Ordet

För att vi ska veta att Ordet är levande och fungerar för var och en av oss i vår egen vardag och tid, måste vi inte bara höra/läsa Ordet utan lika mycket göra Ordet. Det är vad kristen tro handlar om.
När vi läser Bibeln så talar gud till oss i Ordet och då ska vi också svara Gud, då uppstår en dialog mellan människan och Gud.


47Den som kommer till mig och hör mina ord och handlar efter dem – vem han är lik, det skall jag visa er. 48Han är lik en man som när han bygger ett hus gräver djupt och lägger grunden på berg. När floden svämmar över vräker sig vattnet mot huset men förmår inte rubba det, eftersom det är väl byggt. 49Men den som hör och inte handlar, han är lik en man som bygger ett hus på marken utan att lägga någon grund. Floden vräker sig mot huset, och det rasar genast ihop och förödelsen blir stor.”
Luk 6:47-49

För att det ska bli god frukt av vår tro och bli Frälsta av Herren så är det tre saker vi måste göra:
1, Komma till Herren, för att lära känna Honom och bygga på vår relation till Honom.
2, Höra/läsa Ordet för att veta vad Han vill att vi ska göra så att vi får gemenskap med Honom.
3, Göra Ordet för att se att Ordet är levande och fungerar för oss och det går att tro och lita på.

När vi är Ordets hörare/läsare och görare så kommer vi att stå emot allt som vill slå ner oss,inte för vår egen styras skull, utan därför att Herren själv är med oss och håller oss uppe med sin Kärlek, sin Frid och Frimodighet.

Guds Ord är levande och radikalt. När du talar ut det; både bokstavligt och i handling så kan det förvandla ditt och andras liv radikalt. Det finns en otrolig mäktig kraft i Guds Ord som pånytt föder människor och Skapelsen.
Guds Helige Ande samverkar i Ordet och hjälper oss att förstå det och låta oss säga det Gud vill att vi ska veta genom Ordet i den situationen.


Viktoria.


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0