Gud är rättvis

Efter att Guds Helige Ande ingav mig, =jag fick en frisk tanke att vilja läsa, att läsa berättelsen som Jesus berättar för sina lärjungar om Vingårdsarbetarnas lön i Matt 20:1-16, så talade Den också genom den till mig. Jag fick hjälp att förstå denna berättelses mening och kunde då kopla ihop det med mitt möte med den människan som jag skrev om i gårdagens inlägg.

Medan vårt samtal pågick igår funderade jag på att ALLT är verkligen möjligt för Gud och att Gud HAR GJORT ( FÖRBERETT ETT EVIGT LIV TILLSAMMANS MED HONOM) ALLT för ALLA människor. Det är människans FRIA vilja som styr vad vi väljer att tro på och handla därefter och på så sätt leva ett helt liv på jorden.
Så även om Gud har gjort allt för alla människor i Jesus Kristus, så räcker det inte med att vi vet det, vi måste tro på det och välja att leva efter Guds ORD.
Men när vi börjar tro spelar mindre roll för Gud, så vida vi inte medvetet har valt bort Gud ur vårt liv men kommer på att vi vill ha ett evigt liv tillsammans med Honom fört när vi ligger på dödsbädden.
Människan kan lura andra människor och sig själv, men Herren Gud kan hon inte lura, så den där listigheten är dödsdömd, tror jag.

Så här "upplyste Guds Helige Ande mig om Vingårdsarbetarnas lön:
Gud vill samla alla människor hos sig. Gud vill bara ge det bästa till alla människor, nämligen SIG själv. Han bryr sig inte om vi kan samarbeta eller trivas tillsammans. Han bryr sig heller inte om hur vi har valt att leva vårt liv innan vi mötte Honom. Han har inga andra lösningar på arbetarnas tvister än att Han har lovat ALLA samma lön.

I våra ögon ser detta orättvist ut, för tänk hur olika vi är och hur mycket var och en av oss kan prestera på våra arbetsplatser, men på Guds Vindågr är allas arbete lika viktigt och timlönen är detsamma för chefen som för grindvakten.

 Herren vet att vi, av oss själva inte kan förtjäna HONOM, för vi är inte kapabla att helt och hållet leva efter Gud ORD. Gud vet detta därför har Han Hjälpt oss. Han har gett oss Nåden, som är Förlåtelsen och lovat oss ett evigt liv. Han har friköpt oss genom att ge oss Sin Enfödde Son; Jesus Kristus. Guds Storhet kan vi inte fatta, för Gåvan är gratis och Förlåtelsen befriar oss totalt från alla slavok. Gud har gjort oss Rättfärdiga, vilket betyder att han har hjälpt oss att få tillträde till ett evigt liv genom att Han har sänt oss Jesus Kristus. Så när vi tror på Guds verk i Jesus Kristus, då har vi blivit förlåtna och fria för att kunna gå in till Gud. Och Nåden har vi fått av Gud för att vi inte behöver förtjäna den. ( eftersom vi ju inte kan göra det).

En del människor blir tidigt i sina liv medvetna om Guds närvaro i sina liv och väljer att leva sitt liv tillsammans med Herren Jesus Kristus, men andra kankske lever tredje delen av sina liv utan att våga, vilja eller veta att tro på Gud. Men Gud är tålmodig och inväntar allas " JA!" till Honom.
Herren är lika rättvis mot alla människor för han älskar hela sin Skapelse. Kom ihåg att vi som har valt att leva vårt liv tillsammans med Herren har redan fått smaka på Himmelriket medan vi lever vårt liv tillsammans med Honom. Så vi har fått den lön som vi är lovade av Herren här och nu och vi får det eviga livet tillsammans med de som tror senare i sina liv. Kom också ihåg att de har lidit och plågats i sina själar fram till den dagen då de blir förlåtna och mottagna av Herren.

Så även när man är äldre och verkligen ångrar sig och tar emot Herren Jesus Kristus, som sin Herre och Frälsare och lever nära Honom så får han/hon samma lön som de som trodde och började leva nära Herren tidigt i sina liv.

Det viktigaste för Gud och för oss är att han samlar oss och Han lovar oss det eviga livet.
 Till oss alla som har svarat vårt "JA!" till Herren vill jag säga: det har varit eller är/ kan vara smärtsamt fortfarande att närma oss Herren, men ett liv tillsammans med Jesus Kristus är så fantastiskt på många sätt att allt annat bleknar i jämförelsen. Så håll ut, lär dig uthållighet och lita på Herren för han är med dig alla dagar intill tidens slut.



Viktoria.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0