Kontrollmänniskor

Kontrollmänniskor finns i alla församlingar, på alla arbetsplatser och i myndigheter. Deras beteenden och handlingar påminner väldigt mycket om varandra, endast handlingsarenan utgör den skillnad för deras tillvägagångssätt.
Jag tänker särskilt på de kontrollmänniskor som styr och ställer i de kristna församlingarna. Kontrollmänniskor sprider död, Andligt död i Kristi Kyrka och tyvärr är vi alldeles för många troende kristna som låter dem hållas.
De är manipulativa på ett slugt sätt. De flesta vanliga församlingsmedlemmar flyr deras ondska, de ser ändå bara ytan av den och flyr dess effekter.

Aposteln Paulus varnar oss för en kategori av dem:

3 1Det skall du veta, att i de sista dagarna blir tiden svår. 2Då kommer människorna att tänka bara på sig själva och på pengar; de blir skrytsamma, högmodiga, fräcka, olydiga mot sina föräldrar, otacksamma, ogudaktiga, 3kärlekslösa, oförsonliga, fulla av förtal, obehärskade, våldsamma, främmande för allt gott, 4svekfulla, hänsynslösa och inbilska. De älskar njutningar mer än Gud. 5De bär fromheten som en mask men vill inte veta av dess kraft. Håll dig borta från dem. 
2 Tim 1-5

Djävulen använder sig av människor för att förlama församlingar. Människor kan, på grund av fruktan för att förlora sina positioner i kyrkan, samhället eller den lilla kontexten väljer att gå emot Guds Ande.
Detta får förödande konsekvenser, som att hela församlingar och Kyrkofamiljer, kan lamslås och bli Andligt ofruktsamma.

Om vi inte avslöjar, påpekar och belyser kontrollmänniskor i maktpositioner i Kristi Kyrka så hjälper vi dem att fördröja Guds syften för Kyrkan och människorna där.
En lamslagen, rädd och orolig församling kan inte hålla stånd mot djävulen, den är ett öppet krigsfällt för fienden. och bidrar till att Guds syften fördröjer.

Paulus skriver:

"Herren, det är Anden, och där Herrens ande är, där är frihet."
2 Kor 3:17

Vad kan du och jag göra för att Guds Ande ska vara fri och verka Guds syften i våra församlingar?




Viktoria.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0