Steg i tron 5

Idag och gick jag i tron! Att ta steg i tron är en livslång process och det är en färskvara på så sätt att jag ständigt måste vara närvarande i min tro på Gud genom Herren Jesus Kristus och väljer vilan i Gud framför allt annat.
Jesus har gett oss utomordentliga exempel på hur vi ska vandra i tron. Ett exempel som jag tycker mycket om är när Herren botar de spetälska. Men lägg märke till att Herren sänder dem till prästerna, så som lagen föreskrev; att de spetälska måste först visa sig för prästerna och bli godkända och bli friskförklarade. Alltså gick dem i tron att de redan var friska!
 
11Under sin vandring mot Jerusalem följde han gränsen mellan Samarien och Galileen.  12När han var på väg in i en by kom tio spetälska emot honom. De stannade på avstånd 13och ropade: ”Jesus, mästare, förbarma dig över oss!”  14Då sade han till dem: ”Gå och visa upp er för prästerna!” Och medan de var på väg dit blev de rena.  15En av dem vände tillbaka när han såg att han hade blivit frisk. Med hög röst prisade han Gud  16och kastade sig till marken vid Jesu fötter och tackade honom. Han var samarier.  17Jesus frågade: ”Blev inte alla tio rena? Var är de nio andra?  18Är det bara den här främlingen som har vänt tillbaka för att ge Gud ära?”  19Och han sade till mannen: ”Stig upp och gå. Din tro har hjälpt dig.”
Luk 17:11-19
 
Dessa tio människor bar på en fruktansvärd sjukdom som uteslöt dem från den övriga gemenskapen med människor i samhället och förr eller senare skulle de dö av sjukdomen. Men de ropade på Herren och trodde på Hans löfte till dem, när de fick dem av Honom.
De gick i tron att Jesus kunde hela även dem, istället för att tveka och tvivla och inte gå till prästen, eller vänta på att först bli friska och sedan gå och visa sig för prästerna, så gick dem i den tron som helade dem. För hade de inte trott på Jesus "utmaning i tron", så hade de inte heller fått del av helandets löfte, eftersom helande handlar om tron; Gud helar inte den som har störst behov, utan den som tror på Honom.
Sedan var det bara en av dem som kom tillbaka för att tacka Herren för helandet. Han blev helt återställd i sin fysiska kropp, han fick sin sargade kropp helt återställd av att gå hela vägen i tron. Han lydde Gud och kom tillbaka för att tacka Läkaren för helandet. Men de andra blev också helade.
 
 
Tack, Herre Jesus Kristus!
 
Viktoria.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0