Tack Herre för Förlåtelsen!

 
 
Gud har gett alla människor förmågan att förlåta sin nästa, och man kan förlåta sin nästa öga mot öga eller på avstånd, i tanke, känsla och handling. Man kan även förlåta genom Jesus Kristus försonings förlåtelse, genom att uttala sin förlåtelse och överlåta sin nästa i Herrens händer. Förlåtelsen ska alltid ske i Jesus namn, men det är en process som kan vara kort eller lång, beroende på vår tro och tillit till Herrens allmakt. Men det är alltid en befrielse att förlåta någon dennes skuld till en.
Som troende kristna ska vi ju förlåta så som Herren har förlåtit oss och löst oss från vår synd och skuld. Detta är endast möjligt om vi vill det, och när vi gör det, att vi gör det i Jesus namn. Det spelar ingen roll om vår nästa(mottagaren) tar emot det eller inte. Vi handlar på Guds löftes Ord och resten tar Herren hand om. Han förlåter dem vi förlåter, som Han lovar, Joh 20:23, och befriar oss från vår synd, att inte förlåta.
 
19 På kvällen samma dag, den första veckodagen, var lärjungarna samlade bakom låsta dörrar av rädsla för judarna. Då kom Jesus och stod mitt ibland dem och sade: "Frid vare med er." 20 När han hade sagt detta visade han dem sina händer och sin sida. Och lärjungarna blev glada när de såg Herren. 21 Jesus sade än en gång till dem: "Frid vare med er. Som Fadern har sänt mig sänder jag er." 22 Sedan han sagt detta, andades han på dem och sade: "Tag emot den helige Ande! 23 Om ni förlåter någon hans synder så är de förlåtna, och om ni binder någon i hans synder så är han bunden."
Joh 20:19-23
 
Viktoria.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0