Oroligheterna i Syrien

Frihetens vindar blåser även i Syrien sedan en tid tillbaka. Folket vill ha rättvisa och demokratisering av landets styre och det med all rätt. Ingen trodde att de hårt bevakade människorna i Syrien skulle våga samlas i stora grupper och gå ut på gator och torg för att ropa ut de orättvisor som de har varit och är det i m¨ång och mycket ännu, drabbade av.
Demonstrationerna bemöts med vapen och kallsinningt död från regimen. Många sivila har blivit dödade och landet är skakad av detta nya fenomen. I Syrien bor det flera olika folkgrupper men olika religiösa tillhörigheter sida vid sida och alla försöker leva fredligt med varandra, bland dem den suryoye folkgruppen.
Den syrisk ortodoxa kyrkan har sin  största befolknings del i Syrien, dessutom finns Patriarkatsätet i huvudstaden Damaskus.
Oroligheterna i Syrien påverkar kyrkan på ett negativt sätt eftersom man är ett minoritets folk och religiösgrupp. Makten i Syrien har fungerat fredligt för kyrkan med religions utövningsfrihet, inom vissa av regimen urformade och begränsade ramar. Syrien är det land som har varit bäst för den syrisk ortodoxa kyrkans överlevnad i Mellanöstern fram till för några veckor sedan.

Vi ber att Herren Jesus Kristus vakar över sin Kyrka på jorden.

Viktoria.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0