Distans

I en Svensk Synonymordbok står det att läsa om ordet Distans: avstånd, sträcka, håll, mellanrum, lucka; få distans till se mer objektivt på, få perspektiv på; hålla distans  vara reserverad.

Jag tror att vi människor mår bra av att hålla en viss distans till alla sina relationer, utom den till Den treenigen Guden, eftersom alla våra relationer till människor, djur eller till döda ting och andra världsdelar kan gå sönder, förstöras eller dö. Men vår relation till Gud är levande från guds sida så länge vi lever, det är dock upp till oss själva om vi vill ha den eller springa ifrån den, men den finns där till för oss, när helst vi vill återupp ta den.
När vi har byggt upp vår relation till Herren kan vi alltid dra oss tillbaka till den relationen, när vi uplever att vi vill lära oss att se på livet ur andra perspektiv.

En trygghet att vila i är alltid att lära känna sig själv. När vi tycker om oss själva så trivs vi i vårt eget sällskap också och det gör att vi lär känna oss själva, utan alla andras påklistrade etiketter. Det är en god investering att lära känna sig själv, för då kan vi bygga på vår relation till Gud och våga ha luckor i vissa relationer som inte är bra för oss under en viss period i vår utveckling som bättre människa.

Att hålla distans till ett eller annat i livet leder till att vi kan se på det mera objektiv, opersonlig och låta bli att ta åt oss och bli besvikan eller sårade av människors ord och handlingar mot oss.

Viktoria.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0