Att ta emot Guds Frid

Guds frid är gratis och finns till för alla människor, men alla människor vet inte hur det ska ta emot det och vårda det så att det blir en del av dem. Inte vilken del som helst, utan den allra bästa delen eftersom det är Gud själv som alltid är med människan.
Tänk dig att du går igenom en väldigt svår och smärtsam kris, och samtidigt upplever du att istället för att förtvivlas av oro, ångest och hopplöshet så upplever du Guds närvaro och vilar i Gud mitt i din förtvivlan. Det är mäktigt och det är bara Gud som kan ge oss av sin Frid. Guds Frid skapar i oss en  inre frid som verkar i hela oss så att det även syns utanpå oss och i våra handlingar.
Guds frid följer oss dygnetrunt och även om vi skulle tappa bort oss i en svår situation så är Herren med oss ändå. Och när vi litar på, är medvetna om och upplever Herrens närvaro i jobbiga situationer så lär vi oss att ha tålamod, ödmjukhet och vår tillit till Gud fördjupas.
Så här skriver aposteln Paulus:

 1Då vi nu har gjorts rättfärdiga genom tro har vi frid med Gud genom vår herre Jesus Kristus. 2Han har gett oss tillträde till den nåd som vi nu lever i, och vi är stolta över hoppet att få del av Guds härlighet. 3Mer än så, vi är stolta över våra lidanden, eftersom vi vet att lidandet skapar uthållighet, 4uthålligheten fasthet och fastheten hopp. 5Och hoppet sviker oss inte, ty Guds kärlek har ingjutits i våra hjärtan genom att han har gett oss den heliga anden. 6Medan vi ännu var svaga dog Kristus för alla gudlösa, när tiden var inne.
Rom 5:1-6

Viktoria.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0