: det börjar med att förlåta
När vi har tagit emot Guds förlåtelse får vi gemenskap med Gud.  Sedan när vi i vår tur ger den till andra: att vi själva förlåtit eller tagit emot förlåtelse av andra så får vi gemenskap med varandra i Gud.
Steg 2: Jesus upprättar oss
För att Herren ska rena oss från vår synd och skuld måste vi ta emot Guds förlåtelse och förlåta vår nästa. Om vi ska kunna förlåta andra, så måste vi ha Guds förlåtelse i och med oss och först förlåta oss själva. Därefter kan Herren tvätta oss rena från vår synd och skuld och upprätta oss. 
 
 
 
 
 
8 Om vi säger att vi inte har synd, bedrar vi oss själva och sanningen finns inte i oss. 9 Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. 
1 Joh 1:8-9
 

När vi har förstått vad förlåtelsens innebörd är då är vi villiga att låta Herren tvätta oss rena!
 
2 De åt kvällsmål, och djävulen hade redan ingett Judas, Simon Iskariots son, den tanken att han skulle förråda honom. 3 Jesus visste att Fadern hade gett allt i hans händer och att han hade utgått från Gud och skulle gå till Gud. 4 Han reste sig från bordet, lade av sig manteln och tog en linneduk och band den om sig. 5 Sedan hällde han vatten i ett fat och började tvätta lärjungarnas fötter och torka dem med linneduken som han hade bundit om sig. 6 När han kom till Simon Petrus, sade denne till honom: "Herre, skall du tvätta mina fötter?" 7 Jesus svarade: "Vad jag gör förstår du inte nu, men längre fram skall du förstå det." 8 Petrus sade: "Aldrig någonsin skall du tvätta mina fötter." Jesus svarade: "Om jag inte tvättar dig, har du ingen del i mig." 9 Simon Petrus sade: "Herre, inte bara mina fötter, utan också mina händer och mitt huvud!" 10 Jesus svarade: "Den som har badat, behöver sedan bara tvätta fötterna. Han är helt och hållet ren. Så är också ni rena, dock inte alla." 11 Han visste vem som skulle förråda honom. Därför sade han att de inte alla var rena.
 
Joh 13:2-11

Viktoria.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0