Meningen med livet

Aposteln Paulus skriver om "vägen framför andra: Kärleken" i 1 Korinthierbrevet 13. Jag har lagt ut hela kapitlet som ett inlägg för ett tag sedan, jag hänvisar till 1 Kor 13 för dig att läsa i Bibeln, för den är värd att läsas flera gånger om.

Jag tror att meningen med livet är Kärleken; allt vad vi företar oss med Kärlek upplever vi själva som glädjande och vår nästa känner sig sedd, älskad och bekräftad av oss då. Det är särskilt under fasta som vi bör uppmärksamma våra tankar och handlingar och medvetet välja att styra dem att tacka "Ja" till Guds kärlek till oss. Fastan handlar ju inte bara om att tacka nej till livets överflöd, den handlar lika mycket om att tacka ja till det bra tillfällen som varje dag ger oss. För det finns ju så väldigt mycket som vi kan göra i, för och med vår egen person för att låta oss vara ett instrument för Guds Kärlek, som till exempel att vilja vara ett instrument för Guds Kärlek. Bara att se inåt och upptäcka att vi styr vår egen vilja mot Guds vilja är ju långsiktigt god handling, som kan få goda konsekvenser för många människor och även för Skapelsen.

Tänk efter när du senast gjorde en god gärning bara för sakens skull, eller för att få andras uppmärksamhet eller för att känna dig själv förträfflig. Hur kände du dig några timmar senare, efter att den första och ytliga lyckorusen rann av dig?
Tänk dig nu i en situation när du handlade för att du ville hjälpa din nästa därför att du tänkte dig i dennes ställe och förstod att det kunde ha varit du själv och att du då skulle vilja möta en vänlig själ som hjälpte dig utan några baktankar. Hur kändes det efter några minuter? kanske fick du ont i ryggen eller kände dig trött och utmattad, men efter några timmar, när du hunnit återhämta dig, tror jag att du kände en fridfull känsla som lade sig över dig och den glädje den förde med sig fick dig att uppleva en kärlek för mänskligheten som du inte tänkte att det var möjligt?

Jag tror att Guds kärlek till människor och hela Skapelsen är livets djupa mening. Guds Kärlek är outtömlig och finns till för att vi människor ska ta emot den och låta den bli en del av oss, en del av vår person under vår tid på jorden



Viktoria.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0