Vila i Gud

I Matteusevangeliet 11:28 kan vi läsa om en inbjudan och ett löfte som Herren Jesus Kristus ger oss på samma gång:


Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor; jag skall skänka er vila.

Till Jesus Kristus kan vi komma precis som vi är. Vi behöver ingen som rekommenderar oss som lämpliga för Honom eller värdiga att möta honom. Vi behöver ingen som för vår talan eller visar oss vägen till Honom. Gud har redan visat oss vägen genom att sända Sin Enfödde Son att bli människa, leva balnd oss och dö på korset för våra synder för att på tredje dagen uppstå från de döda.
Gud vill att vi ska gå direkt till Jesus Kristus och därför finns det inga hinder som kan stoppa oss att ta emot Herrens vila, de hinder som kan stoppa oss är de som vi själva skapar och sätter framför oss då vi inte tar emot denna inbjudan.

Jesus kallar oss, var och en för sig, att komma till honom därför att frälsningen är individuell. Det mest mirakulösa med Gud är att Han är med varje individ som tror på honom helt och fullt, som om Han bara fanns till för den sökande: "Gud är bara min, här och nu."  Den känslan fönimmer var och en av oss som har upplevt Guds närvaro i livet. Det är det som är vila, Herrens vila som Han lovar oss att vila i.

Du som är orolig, tvivlar, är ledsen eller har det jobbigt på annat sätt, kan tacka JA! till Herrens inbjudan och då får du vila av Jesus Kristus.

Viktoria.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0