Sann kristen gemenskap

Sann gemenskap i Kristus kan endast uppstå om vittnesbördet är grundat i Bibelordet, om gemenskapen mellan de kristna inte har denna grundfundament att bygga på så håller inte resten av bygget.
I sann kristen gemenskap måste det finnas ett ömsesidigt förtoende, därför att gemenskapen är beroende av de troendes enhet.
Sann gemenskap i Kristus måste förnyas varje dag genom att vi låter Guds Heliga Ande arbeta med och genom oss.
För att vi ska kunna leva kvar i sann kristen gemnskap, så måste vi var och en av oss ha en personlig och levande relation till Herren Jesus Kristus och samtidigt, eller på köpet så bygger vi då på den gemensamma/kollektiva/ församlingens/ gemenskapens relation till Herren Jesus Kristus, därför att sann kristen gemenskap är både Andlig och medmänsklig.



5Och detta är det budskap som vi har hört av honom och förkunnar för er: att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom. 6Om vi säger att vi har gemenskap med honom men vandrar i mörkret, ljuger vi och handlar inte efter sanningen. 7Men om vi vandrar i ljuset, liksom han är i ljuset, då har vi gemenskap med varandra, och blodet från Jesus, hans son, renar oss från all synd. 8Om vi säger att vi är utan synd bedrar vi oss själva, och sanningen finns inte i oss. 9Om vi bekänner våra synder är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss synderna och renar oss från all orättfärdighet. 10Om vi säger att vi inte har syndat gör vi honom till lögnare, och hans ord finns inte i oss.
1 Joh 1:5-10





.


Viktoria.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0