Mänskligheten lider

Världen brinner och människor lider av krig, hungersnöd, brist på dricksvatten, naturkatastrofer en hel massa annat elände. Jag är övertygad om att välrden skulle se annorlunda ut om människor följde Den Gyllene Regeln, som alla Världsreligionerna har som  en etisk princip. I kristendomen kan vi till exempel läsa om den Gyllne regeln i Matt 7:12

Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem. Det är vad lagen och profeterna säger.
Matt 7:12

I den lilla gemenskapen efter Gudstjänsten berättade en kvinna denna historia för oss idag:
En gång för många år sedan fanns det en änka i TurAbdin. Hon hade en son och bodde kvar i det lilla hus hennes man hade byggt åt dem och de hade kvar sin ko, mannens arbetsåsna och några höns som hon och sonen levde av. Hennes man hade varit tjänare åt släktens rikeman och försörjde sin lilla familj med den lilla lön han fick av sitt arbete.
Men det var svårt för änkan att klara av att försörja sig själv och sin son, då hon inte hade några pengar att köpa vete för att kunna göra burgul, hurike, garso och mala en stor del av det till mjöl och baka bröd av det, så att det kunde äta sig mätta.
Änkan var ingift en en by och alltså flyttade från sin födelseby. Hennes mans släkt ville gifta bort henne med en äldre änklig, men hon vägrade gifta sig med gamliongen och då stötte dem bort henne ur släkten och gjorde livet surt för henne och för hennes son.
Det kom en tid då ingen i byn ville "låna" henne vete eller bröd. En hel by hade lurats att ge liv åt sin ondska så att de tillsammans, stora som små kunde hjälpas åt att djävlas med en försvasrlös änka och ett litet barn.
En gång tog änkan med sig sin son och begav sig till sitt föräldrahem för att be dem om ekonomiks och sädes stöd. Hon fick lite pengar och två fulla säckar med säd med sig och kom hem dagen efter.
Änkan och sonen möttes av hennes mans bror strax innan bygränsen. Svågern krävde att få halva hennes säd, men hon ville inte ge honom något alls, hon hade kämpat för detta och dessutom var det henns föräldrar som gav henen det, så svågern hade inte rätt att få det av henne. Svågerns frustration och misslyckanden vändes mot änkan. Han hade sitt vapen med sig, en spade. Han tog ett steg närmare och svände med spaden och smällde till på hennes huvud med handtaget. Hon tappade balansen och ramlade baklänges. Pojken kröp ihop och gjorde sig osynlig för farbrodern som pojken upplevde som förgörande demon.
Svågenr slåg ner änkan och tog hälften av hennes säd och smet iväg mot byn. Pojken vågade se sig om och kröp fram till sin mamma. han såg att hon blödde från huvudet, men hon var vaken. Pojken grät. Mamman drog honom intill sig och de grät tillsammans.

Makten är väldigt ond när den missbrukas och tyvärr är manipulation och djävulskt list vardagsmat bland människor och det är effekterna av ondskans verk vi kan se i så mycket som händer på jorden och mellan människorna. Som det framgår av berättelsen ovan, så behöver inte djävulen själv mörda, slå, råna och kränka människorna, det gör vi så bra själva. Satans jobba är bara att så onda tankar och känslor i oss, resten sköter vi människor på egen hand.

Viktoria.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0