Fri och samtidigt allas tjänare

Du ska, som troende kristen, vara så fri från alla människors regler och påbud och kulturer och samtidigt ska du vara allas tjänare. Hur ska det gå till?
Helt enkelt genom att tro på att Gud har gjort allt för dig, långt innan du ens tänkte be Honom om det.

¤ Om du skulle möta en aggressiv person får du lyssna mera på hur han/hon säger det han säger än på vad han/hon säger. Därmed ska du skapa fred och inte splittring. kan du inte skapa fred på plats ska du fly därifrån.
¤ Om du blir hånad för din tro på Gud ska du komma ihåg att Jesus blev det mycket mera före dig, därmed inser du att du inte är ensam.
¤ Om du blir utfryst och mobbad ska du minnas att du alltid är älskad av Herren Jesus Kristus.
¤ Om du är sjuk ska du veta att du är skapad till guds avbild och därmed vakan upp och inse att Gud är frisk, liksom du.
¤ Om du är fattig, ensam, hungrig och naken ska du komma ihåg att Gud har inte övergivit dig, trots det missär du lever i. Gud finns inom dig, se till att greppa tag i Honom. hittar du inte Honom själv sök hjälp i och av Hans Kyrka.
¤ Om du lever bland människor ska många av dem se och förstå att du är annorlunda än de flesta, alltså ska du inte följa strömmen, utan gå mot den.

Det finns säkert flera punkter som vi som troende kan visa för vår omvärld, men dessa får duga än så länge.

Viktoria.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0