Låt Guds Ande leda dig

Aposteln Paulus skriver i Galaterbrevet, om vad Andens frukter är:


Men Andens frukter är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet,
godhet, trofasthet, ödmjukhet och självbehärskning.

Galaterbrevet 5:22


Den Helige Andens röst ( som jag uppfattar det ) är nästan ohörbar, även för den själ som är van vid att höra den. Den är så försiktig, så ödmjuk och tränger i genom alla känslor, tankar och ord som tävlar om att få den främsta platsen i människans sinne, person och kropp. Den överröstar inte människans aktiva sinne, som Herren Jesu Kristi röst kan göra. Den är ren och tydlig, enkel och klar och upprepar sig aldrig.
Det är så lätt att missa Guds Heliga Andes röst när vi är så involverade i så många ljud och oljud runt omkring oss; pratar vi inte själva så lyssnar vi ofta på flera röster samtidigt, så som ett verkligt pågående samtal, teve eller radio, internet och alla tankar som lever sitt eget liv i oss samtidigt. Hur ska vi då höra Andens röst mitt i allt detta buller av röster och ljud?
Nu tror jag att vi kan aktivt, välja att dra oss bort ifrån många röster och samtal för att kunna släppa in eller låta Gud Ande tala i och till oss. Herren Jesus Kristus själv drog sig undan då och då för att få var ensam och be, eller samtala med fadern.
För att lära oss att höra Andens nästan ohörbar röst måste vi vara tysta och stänga av alla yttre röster och ljud, annars är det nog omöjligt för oss människor att höra Anden tala i oss. Ett sätt är att vara ensam, frivillig ensamhet i detta fall är att värdesätta vår relation till Gud och förvänta oss att få möta Gud. Det är givetvis Gud själv i Herren Jesus Kristus och/eller i Helige Anden som redan sitter där och väntar på oss, och alltså han själv kommer oss till mötes. Som i mötet med den Samariska kvinnan vid Sykars brunn, du ser nu att detta möte ligger mig varmt om hjärtat...
Vi läser om det i Johannesevangeliet 4:6-7:


Där fanns Jakobs källa. Jesus, som var trött efter vandringen, satte sig ner vid källan. Det var mitt på dagen.
En samarisk kvinna kom för att hämta vatten.


Med tanke på Aposteln Paulus lista över Andens frukter borde vi vara ihärdiga till att lära oss bli medvetna om vilka krafter som frigörs i oss, då Guds Ande verkar i oss.

Viktoria.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0