Vad är kärlek?

Vi vet alla att det finns olika sorters kärlekar mellan människor, och vi visar känslorna som har med kärlek att göra på olika sätt.
Känslor som ger oss lycka och njutning är ett stort plus, men sedan finns den stora kärleken som man bäst visar sin partner eller medmänniska genom att handla. Handling är kraftfullt och får den mest arga, besvikna och sura människan att mjukna och bli nästan vördnadsfull inför den goda handlingen som man önskade men inte vågade förvänta sig på grund av olika omständigheter.
Att handla kärleksfullt mot sin nästa utan krav, tjänster/gentjänster, skuld eller annat mänskligt påfynd är Gudomligt, för det är stor skillnad på Guds Kärlek till oss och på människors kärlek till Gud och till varandra; Gud älskar oss, därför att Han har skapat oss till sin avbild och vill att vi alla ska bli hans söner/döttrar. Gud har redan förlåtit oss våra synder när han gav oss Sin Enfödde Son, vår Herre Jesus Kristus. Och Gud förlåter oss alla våra dagliga synder så fort vi går till Honom med dem. Med andra ord älskar Gud oss oavsett vad vi gör; Gud överger oss inte, inte heller blir han sur och grinig på oss när vi har sagt eller gjort något dumt. Gud finns där och tar emot oss med sin öppna famnn oavsett vad vi har gjort. Guds Kärlek, tålamod och överseende med oss är stort och håller i alla våra livs dagar.

Det är lite annorlunda med människors kärlek till varandra: Den är kravfull, full av förväntningar, tjänster/gentjänster, nytta/ egennytta och resulterar många gånger i krossade förväntningar och drömmar.
I bästa fall handlar vi med vårt eget bästa för ögonen, i andra fall handlar vi av ren egoism och utnyttjar andra för vår egen girighet och ondska. Vi kallar det för kärlek därför att det är sortens kärlek vi känner till, men när vi har fått smaka på Guds kärlek, så bleknar denna "egennytta" kärlek och vill vi det så dör den helt i oss och istället växer en ren och sann kärlek i oss, som mer och mer påminner om Guds kravlösa kärlek till oss.

Och vi kan lära oss att handla tillsammans med Gud, om vi vill. Gud vill att vi ständigt handlar i och med Hans kärlek, eftersom Han har skapat oss till sina medarbetare på jorden. Gud har rent av gjort sig själv beroende av oss, då Han har gett oss vår Fria vilja. Vi kan fungera som Guds händer på jorden genom att handla i enlighet med Guds vilja på jorden.

Att laga en god middag och samla hela familjen kring den är kärlek som är en dyrbar gåva, som kan ge människor trevliga minnen för livet. Att lära oss att lyssna till Herren Jesu Kristi röst och bjuda in någon utomstående till värmen och matgemenskap är en stor kärlek.

Viktoria.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0