Den kämpandeTron

I kolosserbrevet kan vi läsa mycket om de människor som en gång tagit ett beslut och låtit döpa sig i Kristi namn och gått med i den kristna gemenskapen, men när olika omständigheter har trängt sig på dem så har de haft det jobbigt. 
Nedan uppmuntrar brevets författare församlingen i Kol. att stå fasta i sin tro på Gud och stå emot världens påträngande frestelser: det gäller att ha Kristus i centrum av allt i livet.
Det är främst de gamla traditionerna som spökar och som kan vara de troendes fallgropar, därför uppmanar brevets författare de troende att inte ge efter för för sina invanda mönster och låta andra manipulera eller tvinga dem att "hänga på", som förr. 

16
Låt därför ingen döma er för vad ni äter eller dricker eller hur ni iakttar högtider eller nymånar eller sabbater. 17Sådant är skuggan av det som skulle komma; själva kroppen är Kristus. 18Låt er inte berövas segern av dem som hänger sig åt självförnekelse och ängladyrkan och som fördjupar sig i sina syner. De blåser upp sig med sina fåfänga människotankar 19och håller sig inte till honom som är huvudet och som försörjer hela kroppen och binder ihop den med leder och senor, så att den växer som Gud vill.

20Om ni med Kristus har dött bort från de kosmiska makterna, varför beter ni er då som om ni levde i världen och underkastar er påbud som: 21Låt bli! Smaka inte! Rör inte! 22Det gäller ju saker som skall förbrukas och upplösas och är bara människors bud och läror, 23låt vara att det kallas vishet eftersom det ser ut som fromhetsövningar, självförnekelse och späkningar, förakt för kroppens behov.
Kol 2:16-23

Det är absolut inte lätt att leva för Kristus, som nybörjare; det kräver sina offer och sin hårda kamp att står emot gamla vanor och mönster. Problemet är inte bara att du ska ge upp saker och ting som du vant dig vid, utan det stora problemet är att ta mod till dig och stänga alla dörrar och fönster varifrån du blir påmind om dig själv och ditt liv i världen. Då du levde för dig själv ocg älskade det, för det var ju ditt liv. Dessutom så kommer du att få påhälsning av onda makter utifrån som är lömska och gör sitt yttersta för att få dig att vända åter till ditt gamla jag.
Men Gud är större än människan och ondskan och han kommer till Din räddning så fort du har satt din tilltro till Honom och ropat på Hans hjälp, av hela ditt hjärta.

Viktoria.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0