Lär(a) oss livets svåra gåta

Jag har en keramiktavla i miniatyr dör det stär; "Lär dig livets svåra gåta: Älska, Glömma och Förlåta."
Älska, är ett stort och svårt ord, tanke och känsla att tro oss kunna infria om alla människor, det är rent av omöjligt att göra det, men Gud älskar alla människor.

Glömma, det kan vi heller inte göra allt som har varit och hänt oss i livet, men minnena brukar blekna, om vi vill och verkligen arbetar på det, vill säga. Det gör livet mera uthärdigt att leva, om vi tillåter oss att tro att inte heller vi själva är felfria och älskansvärda alla gånger.

Förlåta, det kan alla människor lära sig att göra, om man vill det och verkliogen arbetar på det. men Den Förlåtelse som suddar bort all ondska i oss är den som Gud ger oss genom Sin Helige Ande, då Gud döper oss med Sin Ande, när vi har kommit till tro på Honom och Hans verk i och genom Herren Jesus Kristus.


Visst är livet som troende kristen svårt och jobbigt ibland, men bara om man går världens väg blir livet som troende kristen outhärdigt och tråkigt.
Livet för alla människor erbjuder alltid Guds hand att vila, men för den troende är det en levande och alltid närvarande hand att ta tag i och lägga sig till vila i. Den Gudomliga närvaron i Treenigheten är den trygghet som den troende vilar i, i fullkomlig harmoni, mitt i alla slags stormar; känslomässiga, tankestyrda och fullt verkliga i ord och handling. Det är den stora skillnade mellan en troende kristen och en namnkristen eller icketroende.
 
Om vi som är troende kristna verkligen förlitar oss på Herren så kommer vi också att följa efter Honom och vila i Gud, steg för steg. Då smulas alla belastande känslor och tankar till smulor som försvinner ur oss innan de har kletat sig fast vid oss och vill tviga oss att handla därefter.

Den som tror på och följer Herren Jesus Kristus i sitt liv, där han/hon står, går aldrig lottlös. Vi får vår lön och belöning redan medan vi lever, ofatast inte i världens lön men väl i Guds Nådrika välsignelser. 

Och det är i sanning Guds välsignelser som vi kan leva av och med redan nu och i livet efter detta. Det är ingen som kan säga samma sak om allt vad världen ger oss.

Viktoria.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0