Guds Heliga Ande

När Guds Heliga Ande faller över troende människor, så markerar Den början på något nytt. Utan Guds Heliga Ande i oss kan vi inte ha gemenskap i Kristus.
När den utlovade Guds Anden föll, så föll Den lika mycket och lika intensivt på män som kvinnor, eftersom alla var troende och inväntade Herrens löfte. Guds Heliga Ande jämnar alla skillnader mellan könen i Guds Rike.
 
 
15Om ni älskar mig kommer ni att hålla mina bud.  16Jag skall be Fadern, och han skall ge er en annan
hjälpare, som skall vara hos er för alltid:  17sanningens ande.
Joh 14:15
 
 
 
 
9Ni däremot är inte kvar i den utan lever andligt, när nu Guds ande bor i er. Men den som inte har Kristi ande tillhör inte honom.
Rom 8:9
 Det är Guds Heliga Ande som är kraften i vårt nya liv. När vi har i tro tagit emot Herren Jesus Kristus i vårt hjärta och liv, kommer vi genast att vi en "öppen dörr" att gå i genom och komma fram till Gud; vi får skapa en levande och personlig relation till Gud, genom vår tro på Jesus Kristus. Det är Guds Heliga Ande i oss som lär, vägleder och undervisar oss i att följa efter i Jesus fotspår. Anden är den utlovade Hjälparen som Herren har bett Fadern att sända oss och det är Anden som verkar i och tillsammans med oss en livslång process där vi förändras till det bättre och mer och mer börjar likna Jesus i vårt liv.
 
Viktoria.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0