När en mor sköter om sina barn


I sitt första brev till Thessalonikerna kan vi läsa om hur aposteln Paulus abdikerar från allt vad prestige, i form av position och titlar, heter. Paulus ger upp hela sig själv för att låta sig uppfyllas av Guds Helige Ande för att vittna om det han själv har upplevt och varit med om. Vibevittnar det kvitto som Damaskusvägens händelse har gjort med honom. 
Herren Jesus Kristus gick Paulus till mötes och bländade honom med Guds Ljus.  Samma Ljus som skrämde Paulus på Damaskusvägen uppfyllde honom, från topp till tå, med Guds helige Ande. Och det är Anden som verkar i Paulus och leder honom att samla Guds folk utan att göra anspråk på att vara deras Andlige ledare.
Det är en vacker och sann bild av en mor Paulus beskriver och jämför sig med: "som en mor när hon sköter om sina barn." 

1Ni vet själva, bröder, att vårt besök hos er in­te var förgäves. 2Ti­di­ga­re ha­de vi, som ni vet, plågats och förödmju­kats i Fi­lip­pi, men vår Gud gav oss mod att pre­di­ka hans evan­ge­li­um för er trots hårt motstånd. 3Bakom våra förma­ning­ar lig­ger in­te vill­fa­rel­ser, ore­na mo­tiv el­ler be­drägli­ga av­sik­ter. 4Gud har fun­nit oss värdi­ga att anförtros evan­ge­li­et, och därför ta­lar vi som vi gör; det är in­te människor vi vill va­ra till lags, ut­an Gud, som prövar våra hjärtan. 5Vi har ald­rig fa­rit med smic­ker, det vet ni, el­ler haft någon bak­tan­ke på egen fördel – Gud är vårt vitt­ne – 6och in­te har vi strävat ef­ter att bli ära­de av människor, var­ken av er el­ler and­ra. 7Ändå ha­de vi som Kristi apost­lar kun­nat kom­ma med an­språk. I stället upp­trädde vi li­ka kärleks­fullt bland er som en mor när hon sköter om si­na barn. 8Av ömhet för er vil­le vi gärna ge er in­te ba­ra Guds evan­ge­li­um ut­an också våra eg­na liv, så kära ha­de ni bli­vit för oss.
1 Thess 2:1-8

"Allt en mor rör vid får liv." Det är en vindlande tanke att meditera över. I Den Treenige Guden finns en Far, en bror och en Mor. I Gud möter vi Fadern, i Sonen möter vi brodern och i Anden möter vi modern. Dessa egenskaper hos Gud finns nedlagda i oss alla därför att vi alla, kvinna som man, är skapade till Guds avbild.

Viktoria.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0