Ord att analysera

Vad menar Jesus med dessa ord?
 
Ge inte det heliga åt hundarna och kasta inte era pärlor för svinen. De trampar ner dem och vänder sig om och sliter sönder er. Matteus 7:6

Det heliga är undervisning  eller vittnesbörd om Jesus Kristus och det är befriande och vackert som pärlor. Men om du ger pärlorna åt svinen så fattar de inte deras värde; när de inte kan äta dem så trampar de ner de vackra pälorna.

Men Jesus talar om människor här, fast han använder sig av metaforer. Svinen är helt enkelt de människor som hånar vittnesbördet om Jesus Kristus redan innan de har hört det. Det betyder att man inte inte ska vittna om Jesus Kristus för människor som hånar budskapet om Jesus Kristus.

Jesus säger: Och om man inte tar emot er eller lyssnar till era ord, så lämna det huset eller den staden och skaka av dammet från era fötter.
Amen säger jag er: För Sodoms och Gomorras land skall det på domens dag bli drägligare än för den staden. 
Matteus evangelium 10:14,15

Men samtidigt så ska man inte döma människor efter skalet. Ofta så däljer sig en djup längtan efter Gud i dessa människor. Man får då vittna om Jesus för dem med sina handlingar och inte så mycket med ord. Även om goda handligar, ärlighet och sanning kommer att sticka dem i ögonen så ta den risken att låta dem bli blida eller bländade och svimma på kuppen. Tar de emot ditt vittnesbörd om Herren så kan du tacka Gud för hjälpen, gör de inte det så har du gjort en god gärning i Jesus namn ändå.



Viktoria.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0