Vårt andra dop

Det mest levande tecknet människan får som pånytt född genom Guds Ande är glädjen och ödmjukhet, enligt de tidiga kyrkofäderna. Glädje över Guds Kärleksfulla Nåd, Skapelsen och Människan. Den söm är född av Anden ser världen och människan med nya ögon, skulle man kunna säga. Dessa nya ögon är Nådegåva, givna till henne av Gud och de är hennes för alltid så att hon ska kunna se Gud i sin medmänniska.

Vår andliga födelse måste få ett synligt uttryck i vårt dop, detta undervisar Herren Jesus Kristus Nikodemos om:

" 3Jesus svarade: "Sannerligen, jag säger dig: den som inte blir född på nytt kan inte se Guds rike." 4Nikodemos svarade: "Hur kan någon födas när han är gammal? Han kan väl inte komma in i moderlivet och födas en gång till?" 5Jesus svarade: "Sannerligen, jag säger dig: den som inte blir född av vatten och ande kan inte komma in i Guds rike.
Joh 3:3-5

Först föds vi i vårt dop av vatten men sedan ska vi födas av Guds Ande och Jesus dop, genom vatten och Ande är urmönstret för det kristna dopet:

21När nu allt folket lät döpa sig och Jesus också hade blivit döpt och stod och bad, öppnade sig himlen 22och den heliga anden kom ner över honom i en duvas skepnad, och en röst hördes från himlen: "Du är min älskade son, du är min utvalde."
Luk 3:21-22.

Jesus är Guds Son av naturen men vi blir Guds söner och döttrar genom Guds Nåd.
Aposteln Paulus skriver:

16Anden själv vittnar tillsammans med vår ande om att vi är Guds barn. 17Men är vi barn, då är vi också arvingar, Guds arvingar och Kristi medarvingar, om vi delar hans lidande för att också få dela hans härlighet.


Viktoria.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0