Brand i Hovsjö

Radhuslängorna i  Hovsjö i Södertälje som brann ner idag, måste ha varit tomma på människor, för inga repeortrar nämnde något om människorna, ägarna till husen. Utom en gång då en ansvarig för ägarföreningen intervjuades och han berättade om de insatser som kommunen och ägarföreningen gjort för de boende i husen. ( Så då bodde levande människor i husen i alla fall och alla måste ha klarat sig oskadda). Naturligtvis måste många vara ledsna och chockade och befinner sig i en jobbig situation med att ordna bostad och reda ut försäkrings byråkratin, men de materiella behoven brukar ordnas ganska snabbt ändå eftersom vi bor i ett land med väl utvecklade trygghets resurser.
Jag lade märke till att alla reporter, vid flera tillfällen, vid tre olika nyhetssändningar i SVT, berättade om branden och om de tre? brandmän som hade skadats vid räddnings insatsen, då en sidovägg ramlade mot dem. Och jag förväntade mig att samma reporter skulle fortsätta och säga ungefär detta; "men inga boende, eller inga andra människor kom till skada."

Jag tänkte på ett sysrianskt ordspråk som säger; "det är bättre att ens bak syns, än att ens namn blir känt (negativt)." 
Södertälje och Hovsjö har fått ryckte om sig med för många och stökiga ungdomar och lite annat, och det tar enormt lång tid att  återskap ett gott ryckte.

Så är det ju för oss människor också; är det någon som har drabbats av dåligt tyckte  så tar det lång tid att tvätta av sig det. Men det är inte omöjligt, det tar bara lite lång tid och kräver ett hårt arbete att lära sig göra rätt för sig.


Viktoria.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0