Angrepp mot en Koptisk kyrka i Alexandria

Nyårsmässan hade knappt avslutats förrän ondskan kröp fram ur sina gömmor och attackerade de kristna i Alexsandria. Smärtan och sorgen efter illdåden i Iraks kyrkor har världen knappt hunnit smälta, så avancerar ondskan och spränger kristna i luften, någon annanstans, i ett annat land för att oroa och splittra kyrkan men målet att förinta kristenheten i Mellanöstern...
Den Koptiska Kyrkan i Egypten är stor och stark och har visat sin avsky mot förövarna på många olika mediala vägar sedan i lördags. Folk har ställt sig bakom fördömandet av detta bombdåd som har tagit mins 21 personers liv.

Idag hölls det mässa för de mördade personerna i Kristi Kyrka och prästerskapet uppmanade alla kristna att minnas vårt hopp om evigt liv och lita på att de mördade får möta Gud och vila hos Honom.

Gud, jag ber Dig i Jesus Kristus namn att Du som är Kärlek, ger alla de drabbade av Din Frid och Kärlek. Deras lidande är Ditt lidande, omslut dem i Din famn. Amen.

Dessa löften ger Herren Jesus Kristus till alla de som förföljs och drabbas av ondskan på olika sätt i världen:


10Saliga de som förföljs för rättfärdighetens skull,
dem tillhör himmelriket.

11Saliga är ni när man skymfar och förföljer er och på allt sätt förtalar er för min skull. 12Gläd er och jubla, er lön blir stor i himlen. På samma sätt förföljdes ju profeterna före er tid.

Matteusevangeliet 5:10-12

 

Jag klistrar in några artiklar från igår och idag, för dig som vill veta mera om bambattentatet mot Koptiska kyrkan på Nyårsaftonen.



Minst 21 döda efter bombdåd i Egypten

Angrepp mot en kristen kyrka i Alexandria. Enligt vittnen var det en bilbomb som exploderade framför kyrkan en halvtimme in på det nya året.

Förhörs om egyptiskt kyrkattentat

Text: TT
Publicerad 2 januari 2011 15.58 Uppdaterad 2 januari 2011 15.582011-01-02 15:58:38

Kairo.
"Ett antal" personer har tagits in för förhör av egyptiska myndigheter efter attentatet mot en koptisk kyrka i Alexandria på nyårsnatten.

I dag sitter sju kvar hos polisen för förhör, uppger en säkerhetskälla.

Dådet dödade 21 människor och skadade 97. Det utlöste sammanstötningar mellan muslimer och kristna, som protesterade mot myndigheterna och krävde bättre skydd mot terrorism.

I dag skyddades kyrkor i Kairo och Alexandria av polis.

TERRODÅD MOT KYRKA Resultat 1-10 av 934
  1. Förhörs om egyptiskt kyrkattentat

    Senaste nytt > TT > Utrikes

    Kairo. "Ett antal" personer har tagits in för förhör av egyptiska myndigheter efter attentatet mot en koptisk kyrka i Alexandria på nyårsnatten. På söndagen satt sju kvar hos polisen för förhör...

    2011-01-02 kl 15:54  (uppdaterad 2011-01-02 kl 15:56)
Viktoria.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0