Som får bland vargar

Herren Jesus Kristus sänder oss, stärker oss och gör oss uppmärksamma på hinder när Han har kallat oss att vittna om Honom. Så här säger Han till oss i Matt 10:16;

Jag skickar er som får bland vargar. Var därför kloka som ormar och oskyldiga som duvor.
Akta er för människorna.

Matt 10:16

Gud sänder oss på farligt uppdrag. Att leva i vår kristna tro i vår vardag innebär att vi går mot strömmen och dit vi kommer, kommer vi med ett ljus, Guds Andes ljus i oss och belyser många mörka rum. Detta väcker vargarna i människor och den ondes vrede, djävulen vill sluka oss levande då,  och om vi tillåter det så kommer han att göra det. djävulen är ingen egen, fristående person som vi ser med våra fysiska ögon, utan han använder sig av och genom människor för att komma åt och splittra oss troende.

Petrus skriver till oss:
Var nyktra och vaksamma. Er fiende djävulen går omkring som ett rytande lejon och söker efter någon att sluka. Håll stånd mot honom, orubbliga i tron
1 Petrus 5:5-9.

djävulen är inget lejon. Det är Jesus som är Lejonet, Upp 5:5. Men djävulen klär gärna ut sig till lejon och efter apar Herren för att försöka lura och skrämma oss.

Därför ska vi vara kloka som ormar och oskyldiga som duvor. Vi ska vara sanna mot oss själva och mot andra och leva kloka och svekfria. Vi ska använda hjärtat och hjärnan.

Paulus skriver i Rom 12: 11: Håll er brinnande i anden,

Men varför ska vi akta oss för människorna?
Därför att vi inte ska låta människor få makt över oss.  Paulus skriver varnande: Bli inte slavar under människor, 1 Kor 7:23.

Lukas skriver i Apg 4:19-20, 5:29. Man måste lyda Gud mer än människor.
Bara Jesus Kristus skall vara vår Herre. Om Jesus Kristus får vara vår Herre, hjälper han oss att förlåta också dem som är besvärliga mot oss.

Eftersom djävulen använder sig av människor för att splittra dem och genom dem splittra de troende så ska vi alltid var uppmärksamma på de gemenskaper vi ingår eller "flyttar in i". Kamrattrycker, arbetsplatsen, familjen och släkten är starka drivkrafter som kan påverka och i värsta fall styra oss bort från vår tro och gemenskap med Herren Jesus Kristus.

Viktoria.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0